dimarts, 30 de juliol de 2013

DOLÇOS AMB DECORACIÓ TEMÀTICA ETÍOP (DISSABTE SOLIDARI CASTELLDEFELS 2013)

El post anterior el vaig dedicar a unes galetes d'animals decorades amb fondant que vaig preparar aquest cap de setmana per la paradeta que l'associació de cooperació de la que formo part va muntar en el Dissabte Solidari 2013 de Castelldefels. Però no eren els únics dolços presents a la nostra paradeta! N'hi va haver tota una altra selecció, de temàtica etíop, que, a més de bons, van quedar d'allò més folklòrics i alegres! El que tenen en comú aquests dolços que us ensenyo és que tots estan decorats amb els colors de la bandera etíop: verd, groc i vermell, uns colors que a casa estan molt presents, i que les meves filles llueixen amb orgull en tot tipus de complements!!! Serveixi a més, aquesta entrada, d'agraïment a la meva germana, que en pro de la causa es va passar tot un calorós dia preparant i embolicant cake pops!!! Està feta tota una artista en la rebosteria en general i, especialment, pel que fa a aquest xupa-xups casolans que estan tan de moda! Aquí va tot plegat...

CAKE POPS AMB ELS COLORS DE LA BANDERA ETÍOP
Aquests són els que va preparar la meva germana. Són boles de pa de pessic, preparades amb un motlle de silicona dissenyat aital efecte, recoberts amb candy melts verd, groc i vermell, i decorats amb perletes dels mateixos tons. A més, els va embolicar un a un, i els va clavar en un peu folrat també dels mateixos colors. Tenien una presència immillorable. Això si, vigileu amb la calor, perquè el candy melts s'estova i es fon igual que la xocolata de tota la vida!



GALETES DECORADES AMB LA GLAÇA AMB LA BANDERA ETÍOP
Aquestes galetes de xocolata (de les tipus mantega, de les que podeu trobar la recepta clicant aquí), les vaig decorar amb glaça, també dels colors de la bandera etíop. Es tracta de glaça d'escriptura (feta amb 1 clara d'ou, 200-250 grams de sucre llustre aprox., 7 o 8 gotes de vinagre blanc, tot ben batut amb l'accessori globus del batedor, i després acolorida amb colorants en pasta -veure procediment aquí-), distribuïda, simulant gargots, amb l'ajuda de tres mànegues amb boca rodona llisa del número 3. En no afegir-hi aigua, i ser força densa, aquesta glaça s'asseca ràpidament, i, per tant, es poden fer i menjar de seguida!


Embossades també feien molta gràcia!



MAGDALENES DECORADES AMB GLAÇA AMB LA BANDERA ETÍOP
I finalment, amb la glaça que em va sobrar, i emprant la mateixa tècnica, vaig decorar unes magdalenes de xocolata que vaig preparar al darrer moment! Trobo que la glaça com a decoració de les magdalenes és molt vistosa, i, a més, resulta un mètode senzill i ràpid d'engalanar-les!



 Bé, i per acabar, us ensenyo com quedaven tots els dolços a la paradeta!  Oi que feia goig???


 I, a més, no puc deixar de dir que vam comptar amb unes dependentes d'excepció!!!


Que vagi de gust!

20 comentaris:

  1. Quina meravella!!! Això son tietes!!! Una paradeta excepcional!!! Dolçament solidaria!!!

    ResponElimina
  2. Quina meravella!!! Això son tietes!!! Una paradeta excepcional!!! Dolçament solidaria!!!

    ResponElimina
  3. Quina passada Mònica, segur que la paradeta feia molt de goig amb tots aquests dolços!

    Això si, quina feinada!!

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Però paga la pena! Pensa que hi ha una escola a Etiòpia, amb 30 nens de 3 a 6 anys, que depèn de la nostra feina! I ells s'ho mereixen tot i més!!! Una abraçada Víctor!

      Elimina
  4. if i was in that plae i would have gained alteast 5kg weight my eating all those treats...

    keep in touch,
    www.beingbeautifulandpretty.com

    ResponElimina
    Respostes
    1. My daughters eat a lot of cakepops! Then, fortunately, they dance all the nigt! Kisses!

      Elimina
  5. Quin goig que feia tot i segur que també estava boníssim

    ResponElimina
  6. Una paradeta excepcional, quin goig de dolços!!

    ResponElimina
  7. Una paredeta amb un goig que enamora, segur que vareu triomfar molt.
    Una abraçada

    ResponElimina
  8. Una paredeta amb un goig que enamora, segur que vareu triomfar molt.
    Una abraçada

    ResponElimina
  9. Mònica.....quina passada!!!! Que valenta ets!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pots comptar, com diu ma mare, més aviat una mica inconscient...m'embranco, m'embranco i després em quedo sense dormir!!!

      Elimina
  10. Increïble!!!!!!! Molt bona feina, uns dolços boníssims i el que sigui pels nens amb pocs recursos!!
    Una abraçada :)

    ResponElimina
  11. Aixx Mònica, et volia demanar un favor i ho he trobat cap adreça electrònica al bloc... Creus que em podries fer arribar la recepta base que va fer servir la teva germana pels cake pops? Pel què expliques crec que té el mateix motlle que em van regalar a mi i els cake pops es veuen molt rodonets i bonics. Jo, al intentar-ho, no aconsegueixo que quedin completament rodons. Ho he intentat amb diferents receptes però no acabo de quadrar les mides... Moltíssimes gràcies!!! :) Pots enviar-ho a bruixesalacuina@gmail.com

    ResponElimina