dilluns, 29 de juliol del 2013

GALETES D'ANIMALS DECORADES AMB FONDANT

Ja us he dit algunes vegades que sóc la secre d'una associació que treballa a Etiòpia, en diversos projectes de cooperació (Etyops), i resulta que dissabte participàvem en el Dissabte Solidari de Castelldefels, posant una paradeta on, a part d'artesania i fotografies d'Etiòpia, també vam decidir tenir quelcom de teca. A les altres parades oferien entrepans calents, pastissos o coques casolanes, empanades fregides al moment o mojitos preparats in situ...Nosaltres, i aprofitant la meva dèria rebostera, vam quedar d'oferir galetes i algun altre dolç. Com que és una fira amb animació infantil, on hi va molta canalla, vaig pensar de fer galetes amb forma d'animals. Vaig partir de la idea del porquet i el pollet del fantàstic bloc Postreaddicción (http://postreadiccion.blogspot.com.es/2012/02/galletas-decoradas-animales-de-la.html), i per la resta vaig fer volar una mica la imaginació. Aquest és el resultat, que va quedar prou vistós! I, a més, com vaig fer servir fondant amb gustos, trobo que van quedar força bones (i això que, com sempre dic, el fondant no m'acaba de fer el pes!!!). Per cert, la patxoca final de la paradeta us l'ensenyo en un post posterior, on us faig cinc cèntims de la resta de dolços amb temàtica etíop que vaig preparar!


INGREDIENTS
Galetes rodones (jo vaig fer servir unes que havia preparat amb la recepta que trobareu aquí)
Fondant de gustos i colors variats
perletes de colors

PREPARACIÓ
Un cop fredes les galetes, dipositeu-les damunt una superfície de treball, i dividiu-les en grups, un per cada tipus d'animal que volgueu preparar.


Per fer els POLLETS...Esteneu el fondant groc (gust llimona) i talleu rodones amb el mateix tallador utilitzat per les galetes. Pinteu la galeta amb una mica de cola alimentària (molt poqueta), i enganxeu la rodona de fondant.


Llavors, amb fondant taronja, feu triangles petits (els becs) i una mena de gotes allargades (les aletes). Jo per fer les ales vaig fer servir una tallador petit de galetes amb forma de fulla.


Enganxeu aquestes peces sobre el fondant groc, utilitzant també una miqueta de cola alimentària.


Ara només quedaran els ulls, que jo els vaig fer amb una parell de perletes de color blau (enganxades amb molt poca cola i una mica de pressió).


I ja teniu llestos uns pollets divertidíssims!!!


Per presentar-los, jo els vaig embossar (amb unes bossetes planes, fantàstiques, amb solapa adhesiva, que vaig trobar a Can Massegur a Girona),


I els hi vaig col·locar una etiqueta "corporativa" moníssima que em va preparar el meu cunyat Juanjo, que és el rei del disseny casolà!


Per fer els PORQUETS...Esteneu el fondant rosa i talleu rodones amb el mateix tallador utilitzat per les galetes. Pinteu la galeta amb una mica de cola alimentària (molt poqueta), i enganxeu la rodona de fondant.


Feu un xurro, una mica aixafat, de fondant rosa, i talleu-lo en porcions. Enganxeu cada porció al bell mig de la galeta per fer el morro. Amb un punxó, marqueu-hi els dos forats dels narius.


Les orelletes les vaig fer també amb un tallador de galetes petit amb forma de fulla, i, un cop enganxades (sempre amb poca cola), i amb una asteca de bola, vaig pressionar a la part inferior, per simular l'orifici del pavelló auditiu!


Per aquests porquets també vaig fer servir perletes blaves per fer els ulls. I, voilà! Porquets enllestits!


Les MARIETES són una mica més laborioses de preparar. Primer hem de cobrir la galeta amb fondant vermell, de la mateixa manera que us he explicat, i després sobreposar-hi un semicercle (en realitat una mica menys d'un semicercle) de fondant negre (tot enganxat amb poqueta cola).


Després es tracta de marcar, amb una asteca, una ratlla al mig, i enganxar a banda i banda topets de fondant negre. Els ulls són dos topos de fondant blanc, amb un topet de fondant negre sobreposat. Oi que fan mooolta gràcia! Són de les que més van agradar entre els petits!


I, finalment, us explico les GRANOTES, amb gran semblança a la famosa "Rana Gustavo" de Barrio Sésamo. Primer cal que cobriu les galetes amb fondant verd (gust de poma), tal com hem fet amb els altres models.


Llavors hi enganxeu els ulls (fets altre cop amb el tallador petit de galeta amb forma de fulla i un topet de fondant negra al mig), i la boca, que vaig tallar una a una, per això tenen totes una forma un xic diferent.


Finalment només cal sobreposar al vermell, una boleta aixafada de fondant rosa, amb una ratlla marcada al mig, per simular la llengua (tot enganxat amb una miqueta de cola alimentària). I ja teniu una granotada enllestida!


I arribat aquí, ja teniu la granja completada!


Segur que triomfeu entre els més petits!


Que vagi de gust!

8 comentaris:

  1. Santa paciència, nena!!!!
    I escolta, fondant de gustos? On el compres? Jo només en trobo amb gust de sucre i és taaaan empalagós que n'he comprat un parell de vegades i prou.

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi no m'agrada gens el fondant, però aquest, amb gust, segons les meves filles, és molt més bo! El groc és de llimona, el vermell de maduixa i el verd de poma...i n'hi més gustos! Jo el compro al mercat del Lleó de Girona, a la paradeta Sabors!

      Elimina
  2. Quina monada, t'han quedat xulíssimes. No sabia que existis el fondant amb gust !!! Aixo és el millor dels blogs ... no acabes mai d'aprendre.
    Cristina

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres jo cada dia surto de la lectura diària amb una pila d'idees...em falta temps per materialitzar-les! I el fondant de gustos les nenes diuen que és molt més bo que el normal! Una abraçada Cristina!

      Elimina
  3. Me parecen preciosos y una causa fantastica, seguro que lo disfrutarían mucho los niños y no tan niños.Besos
    Yo estuve 13 años en el Prat.Besos

    ResponElimina
  4. Quina idea més bona i original per una causa molt millor, Mònica!
    M'han encantat les galetes de porc! Per mi, les millors!
    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si que eren molt graciosos els porquets! I fàcils de fer! Una abraçada Víctor!

      Elimina