dimecres, 3 de juliol del 2013

GELAT DE XOCOLATA I NOUS PECAN

Aquesta tarda hem berenat gelat de xocolata i nou pecan...un gelat boníssim que vaig preparar ahir, i que, segons els de casa, no es pot parar de menjar...Per fer-vos una idea de la realitat d'aquesta afirmació, dir-vos que he acabat el paquet de cucurutxos en un tres i no res, i hem acabat menjant-lo amb cullera! És un gelat molt senzill de preparar, i crec que especial pels mooolt xocolaters! Veureu que vaig provant diferents receptes, a la recerca de la perfecció gelatera! Suposo que és molt difícil assolir-la, a nivell amateur, però la veritat és que els intents estan sortint molt bons i ens estan fent gaudir d'un estiu ben refrescant!


INGREDIENTS
225 grams de xocolata negra tipus cobertura
500 ml de llet
3 ous batuts
180 grams de sucre
1 culleradeta de vainilla bourbon en pasta
1 culleradeta de glucosa
500 ml de nata de cuinar (no de la de muntar)
nous pecan
i per servir i decorar: cucurutxos de galeta, algunes nous senceres i cagallons de xocolata

PREPARACIÓ
Primer de tot posem la llet a foc baix, hi desfem la xocolata de cobertura, i reservem.




Tot seguit posem a batre els tres ous, i anem incorporant, poc a poc, el sucre.


Un cop els ous i el sucre hagin augmentat considerablement de volum, baixem la velocitat del batedor i hi afegim la vainilla bourbon en pasta (penseu que, com que és molt bona, amb poca n'hi ha prou).


També la culleradeta de glucosa...


i la nata per cuinar, a cullerades.


Un cop tot ben integrat, poc a poc, i ja mà, hi afegim la barreja de llet i xocolata, que haurem deixat refredar.




Posem la barreja final al congelador, durant una parell d'hores, remenant cada 15 o 20 minuts, i tot seguit, quan ja hagi agafat una mica de consistència, la posem a la geladora durant uns 40 minuts.


En els darrers cinc minuts, afegim les nous pecan, que haurem tallat a trossets petits.



Finalment, col·loquem en un recipient, i deixem al congelador, abans de menjar, un mínim de 6-8 hores.


Aquest és l'aspecte que ha de presentar abans de menjar-vos-el!


Mireu quin goig!


Jo l'he presentat en cucurutxos, una mica enxocolatat....


i decorats amb una nou sencera i cagallons de xocolata....


Que vagi de gust!

25 comentaris:

  1. mmmm.... tenen molt bona pinta, nena! mecatxim amb les intoleràncies, però

    ResponElimina
    Respostes
    1. La meva sogra, que és una de les millors rebosteres que conec, quan al principi de la meva enfermetat (tinc crohn) no tolerava ni gens ni mica de llet, em feia gelats amb soja i amb llet d'arròs. La soja no m'encanta, però els gelats amb llet d'arròs estaven espectaculars!

      Elimina
  2. ¡¡¡Quin deliciós gelat!
    No m'estranya que a casa teva agradi tant, només cal llegir la recepta per endevinar que és bonissim.

    ResponElimina
  3. te una pinta extraordinaria!! a mi m'encanta la xocolata i aquest gelat em crida des de la pantalla!! una pregunta monica, la glucosa perque serveix???? o sigui quina propietat li atorga al gelat??

    ResponElimina
    Respostes
    1. He fet servir glucosa perquè no tenia sucre invertit, que és el que realment s’hauria d’utilitzar. El sucre invertit és la combinació de glucosa i fructosa, i té efectes anticristal•lizadors, disminuïnt el punt de congelació de la barreja per preparar el gelat, i fent que sigui més fàcil donar-li forma i resulti més suau. Pensa que tant glucosa com el sucre invertit són molt dolços i no se’n pot emprar en excés. En algunes receptes també es substitueix el sucre invertit per mel. Amb la glucosa, trobo que també s’obtenen bons resultats.

      Elimina
  4. ufff... em sembla que aquest any, pel meu cumple em demanaré una geladora... Quin gust menjar-se un gelat fet per un mateix!!!
    Salut
    Lourdes

    ResponElimina
  5. Guau!!!! cada dia em sorprens!!!
    I tens al meu home enganxat a veure quina serà la propera recepta...
    Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Digues-li que si en vol una miqueta, està convidat a passar per la nevera de casa quan vulgui!!!!

      Elimina
  6. Que pinta mas buena le pones con estos cucuruchos.Gracias guapa.

    ResponElimina
  7. Nena ..... Això és un pecat, però d'aquells ben bons !!!

    Cristina

    ResponElimina
  8. Mònica, ens fas perdre el nord, amb aquests gelats!!! Mare meva! Tinc una pregunta, perquè ahir vaig anar a buscar ingredients per fer gelats aquesta tarda, però vaig comprar nata per muntar. Per què dius que ha de ser de la de cuinar, que no va bé l'altra? Gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vaig provant diferents combinacions Marina. Uns els he provat de fer amb nata i els altres amb crema de llet (la nata de cuinar). Per mi que amb la nata de muntar queda un pèl més untuosa la base...no sé...continuaré fent proves i compartint-les!

      Elimina
  9. T'ha quedat impressionant!!!! I amb les nous ha d'estar boníssim!! :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquestes nou pecan m'agraden molt...són força diferents que les tradicionals!

      Elimina
  10. Quina pinta aquest gelat!! Tota una artista estas feta, i la presentació amb la nou, perfecta!

    Petons!

    ResponElimina
  11. Xiqueta, quin gelat!!!! Quina passada!!!!
    Vols que et digui una cosa....??? No he menjat mai nous de pecan!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  12. Entre aquest gelat i el de l'altre dia no he pogut resistir mes, i avui m'he anat a comprar una geladora, començaré per aquest de xocolata...
    Una abraçada Mònica

    ResponElimina
  13. Hay Mónica, que cosas haces, el bikini se me queda pequeño, con lo que me gusta el chocolate, yo no puedo hacer estas cosas tan ricas.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina