L'altre dia vaig comprar, a Can Berdala, uns aromes naturals de mango i pinya que l'Eduard em va dir que eren delicioses. Les vaig posar a l'armari, i, des de llavors, que em cridaven perquè les fes servir en alguna recepta! Avui, finalment, l'essència de mango s'ha sortit amb la seva i l'he emprada per fer una versió de les magdalenes de mascarpone i mango que vaig veure al bloc "Sientate en mi cocina" (http://sientateenmicocina.wordpress.com) -acompanyades d'un interessant anàlisis d'una obra de Tiziano-, que han sortit molt bones i esponjoses! En principi només en pensava fer una dotzena sense paper, amb motlles de silicona, però m'ha sobrat una mica de massa i també me n'han sortit una dotzena de petites, amb paper. A veure què us semblen!
INGREDIENTS
225 grams de farina
un sobre de llevat
200 grams de sucre moreno
4 ous
2 cullerades de llet sencera
200 grams de mascarpone
un pot de mango en almívar
un rajolí d'aroma natural de mango
ametlla picada tipus crocant
PREPARACIÓ
Escorreu el mango, talleu-lo a trossets i reserveu.
Llavors bateu els ous, amb el sucre, fins que la massa dobli el seu volum.
És el moment d'afegir-hi un rajolí de l'aroma natural de mango.
Després, poc a poc, a cullerades, aneu incorporant el formatge mascarpone, sense deixar de remenar (abans d'afegir el formatge jo he canviat l'accessori glopus pel pala, al batedor, i he baixat a velocitat mitja-baixa).
Després afegiu la mantega, que haureu tret una estona abans de la nevera, perquè tingui consistència pomada.
I quan la mantega estigui ben integrada, només queda abocar-hi la farina, tamisada, i prèviament barrejada amb el llevat, i les dues cullerades de llet.
Us quedarà una massa força consistent, que, per repartir entre els motlles, he col·locat en una mànega de plàstic (de les d'un sol ús), sense boca.
Prepareu els motlles.
El ben ruixeu amb spray antiadherent, i comenceu a omplir-los.
Primer ompliu un quart del motlle amb massa.
Afegiu uns trossets de mango a cada motlle (mal col·locats, perquè la gràcia és el que mango, fins i tot, sobresurti una miqueta per dalt de la magdalena).
I acabeu de cobrir els motlles amb massa, fins els tres quarts de la seva capacitat.
Pel damunt, cobriu amb un trosset de mango, i una pluja d'ametlles picades caramel·litzades, tipus crocant.
Amb les petites, només vaig posar mango i ametlla per la part de dalt.
Enforneu, a 170 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant 15-17 minuts, i ja les teniu llestes! Mireu quina presència!
Que vagi de gust!
ei!! Que bones! Això sí que és exostisme en magdalena. M'agafo la recepta, que les que vaig fer l'altre dia de mel ja han volat!! ;-)
ResponEliminaLes magdalenes són un vici...és fer-les i desaparèixer!!!
EliminaAra n'agafaria un parell per esmorzar
ResponEliminaLlàstima que no te les pugui fer arribar!
EliminaQuina delicia, ara ja nose per on començar si pels gelats de que vas fer l'altre dia o aquestes magdalenes.
ResponEliminaSandra...ja et veig fent gelat amb el forn a tot drap fent magdalenes...! Una abraçada Sandra!
EliminaMmm que bones Mònica, ara me'n menjava un parell...
ResponEliminaPetons!
Gràcies Víctor! Una abraçada!
EliminaNoia, quines madalenes més espectaculars!!! quina combinació!!!!
ResponEliminaSalut i petons,
Olga
El mango els dóna un toc molt especial!!! Una abraçada Olga!
Elimina