Aquesta tarda he anat al dentista amb la Zewde i, mentre m'esperava, he mirat una revista rebregada que hi havia a la saleta (no n'estic segura però em sembla que era un Lecturas). La qüestió és que he vist uns pastissets que m'han acabat inspirant per fer els que us presento, i que han sigut les postres del sopar d'avui! Són boníssims, i l'acidesa dels gerds els fa no gaire dolços, pel que penso poden venir bé a qualsevol hora!!! A veure si us agraden!
INGREDIENTS (per sis pastissets individuals i un per compartir)
1 i 1/2 placa de pasta de full
3 ous
150 grams de sucre
200 grams de mató
80 ml de nata (de la de cuinar)
2 tasses de gerds (jo els he fet servir dels congelats)
PREPARACIÓ
Comencem untant els forats d'una plata de muffins amb mantega o amb spray antiadherent.
Tallem la placa sencera de pasta de full en sis porcions.
Amb cada una forrem un forat, procurant s'adhereixi bé a les parets.
El cul el punxem amb una forquilla, i tot seguit enfornen uns 5 minuts, a 170 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador). Si veieu que el cul se us infla, no dubteu en punxar-lo més, encara que ja s'hagi cuit una miqueta.
Mentre es cou una mica la base dels pastissets, anem pel farcit. En un bol barregem els ous, el sucre, el mató i la nata.
Ho batem té, fins que quedin tots els ingredients integrats.
Aboquem una miqueta d'aquesta barreja a l'interior de cada pastisset, un cop s'hagin cuit una miqueta (insisteixo que jo els he deixat, uns 5 o 6 minuts, això si, els he introduït una vegada el forn era ben calent).
Llavors repartiu els gerds, generosament, per sobre el farcit.
I torneu a enfornar, amb l'opció rebosteria, durant uns 25-30 minuts més, fins que quedi el voltant ben daurat i el facit ben quallat. Arribat aquest moment, cal que desenforneu i deixeu refredar abans de desemmotllar.
Han quedat força bonics, però, quan ens han acabat d'enamorar ha sigut quan els hem tastat: són més que bons!
Ah!!! I amb la mitja placa de pasta de full, la resta del farcit i un motlle d'un pam de diàmetre, n'he preparat un per compartir (dues persones) que també ha quedat molt xulo. Això si, aquest l'he deixat coure una mica més (uns 40-45 minuts).
Que vagi de gust!
Ostres Mònica, cada dia ens portes cosetes més i més bones! Quines delícies!! T'han quedat espectaculars!!!
ResponEliminaMolts petons guapa!
Gràcies Cristina! Són força monos, i mooolt bons!
Eliminaohhh, fácil i segur que bonissim, aquesta a casa segur que els encanta.
ResponEliminagràcies per compartir
una abraçada
Gràcies a tu per seguir les receptes!
EliminaFantàstics Mònica!!! :)
ResponEliminaPetonets!!
Aquelles cireres teves alegrades també hi anirien bé!!!
EliminaQuina delícia de pastissets Mònica! Em semblen genials!
ResponEliminaPetons!
Gràcies Víctor...van volar!
EliminaQualsevol pastisset de formatge és la meva debilitat, ara ja en tinc un altre a la llista
ResponEliminaPetonets
I en el meu cas, si és de mató, especialment!
EliminaQuina bona pinta i quin pas a pas més detallat !!!!
ResponEliminaGràcies Lina...intento cada vegada ser més gràfica, però no sé si sempre ho aconsegueixo!
Elimina