dimarts, 9 de juliol de 2013

GELAT DE NUTELLA I AVELLANA CARAMEL·LITZADA

Aquesta setmana vaig veure, en un bloc que vaig descobrir fa poc, però que ja s'ha convertit en un dels de capçalera, un fantàstic gelat de nocilla. Es tracta del "Cuina d'una aprenent" de la Roser (http://cuinadunaaprenent.blogspot.com.es/2013/07/gelat-de-nocilla.html). Només veure'l vaig pensar que l'havia de preparar i va ser dit i fet! Al vespre ja el tenia preparat! Hi vaig fer alguns canvis (entre altres vaig canviar nocilla per nutella) i la veritat és que, com ja anunciava la Roser, queda un gelat cremós i deliciós! I el toc de l'avellana picada caramel·litzada dóna un efecte similar al de menjar bombons gelats de "Ferrero Rocher". Total, que l'hauré de tornar a preparar ben aviat (això dels gelats s'està convertint en un vici...cada vespre en prenem una miqueta per postres, i si algun dia no n'hi ha, les protestes són generalitzades!). A veure què us sembla!



INGREDIENTS
250 grams de nutella
200 ml de nata per muntar ben freda
150 ml de llet ben freda
una cullerada de glucosa
avellana picada caramel·litzada

Aquesta és la "mare dels ous", com veieu, en format familiar!

PREPARACIÓ
 En un bol, aboquem la nutella.


Hi afegim la glucosa,


la llet freda de la nevera,


i la nata (de la de muntar), també ben freda.


Ho batem tot bé, fins que estiguin tots els ingredients ben integrats.


Traspassem a la geladora, i deixem "mantecant" durant uns 35-40 minuts.


Els darrers cinc minuts afegim avellana picada caramel·litzada (una tasseta).


Després aboquem en un recipient per anar al congelador, i tornem a empolsinar d'avellana picada caramel·litzada. Deixem al congelador, com a mínim, unes 5 o 6 hores.


En treure'l tindrà aquest aspecte.


I ja veureu que, si sou amants de la crema de cacau, no podreu parar de menjar-ne fins a esgotar existències!


Serviu, amb una mica més d'avellana picada caramel·litzada. La gràcia es trobar-ne per dins i per fora del gelat!.


Que vagi de gust!

9 comentaris:

  1. Que buenisimo este helado.Muchos besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Doris...la veritat és que és irresistible!!!

      Elimina
  2. òndia, Mònica, vas a tope amb els gelats, eh?? ja deus tenir el congelador ple de mil gustos, amb els que publiques!! M'apunto aquest, tot i que començaré amb un altre que ja tinc pendent de fa dies... però no trobo el moment... que bo, aquest amb nutella, ja li vaig veure al bloc de la Roser.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Qué dius Marina, són fets i menjats...això d'acumular gelats a casa no va amb el nostre caràcter famolenc de dolços de mena! Aquesta recepta de la Roser és tot un descobriment! Una abraçada!

      Elimina
  3. Quin mal m'està fent veure aquest gelat i no poder-lo tastar!!

    Mare meva estàs que et surts amb els gelats Mònica, aquest és una passada!

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És que és l'època! Un bon tip abans de l'hivern on venen de gust coses més calentones!

      Elimina
  4. Mmmmmmm... Mònica se'm fa la boca aigua! Aquesta me l'apunto per aquest estiu. La glucosa, es pot fer a casa?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo la compro feta en una botiga molt gran de fruits secs que hi ha a Girona! Si vols, pots substituir-la per mel, que té propietats semblants!

      Elimina
  5. Nena quina versió més bona!!! Moltes gràcies per provar les meves receptes, quina il·lusió em fa!!! petons

    ResponElimina