dimecres, 7 d’agost del 2013

PASTÍS RÀPID DE VERDURES

En primer lloc us haig de dir que aquest pastís està preparat amb unes verdures fantàstiques de Can Sereno, a Riudarenes. En pare d'en Martí, el meu company de despatx, és el patriarca d'aquella casa, i té un hort que treballa curosament i amb molta dedicació! I, per tant, li surten unes verdures més que bones!!! Doncs bé, la setmana passada, en Martí em va portar una bossa d'aquestes meravellosos fruits de la terra, i per això es van convertir en matèria prima del plat fred que us presento, ideal per un sopar informal estiuenc! És un pastís fred de verdures, semblant a una quiche, que es prepara i es cou en un tres i no res -per això el "ràpid" del títol-! A veure què us sembla!


INGREDIENTS
Una placa de pasta brisa
Verdures variades tallades a trossets
una cullerada de concentrat de tomàquet
3 ous
200 grams de mató
sal i pebre

PREPARACIÓ
Comencem preparant la pasta. Per això untem amb mantega, o amb spray antiadherent, el motlle escollit. Jo en vaig fer servir un de parets desmuntables perquè és molt i molt pràctic i t'assegures no tenir problemes a l'hora de desemmotllar!


Llavors hi estenem a sobre la pasta, i pressionem bé les parets.



Enfornem, amb un pes a la part central, per evitar que s'infli (o podeu punxar-la una mica), durant uns 15 minuts, amb opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), a 180 graus. També podeu enfornar-la durant 12 minuts, treure-la, pintar-la amb ou, i tornar-la a enfornar 4 o 5 minuts més. D'aquesta manera quedarà més dauradeta. En aquesta ocasió, jo, com que anava amb pressa perquè en Marc tenia gana, i es feia l'hora de sopar, vaig saltar-me el pas de l'ou.


Mentre la massa es cou, anem per les verdures.


S'han de tallar totes a trossets petits (jo, en aquest cas, he fet servir pebrots, de diferents varietats i carbassons) i posar a foc baix, amb un raig d'oli, i amanir-les amb una mica de sal i pebre.


Quan ja estan una mica cuites, hi afegim una cullerada de concentrat de tomàquet.


Acabem de coure fins que estiguin toves (no cal coure-les massa perquè ja s'acabaran de coure en enfornar el pastís).



Reservem les verdures i anem per acabar el farcit. En un bol, col·loquem els tres ous i el mató, i batem. No cal batre massa. Ha d'estar tot lligat però si queden grumolls de mató, no passa res!.


Salpebrem, i seguidament hi aboquem les verdures cuites que hem reservat prèviament.



Remenem bé, i ja tenim el farcit llest.


Aboqueu el farcit dins la massa (que un cop cuita haurem desenfornat i deixat refredar).


I enforneu, amb opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), a uns 180 graus, durant uns 20 minuts. En tot cas, per saber que està cuit, podeu punxar-lo i comprovar si està quallat.


I ja teniu el pastís preparat. Com diria la meva àvia, té un "colorido" genial, i està boníssim tan menjat tebi com menjat fred. Només heu de deixar refredar un xiquet, desemmotllar, i servir a taula!




Que vagi de gust!

10 comentaris:

  1. Crec que el copiare aquest vespres amb el teu permis!!! Quin colorido! Te raó la teva àvia!

    ResponElimina
  2. Aquest pastís fresc és d'allò més apetitós.
    Si a més és amb verdures de l'hort acabades de recollir, ohhhh

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si que està bo, si...i les verdures de proximitat són espectacularment gustoses!

      Elimina
  3. Mmmmmm! Quina gana què m'ha entrat! M'agrada la idea del mató amb les verdures, segur que ha sortit molt bo!

    ResponElimina
    Respostes
    1. El mató és un gran recurs a la cuina! I dóns resultats molt i molt bons!

      Elimina
  4. Respostes
    1. A tu Doris...ara a l'estiu, no ve de gust fer plats massa carregosos, ni que comportin moltes hores de fogons!!!

      Elimina