dimarts, 13 d’agost de 2013

GELATINA DE PRUNA AMB ONTBIJTKOEK

Al meu despatx no tanquem per vacances, ens ho combinem perquè sempre hi hagi algú per atendre tot el que vagi sorgint (que mai es poc). I aquest any, quasi tot el mes d'agost, treballem en Martí i jo. Aquest és motiu del "tràfic alimentari" que hi ha entre les nostres famílies (especialment de la seva cap a la meva). Ja us he ensenyat alguna recepta amb verdures cultivades i collides pel seu pare, i la setmana passada em va portar unes prunes boníssimes, que tenien el mateix origen. Amb aquestes i unes altres que em va portar el meu cunyat Pere, de l'hort que té a Fornells (ja veieu que tinc la sort de tenir al voltant uns quants apassionats dels productes de la terra), vaig preparar una gelatina que va quedar molt i molt bona! Per convertir-la en unes postres dignes d'un àpat festiu, la vaig maridar amb una mica ontbijtkoek -una mena de pa d'espècies holandès molt original que em va regalar la Isabel, la dona d'en Martí, que té família a Holanda-, una mica de formatge quark ensucrat i ben refrescat, i uns "peta-zetas" de xocolatada -la meva última adquisició rebostera-...Com podreu veure van quedar unes postres estèticament força elegants i, sobretot, per llepar-se els dits!!! A veure què us semblen!


INGREDIENTS
ontbijtkoek (també quedaria bé amb pain d'epices francès, per exemple)
formatge quark
sucre llustre
"peta-zetas" de xocolata
gelatina de pruna

Per la gelatina
500 grams de pruna neta i tallada a trossos
250 grams de sucre moreno
un raig de llimona
un rajolí de conyac
2 sobres de gelatina en pols neutra Royal

PREPARACIÓ
Comencem preparant la gelatina. Netegem i tallem a trossos les prunes, i les posem en una cassola al foc.


Hi afegim el sucre moreno...,


el raig de llimona....,


i el rajolí de conyac. Deixem coure uns 10 minuts a foc lent, sense deixar de remenar.


Un cop la pruna està ben estovada, ho triturem tot amb una "minipimer".


Hi afegim la gelatina i continuem amb la barreja al foc, sense deixar de remenar, fins que estigui ben dissolta (uns 6-8 minuts més).




Per evitar grumolls i impureses, passem pel colador xinès la barreja, i l'aboquem en un motlle de silicona.


Deixem refredar, primer a temperatura ambient, i després a la nevera, durant unes hores, fins que estigui totalment solidificada.


Llavors, desemmotllem, i ja la tenim llesta per utilitzar.


Ara arriba el moment de muntar les postres. Primer ens hem d'agenciar un tros d'ontbijtkoek, que tallarem a llesquetes.



Damunt de cada llesqueta hi col·locarem un trosset de gelatina (una mica més petit que la base).


Llavors agafarem formatge quark, que tindrem ben fres (jo el vaig posar una estona abans al congelador), i l'ensucrarem al gust amb sucre llustre.



Col·locarem una cullerada d'aquest formatge ensucrat damunt de la gelatina.


I acabarem d'engalanar amb els "peta-zetas" de xocolata (que vaig comprar a la parada Sabors del Mercat del Lleó, on cada vegada tenen més i més coses genials per fer unes postres ben creatives) pel damunt.


Oi que visualment no està malament?


Doncs si li foteu queixalada veureu que la cosa encara millora!


Que vagi de gust!

12 comentaris:

  1. Es veu molt bo, encara que ami el ontbijkoek no m'agrada gaire. Pero al marit sí :)
    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs Aisha si vols fer content al teu marit, aquestes postres poden ser una bona opció!!! Una abraçada!

      Elimina
  2. Hola Mònica, t'he descobert gracies a un enllaç de @blogscocina i m'agrada moltissim el que veig per aqui! Trobo que tens unes receptes molt originals i bones! No coneixia aquestes especies holandeses pero crec que les has preparat molt pero que molt be! Quina pinta més bona té aqueste gelatina!! M'encantaria tenir un trosset per berenar! Petons,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltíssimes gràcies Laura per les teves paraules! I llàstima que no te'n pugui enviar una mostra via xarxa!!! Una fortíssima abraçada!

      Elimina
  3. Ummmm! això ha d'estar boníssim!!!
    Una abraçada

    ResponElimina
  4. Respostes
    1. I una bona manera, això de la gelatina, d'aprofitar fruita de temporada!

      Elimina
  5. Respostes
    1. A veure Isa...aquí el mèrit també és teu...que em fas arribar matèries primeres immillorables!!! Una abraçada per tu i els homes de casa teva!!!

      Elimina
  6. me muero de ganas por probar esta gelatina y ese pan holandes, te ha quedado muy profesional, enhorabuena

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltíssimes gràcies Manuel! Em fa molta il·lusió que a un professional com tu li agradi una recepta meva! Una abraçada!

      Elimina