Quan fa mooolta calor, no tens ganes de posar-te a cuinar plats calents i carregosos. Et vénen de gust coses lleugeres, refrescants i que no costin massa de fer. Per això us vull ensenyar aquesta sopa freda de síndria que vaig preparar l'altre dia, i que, a part de ser, literalment, un "fastfood", és nutritiva i molt gustosa. A més, en gotets petits o xarrupets, també pot ser un magnífic aperitiu. La idea la vaig treure del bloc Semproniana, de l'Ada Parellada (http://blogs.cuina.cat/semproniana/). A veure què us sembla!
INGREDIENTS (Per quatre racions)
Un quart de síndria (grosseta)
4 tomàquets
2 cullerades de iogurt grec
oli d'oliva verge
pebre
llavors de sèsam
PREPARACIÓ
Netegeu la síndria de llavors, i talleu-la a trossos. Peleu els tomàquets.
Tritureu-ho tot, tant com pugueu, amb el "minipimer".
Quan tot estigui ben triturat, passeu la barreja pel colador xinès.
Afegiu el iogurt, i pebre al gust, i feu una batuda final. Reserveu en un pot, a la nevera, fins al moment de servir.
Condimenteu cada ració amb un raig d'oli d'oliva verge i un pessic de llavors de sèsam.
I a menjar!!!
Que vagi de gust!
Aquests plats són els que més vénen de gust ufff, amb aquesta calor
ResponEliminaJa ho pots ben dir Lolines!
EliminaQue refrescant i bona aquesta sopa Mònica! I a més és ben fàcil de fer! Avui justament he comprat síndria, així que a veure si en faig algun dia d'aquests! ;)
ResponEliminaPetonets!
Les llavors de sèsam i l'oli, li donen un gustet boníssim!
EliminaMMMMm....quin invent més original!!!! L'haurem de provar.....
ResponEliminaPetons,
Olga
Gràcies Olga! A veure què et sembla si la proves!
EliminaOstres, fa molt bona pinta Mònica, i segur que és molt refrescant!
ResponEliminaPetons, bon cap de setmana!
Especial pels dies de caloreta com avui! Una abraçada Víctor!
EliminaQuina cosa tan bona i fresca, fenomenal per aquests dies!!!
ResponEliminaJa no sé què preparar per apaivagar la calor!
Eliminaums... amb iogurt????
ResponEliminajo crec que prescindeixo del iogurt i m'ho menjo tal qual i sense passar pel colador
Crec que també seria mooolt bona! Una abraçada Marta!
Elimina