La meva mare sempre em diu que puc arribar a ser obsessiva, que quan se'm posa una cosa entre cella i cella, no paro fins aconseguir-la, i que no tinc espera, i com a exemple sempre explica un día que vaig arribar a casa demanant-li pel meu aniversari -pel que encara faltava més d'un mes- un puzzle tridimensional de l'Empire State (que tot s'ha de dir era una veritable passada), i que li vaig donar tal tabarra, que va acabar deixant el dinar per fer i acompanyant-me als únics grans magatzems que hi ha a Girona per mirar de trobar-lo! Doncs, bé, aquest meu tret (que no es pot qualificar de virtuós), va sortir a campar ahir al matí, quan, només despertar-me, vaig decidir que havia d'experimentar amb els "polos"! I ja em veieu a mi buscant receptes, motlles, pals i presentacions múltiples!!! Així doncs, esteu advertits: en els propers dies, amb diferents formes i formats, la meva ocupació rebostera es centrarà en aquest dolç estiuenc: els polos. Els d'avui, fets amb un motlle més que original i elegant que vaig comprar a Can Berdala ja fa uns mesos, són de iogurt i gerds, i han quedat boníssims! Espero que us agradin...
INGREDIENTS (per a 4 polos grans i 2 de petits)
200 ml de nata
200 ml de iogurt grec
150 grams de gerds (jo vaig fer servir-ne de congelats)
sucre al gust
Aquests són els motlles dels que us he parlat! |
Van molt bé perquè tenen un sistema que fa que el palet s'aguanti i són molt senzills de desemmotllar |
PREPARACIÓ
Primer de tot, hem de tenir el iogurt i la nata ben freds.
En un bol, barregem aquests dos ingredients, amb els gerds, i la quantitat de sucre que desitgem (a nosaltres, com que ens agrada molt l'acidesa dels gerds, quasi no n'hi vaig posar).
Ho batem tot bé, però procurant que els gerds no s'acabin de triturar. Fa gràcia que en quedin trossets de diferents mides.
Col·loquem la barreja en els motlles.
I ho posem a congelar, com a mínim, unes tres hores. I ja el teniu preparat per queixalar-lo!!!
Amb les mides que us he donat, em va sobrar una mica de massa i uns quants gerds, així que vaig utilitzar dos motlles de magdalena de silicona, per preparar dos minipolos amb una forma molt original!
Oi que aquests minipolos, amb forma de tap, són una cucada???
Que vagi de gust!
Jajaja, què bo això del puzzle Mònica!
ResponEliminaJa m'imagino a ta mare ressignada anant amb tu a buscar-lo, perquè no s'esgotés, jeje!
Uns gelats que deuen estar ben bons, i el iogurt li deu donar una cremositat especial, segur!
Petons!
Estaven molt i molt bons...I tens tota la raó...quan se'm posa una cosa al cap...els del meu voltant esdevenen víctimes!!!
Eliminaé muito simples, mas também muito saboroso! Perfeito para o verão esta receita.
ResponEliminaMoltes gràcies!
Eliminaquina pinta !!!!!
ResponEliminaGràcies Lina! Els motlles fan que quedin més vistosos!
EliminaMonica segur que están mes que bons, amb lo iogurt están molt cremosos.
ResponEliminamolts petons!!
Ja ho pots ben dir!
EliminaHas triomfat també amb els polos, avui n'he fet de síndria. A veure com sortiran , encara estan al congelador
ResponEliminaAixò de la síndria m'acaba de donar una idea! A veure quan tinc temps de posar-la en pràctica!
EliminaSí, si SI!!!!!! Gelats i polos a tota pastilla! Un èxit!! :)
ResponEliminaA l'estiu, com que tinc molta sed i calor, només faria receptes així!
EliminaUmmmmm que bons! I que refrescants!! M'encanten Mònica!!! Seria un berenar fantàstic!! ^^
ResponEliminaMolts petons guapa!
Llàstima que no te'n puc enviar un!!!
EliminaQuina passada!!!!
ResponEliminaGràcies Núria!
Eliminaideal per als intolerants a la lactosa!!!!! ai sinyó, no sé pas si podria trobar un substitut per això
ResponEliminaJo crec que ja t'ho he dit, però ara no n'estic segura...la mare d'en Marc, el meu home, feia uns gelats boníssims amb llet d'arròs!!! Potser un dia t'animes a provar-ho!
Elimina