Ha arribat el temps de les cireres i en els blocs que segueixo he vist un piló de receptes fantàstiques de coques i pastissos de cireres. Jo m'he decidit a fer-ne una versió molt i molt senzilla, i ràpida, amb unes cireres dolces, gustoses i grossíssimes que vaig comprar al mercat del Lleó! Ja veureu com, amb pocs minuts, podeu impressionar a qualsevol convidat....o als de casa, que, si són com els que m'envolten a mi, sempre estan disposats a fer de comensals estrella!
INGREDIENTS
una placa de pasta de full
cireres
sucre moreno
ou per pintar
PREPARACIÓ
Esteneu la placa de pasta de full, punxeu-la amb una forquilla, i pinteu-la amb ou.
Feu dos doblecs, primets, a tot el voltant de la placa.
Ensucreu generosament l'interior amb sucre moreno.
Repartiu les cireres desossades i partides per la meitat (és que eren molt grosses), deixant lliure els marges doblegats.
Empolsineu una mica més el damunt de les cireres amb sucre moreno.
Enforneu, a 200 graus, durant uns 20 minuts (opció rebosteria: dalt, baix i ventilador). Desenforneu quan estiguin els marges daurats, i les cireres cuites. Deixeu refredar i mengeu-ne una bona porció (perquè amb una de petita no en tindreu prou!). Tot plegat no us pendrà més de 30 minuts, i podeu comprovar que el resultat, a més de bo, és molt vistós!
Que vagi de gust!
Un altre pastis de full molt bo i ben senzill
ResponEliminaGràcies Rosa Maria!
EliminaUmmm, ha d'estar boníssim!!! Aquesta me l'apunto i segur que la provo.
ResponEliminaSi les cireres són grosses molt millor! Queda molt més vistós!
Eliminasenzilla, ràpida i..........bonissima
ResponEliminaI si és època de cireres, també força econòmica! No es pot demanar més!
Eliminaamb què has desossat les cireres? amb el catxarret que hi ha a les botigues o de manera tradicional? és curiositat...
ResponEliminaAmb el catxarret. En realitat ho va fer una de les meves filles. Però com que les cireres eren grosses, el forat va sortir una mica desviat en algunes...
EliminaNo l'he fet amb pasta de full!!!...i tampoc desosso les cireres!!! jjejejej...sóc una mica "comodona"...
ResponEliminaPetons,
Olga
Però segur que t'ha sortit boníssim!
EliminaOoohhh, que bo Mònica! M'encanten les cireres, m'encanta la pasta de full, deliciciós!
ResponEliminaPetonet!
Gràcies Pili!
EliminaQuina pinta tan bona!! M'has fet venir ganes de nar a comprar cireres i fer aquesta coca tan bona!
ResponEliminaUna abraçada
És que les cireres són taaaaan bones!
EliminaMMMMMMM, que rico, las cerezas solo las consigo envasadas, pero anoto la receta tiene una pinta mi Dios.....
ResponEliminaOstres Naroa...si pogués te n'enviaria un grapat d'aquestes tan grosses i tan bones!
EliminaFàcil, bo, lleuger, de temporada... què més podem demanar???? Bona proposta per fer unes postres ràpides! Petons
ResponEliminaMoltíssimes gràcies Marina!
EliminaFantàstic Mònica! La pasta de full és super versàtil i les cireres ara estan al seu punt!!! :)
ResponEliminaUna abraçada.
I bo i cuit el pastís té una estètica molt xula!
EliminaUf, ja tens raó, la pinta que fa és brutal, i a més, fàcil de fer!
ResponEliminaPetons!
Gràcies Víctor!
EliminaNo tinc massa costum de cuinar amb cireres, crec que hauré de fer alguna cosa...
ResponEliminaLes cireres són un ingredient genial en rebosteria...has de posar-hi remei ràpidament!
Eliminatot just avui he comprat mig quilet de cireres... i em sembla que faré aquesta coca tan bona!!!
ResponEliminaSi la fas, ja em diràs què t'ha semblat!
EliminaOhh que be que queda!! petons
ResponEliminaGràcies Roser!
Elimina