dilluns, 15 de juliol del 2013

COCOCAUS

La recepta d'avui és d'aprofitament...Darrerament, com ja sabeu els que em llegiu, he fet uns quants gelats...i, en algunes receptes, he emprat rovells, pel que m'han quedat unes clares avorrides a la nevera. D'aquí la idea de fer aquestes galetes de coco i xocolata merengades, que van quedar molt lleugeres i bones, i que he batejat com a "cococaus" fent un joc de paraula amb el nom dels seus dos ingredients principals!!!  Es preparen en un moment, i encara que la cocció s'allarga, la cosa no té cap complicació!!!


INGREDIENTS
90 grams de clara d'ou
un pessiguet de sal
90 grams de sucre de cacau
45 grams de coco
una tassa de gotes de xocolata

PREPARACIÓ
Comencem a batre les clares, per aconseguir arribin a punt de neu, amb el pessiguet de sal.


Molt a poc a poc, hi anem incorporant el sucre de cacau, que és de la casa Sosa (Home Chef), i té un munt d'utilitats (per si us interessa, aquest es vaig comprar, a granel, a la parada Sabors del Mercat del Lleó de Girona).


 Heu de batre fins que la barreja tingui força consistència.


Tot seguit, a mà, amb l'ajuda d'una espàtula i amb moviments de dalt a baix, incorporem el coco...


...i les gotes de xocolata. És important fer-ho amb compte per tal que les clares no baixin!


Damunt una safata del forn, preparem uns papers dels de magdalena (aquesta idea me la va donar la Marina del bloc http://tapatdetapes.blogspot.com.es/).


I amb l'ajuda d'una mànega pastissera sense boca (amb un tall una mica grosset perquè passin les gotes de xocolata), omplir els paperets fins més o menys la meitat.


Enfornem, amb l'opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), a 120 graus, durant aproximadament una hora i mitja (val més una mica més que una mica menys), i, quan apaguem el forn, deixem refredar a l'interior, senes desenfornar (unes dues o tres hores).


Fet aquest procés, ja us els podreu cruspir de tres en tres!!! La consistència és cruixent!





 Que vagi de gust!


18 comentaris:

  1. Hola Mònica!!!!
    Ay quina coseta més bona!!! Ja m' imagino fent una mossegadeta, tant cruixent i amb aquest toc de xocolata....
    Boníssim!!!
    Petonets, preciosa, i que tinguis un estiu magnífic!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I a més, la mossegadeta se't fon a la boca i fa que no puguis parar de menjar-ne!!!Una abraçada!

      Elimina
  2. Hola guapa!!!, menuda pinta, una manera muy buena de aprovechar esas claras y hacer estos merengues tan ricos de chocolate, menudas cosas nos haces tan ricas y fáciles.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amb això si que tens tota la raó, aquesta recepta és més que fàcil, només has de tenir paciència amb el temps de cocció, que és llarg! Una abraçada Montse!

      Elimina
  3. Uau! Fa una mengera... Cruixent, dolç i de xocolata. Una delícia!

    ResponElimina
  4. Xica, quin ritme que portes!!! No pares!!!!
    Així...així...dona'ns bones idees!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  5. Molt bon nom Mònica!

    A qui se li acut mirar una recepta així a aquestes hores del matí, amb aquesta gana, i lo bé que anirien amb el cafè? Només a mi...

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. T'hi hauries de posar després d'haver-te tipat amb un dels teus magnífics plats!!! Una abraçada Víctor!

      Elimina
  6. Acabo de descobrir-te i em trobo amb aquesta fantàstica idea per aprofitar les clares Ummm. T’aniré seguint, si vols passar per el meu bloc tens la porta oberta.
    Petons

    ResponElimina
  7. Un aprofitament fantàstic, Mònica. Jo també en vaig fer una vegada, les vaig batejar com a merengues, però només portàven mel i ametlles. Amb xocolata han de ser un vici boníssim!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquestes de mel i ametlles les tinc pendent de preparar... se m'acumula la feina!!! Una abraçada Marina!

      Elimina
  8. Quina recepta d'aprofitament més deliciosa!!! Amb la xocolata han d'estar boníssims!!! La pinta és de 10!

    Petonets guapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I això que, insisteixo, la pinta no ha honor al sabor!!! Una abraçada ben gran Cristina!

      Elimina
  9. Que buena presencia hija, te sale todo genial.Besitos guapa

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja m'agradaria Doris...però a voltes faig cada experiment que n'hi ha per llogar-hi cadires!!! Una abraçada!

      Elimina