INGREDIENTS
Pel gelat de préssec
350 grams de préssec (net, un cop pelat i tallat)
4 clares d'ous petits
90 grams de sucre llustre
200 ml de nata per muntar
200 grams de formatge quark
suc de mango
el suc d'una llimona
sucre de taronja
PREPARACIÓ
Pelem i tallem els préssecs a trossets petits.
Els posem a congelar un parell o tres d'hores.
Passat aquest temps, en primer lloc, batem les clares i el sucre llustre a punt de neu, i reservem.
Tot seguit, muntem la nata fins que tingui una consistència ben ferma, i també guardem, però dins la nevera.
Ara és el moment de triturar els trossets de préssec congelats, junt amb el formatge quark, fins a obtenir una pasta homogènia.
Incorporem, a mà, i poc a poc, amb moviments de dalt a baix, la pasta de préssec a la nata.
I tot seguit les clares i el sucre a punt de neu.
Ens ha de quedar una massa molt lleugera i escumosa, però amb un cert cos, que haurem de posar a la geladora durant uns 40 minuts perquè acabi d'agafar la textura de gelat.
Després col·loquem en un recipient, i deixem al congelador unes hores (cinc o sis com a mínim).
I ja estarà llest per servir.
Jo, en aquest cas, l'he fet servir per preparar uns valencians exòtics, amb suc de mango, o sigui que, un cop preparar i pres completament el gelat, ens posem amb la presentació final.
Aquest és el suc de mango que vaig comprar, i que està molt bo! |
I aquestes les copes ideals per presentar aquests valencians! |
Suquem els marges de copa.
I els arrebossem amb sucre de taronja.
Aquest és l'aspecte que tenia la copa que vaig fer servir per presentar el valencià!
I, fets aquests actes preparatoris respecte el recipient, només queda omplir-lo de suc de mango, i submergir-hi una bola de gelat de préssec...i a xarrupar mentre es va desfent!!!
Que vagi de gust!
Que booooooooooo !!!!
ResponEliminaPetons
És moooolt refrescant...i aquesta tarda es fa absolutament imprescindible!!!
EliminaJa t'ho he dit pel Facebook, boníssim
ResponEliminaGràcies Rosa Maria!!!
EliminaOstres que bo que ha de ser!!! La versió clàssica m'encanta també, i la presentació t'ha quedat molt bé!
ResponEliminaPetons! :)
Això de les vores ensucrades van encantar a les nenes, que les van ben llepar abans de prendre-se'l! Una abraçada Bet!
EliminaQue buenooooooooo, me encanta, en Cartagena se toma el Blanco y Negro que es granizado de café con una bola de helado de nata o vainilla, pero como tu dices este es algo más exótico, me encanta la combinación ;)
ResponEliminaComo Cocino Yo
Haurem de provar aquest "Blanco y Negro", que també apunta maneres!!! Una abraçada Ines!
EliminaRenoi que bo!!! Mira que té noms aquest postre, però encara no havia sentit mai el de valencià i mira que potser, de tots, és el més adequat
ResponEliminaPetonets
Jo l'he vist a alguns restaurants, però en la versió clàssica de suc de taronja i gelat de vainilla! Una abraçada Montse!
Elimina¡¡¡boniiiiiiissim!!!!!
ResponEliminaGràcies Lolines!
EliminaM'agrada aquesta versió del valencià!!! Jo l'he fet moltes vegades....però res a veure amb la teva versió!!!!!
ResponEliminaPetons,
Olga
És ben bé que em devia llevar amb l'esperit exòtic!!! Una abraçada Olga!
EliminaJa només el gelat me'l fotia jo solet, però a més acompanyat amb aquest suc, genial!
ResponEliminaPetons!
Si t'hagi de ser sincera, jo també em vaig menjar sol de gelat, a part del valencià!!! Una abraçada Víctor!
EliminaQue fresquito y que color da ganas se sorber hasta acabar.Besosss
ResponEliminaÉs que, amb la calor, només vénen de gust coses líquides i mooolt fredes! Una abraçada Doris!
EliminaEl solet i aquest valencià: uffff sensanció de "vacances pagades" :) Genial!!!!!!
ResponEliminaHome, a mi encara em queda moooolt per fer vacances, o sigui que aquests refrescos em van bé per no pensar gaire en els dies de feina calorosos que m'esperen!
Elimina