La recepta d'avui és d'aprofitament...Darrerament, com ja sabeu els que em llegiu, he fet uns quants gelats...i, en algunes receptes, he emprat rovells, pel que m'han quedat unes clares avorrides a la nevera. D'aquí la idea de fer aquestes galetes de coco i xocolata merengades, que van quedar molt lleugeres i bones, i que he batejat com a "cococaus" fent un joc de paraula amb el nom dels seus dos ingredients principals!!! Es preparen en un moment, i encara que la cocció s'allarga, la cosa no té cap complicació!!!
INGREDIENTS
90 grams de clara d'ou
un pessiguet de sal
90 grams de sucre de cacau
45 grams de coco
una tassa de gotes de xocolata
PREPARACIÓ
Comencem a batre les clares, per aconseguir arribin a punt de neu, amb el pessiguet de sal.
INGREDIENTS
90 grams de clara d'ou
un pessiguet de sal
90 grams de sucre de cacau
45 grams de coco
una tassa de gotes de xocolata
PREPARACIÓ
Comencem a batre les clares, per aconseguir arribin a punt de neu, amb el pessiguet de sal.
Molt a poc a poc, hi anem incorporant el sucre de cacau, que és de la casa Sosa (Home Chef), i té un munt d'utilitats (per si us interessa, aquest es vaig comprar, a granel, a la parada Sabors del Mercat del Lleó de Girona).
Tot seguit, a mà, amb l'ajuda d'una espàtula i amb moviments de dalt a baix, incorporem el coco...
...i les gotes de xocolata. És important fer-ho amb compte per tal que les clares no baixin!
Damunt una safata del forn, preparem uns papers dels de magdalena (aquesta idea me la va donar la Marina del bloc http://tapatdetapes.blogspot.com.es/).
I amb l'ajuda d'una mànega pastissera sense boca (amb un tall una mica grosset perquè passin les gotes de xocolata), omplir els paperets fins més o menys la meitat.
Enfornem, amb l'opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), a 120 graus, durant aproximadament una hora i mitja (val més una mica més que una mica menys), i, quan apaguem el forn, deixem refredar a l'interior, senes desenfornar (unes dues o tres hores).
Fet aquest procés, ja us els podreu cruspir de tres en tres!!! La consistència és cruixent!
Hola Mònica!!!!
ResponEliminaAy quina coseta més bona!!! Ja m' imagino fent una mossegadeta, tant cruixent i amb aquest toc de xocolata....
Boníssim!!!
Petonets, preciosa, i que tinguis un estiu magnífic!!!
I a més, la mossegadeta se't fon a la boca i fa que no puguis parar de menjar-ne!!!Una abraçada!
EliminaHola guapa!!!, menuda pinta, una manera muy buena de aprovechar esas claras y hacer estos merengues tan ricos de chocolate, menudas cosas nos haces tan ricas y fáciles.
ResponEliminaBesos
Cocinando con Montse
Amb això si que tens tota la raó, aquesta recepta és més que fàcil, només has de tenir paciència amb el temps de cocció, que és llarg! Una abraçada Montse!
EliminaUau! Fa una mengera... Cruixent, dolç i de xocolata. Una delícia!
ResponEliminaI això que tenen millor gust que aspecte! Una abraçada!
EliminaXica, quin ritme que portes!!! No pares!!!!
ResponEliminaAixí...així...dona'ns bones idees!!!
Petons,
Olga
Moltíssimes gràcies Olga! Una abraçada!
EliminaMolt bon nom Mònica!
ResponEliminaA qui se li acut mirar una recepta així a aquestes hores del matí, amb aquesta gana, i lo bé que anirien amb el cafè? Només a mi...
Petons!
T'hi hauries de posar després d'haver-te tipat amb un dels teus magnífics plats!!! Una abraçada Víctor!
EliminaAcabo de descobrir-te i em trobo amb aquesta fantàstica idea per aprofitar les clares Ummm. T’aniré seguint, si vols passar per el meu bloc tens la porta oberta.
ResponEliminaPetons
Ara mateix hi aniré! Una abraçada! Ens llegim!
EliminaUn aprofitament fantàstic, Mònica. Jo també en vaig fer una vegada, les vaig batejar com a merengues, però només portàven mel i ametlles. Amb xocolata han de ser un vici boníssim!!!
ResponEliminaAquestes de mel i ametlles les tinc pendent de preparar... se m'acumula la feina!!! Una abraçada Marina!
EliminaQuina recepta d'aprofitament més deliciosa!!! Amb la xocolata han d'estar boníssims!!! La pinta és de 10!
ResponEliminaPetonets guapa!
I això que, insisteixo, la pinta no ha honor al sabor!!! Una abraçada ben gran Cristina!
EliminaQue buena presencia hija, te sale todo genial.Besitos guapa
ResponEliminaJa m'agradaria Doris...però a voltes faig cada experiment que n'hi ha per llogar-hi cadires!!! Una abraçada!
Elimina