dijous, 19 de setembre del 2013

PA DE CIVADA I SÈSAM

Esteu tots advertits...acabo de començar una etapa "panarra". He desenterrat la panificadora, m'he comprat un llibre-revista de pans xulíssim ("Pan perfecto" de la col·lecció Home Essential Baking), i m'he apuntat a un curset de pa al Girona Cook, o sigui que estic totalment immersa en l'univers d'aquest aliment tan bàsic, tan simbòlic i que admet tantes i tantes variacions: el pa. El primer dels meus experiments, el vaig voler fer amb dos ingredients que corrien per casa: flocs de civada i llavors de sèsam, i el resultat va ser espectacular. Ens vam cruspir tot el pa, sense esperar al sopar, només assaonat amb un bon raig d'oli d'oliva i un pessiguet de sal! Espero que aquest sigui el primer de molts fruits de la meva jo flequera!

INGREDIENTS (per fer un pa d'uns 900 grams amb panificadora)
500 grams de farina blanca de força
2 culleradetes de sal
1 culleradeta de sucre
2 culleradetes d'oli d'oliva
300 ml d'aigua tèbia
un sobre de llevat sec de flequer
2 cullerades de llavors de sèsam
4 cullerades de flocs de civada


Aquí us presento la meva panificadora...que és una delícia!

PREPARACIÓ
Pesem la farina i la col·loquem dins el recipient de la panificadora.


Hi afegim la sal...


i el sucre.


Tot seguit hi incorporem l'aigua tèbia, menys una tasseta que farem servir per desfer el llevat.


Desfem el sobret de llevat sec de flequer en la tasseta d'aigua que hem reservat.



 Remenem bé i deixem reposar 5 minuts abans d'incorporar a la massa.


Aboquem al recipient de la panificadora, i, finalment, hi afegim l'oli d'oliva.


Engeguem la panificadora. Jo vaig fer servir el programa de pa blanc, que dura 3 hores, i que inclou el procés d'amassar, llevat i cocció.


Un cop la màquina ha començat a amassar, hi afegim les llavors de sèsam i els flocs de civada.



La pròpia panificadora ja repartirà bé les llavors i els flocs, i quedarà una massa uniforme, que veureu com lleva fins a doblar el seu volum.


Després del temps de llevat, començarà la cocció.


I en una estoneta més, tindreu un pa calent i deliciós, amb gustet a sèsam i a civada, a punt de servir a taula!



Això si hi arriba, perquè ja us he avançat que jo en prou feines li vaig poder fer ni la foto...Així de senzill, amb un bon raig d'oli i una mica de sal, és com el van devorar els de casa!


Que vagi de gust!

18 comentaris:

  1. Nena !!! Ara sí que sí, m'encanta el pa !!! Sóc una panarra de les de tota la vida :)
    Jo també m'estava mirant d'anar al curs de pa de Girona Cook, a veure si coincidim finalment.

    ResponElimina
  2. Noia, sembla que estem connectades!!!! Jo també he desenterrat la panificadora!!!!! Aquesta setmana he fet tres!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  3. Mmmmm m'encanta preparar el pa a casa!! I amb la panificadora, em sembla una recepta perfecte!!! m'encanta el pa que has fet! Mai l'he preparat amb civada! La proxima ho prepararé! Petons,

    ResponElimina
    Respostes
    1. El que passa a casa és que, si em despisto, no arriba a l'hora de sopar! Petons Laura!

      Elimina
  4. oh que bo, Mònica!! a mi m'ha passat el mateix! hem desenterrat la panificadora i aquesta setmana ja hem fet un pa de pipes. Avui tinc intenció de fer-ne un de dolç, de pa, ja veurem com surt!! Boníssim, el teu pa! Bon cap de setmana!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si et surt bé el pa dolç, ja ens diràs la recepta, que jo també tinc moltes ganes de preparar-ne un!

      Elimina
  5. Benvinguda al mòn panarra Mònica!
    T'ha quedat molt i molt bé aquest pa, és un molt bon inici per a aquesta nova aventura a la cuina!

    Petons!

    ResponElimina
  6. Jo encara no he entrat el món panarra... Però he de confessar que m'atreu moltíssim!! Com que jo no tinc panificadora crec que això és el meu fre.. Però intentaré buscar-ne alguna que tingui un preu assequible pq el pa que has fet sembla deliciós! :D

    Petonets :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs fes-los a mà que també és molt divertit! Petons Laia!

      Elimina
  7. Vaya pan Mónica!!!! me encanta, me da envidia, con lo que me gusta el pan y no tengo panificadora, con los panes tan buenos que preparáis, te ha quedado buenísimo.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  8. vaja... diguem que.... 1. tinc enveja que el pa et quedi bé i 2. tinc enveja que puguis menjar pa bo
    l'enveja no és bona, però quan no pots menjar pa és bàsica i no me l'has de tenir en compte :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Em sap greu Marta...a veure si un dia en trobo un apte per tu!

      Elimina
  9. Mònica... ja has begut oli!!!! Si comences amb el pa ja no pararàs!! :)
    Boníssim!
    Petons

    ResponElimina