dimecres, 11 de setembre de 2013

PA DE LLET, FORMATGE I SOBRASSADA

Avui és la Diada del meu poble, una Diada que espero faci història i sigui el primer tram del camí cap a la independència, una independència que, per mi, necessàriament, ha de venir de la mà de més justícia social! A casa hem anat a cantar els Segadors a l'Ajuntament, i, d'aquí a poc farem de baules, juntament amb centenars de milers de catalans, a la Via! Però abans, cal enllaçar el meu bloc a la cadena de blocs creada per commemorar aquest dia tan especial! Concretament a Ensucrat el precedeix, a la cadena de blocs, un de fantàstic que parla de llibre "Tumateix Llibres" (http://tumateix-llibres.blogspot.com.es/2013/09/bloc-enllacat.html)  i s'enllaça amb "Sota la Pamela", el bloc de la Teresa Ribera, a qui li agrada "Escriure i atrapar moments. Clarors. A vegades amb paraules o potser amb la càmera o amb un pinzell. És un dir! El plaer de la llum i de les paraules compartides" (http://estelsalesmans.blogspot.com.es/). Espero que la cadena de blocs sigui tan exitosa com la humana d'aquesta tarda!

                                       

Dit tot això, imprescindible al meu entendre en un dia com avui, us explico la senzillíssima recepta que he preparat. Un pa de llet, formatge i sobrassada, amb les quatre barres, que ha enamorat als de casa, que se l'han cruspit per dinar!

INGREDIENTS
450 grams de farina de força
240 ml de llet
2 sobres de llevat de forner
un pessic de sal
1 cullerada generosa de sobrassada
3 o 4 formatgets
llet per pintar

PREPARACIÓ
Barregem el llevat amb la meitat de la llet tèbia. Llavors, en un bol, col·loquem la farina, el llevat desfet, la resta de la llet i la sal, i amassem (jo he fet servir l'accessori ganxo de la KA). Un cop ben amassat, deixeu llevar, en un lloc càlid, tapada amb un drap humit, durant una hora i mitja aprox.


Obtindreu una massa esponjosa, que haureu de treure del bol, i tornar a amassar una miqueta.



Llavors dividiu la massa en dos parts, una d'elles una mica més gran que l'altra.


Aquí és on entra en joc la sobrassada i els formatgets.


Barregeu la meitat de massa més petita amb la sobrassada.



I la meitat més gran amb els formatgets.



Llavors es tracta de dividir-la en parts i formar les quatre barres vermelles i les cinc grogues en un motlle folrat de paper de forn.


Deixeu reposar una miqueta més, pinteu amb llet i enforneu a 160 graus, durant uns 40 minuts.


I quan el traieu....deixeu refredar un pelet i ja podeu degustar aquest pa de llet tan patriòtic!!!



Que vagi de gust i BONA DIADA!

23 comentaris:

  1. Hola guapa, doncs si, via catalana aconseguida :) M'encanta el pa de llet que has preparat, super original i a més, bonissim!! Petons,

    ResponElimina
    Respostes
    1. A Girona la via ha sigut un èxit espectacular!!! I aquest pa és només un petitíssim homenatge al dia!!! Una abraçada!

      Elimina
  2. Mònica, segur que és boníssim!!!!! :) I quin èxit que heu tingut, eh? Jo ho he seguit perla TV i posava la pell de gallina!!!!!!!!!!! Un petonàs i tu i jo hem de parlar: necessito adreça postal ;)
    Visca Catalunya!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Visca!!! Qué xulo que els catalans d'arreu del món hàgiu pogut viure una miqueta aquest dia tan especial!!! Ja t'he enviat per correu la meva adreça! Una abraçada!

      Elimina
  3. Que bo Mònica!! T'ha quedat fantástic i segur que boníssim!! Em va agradar molt la idea de la cadena de blogs per la diada, llàstima que m'enterés tan tard!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quin greu Neus que no arribessis a temps! Ha sigut una iniciativa molt xula! Una abraçada!

      Elimina
    2. si vols encara hi ets a temps
      nosaltres anem apuntant blogs...seras benvinguda

      http://cadenablogs-11setembre2013.blogspot.com/

      :-)

      Elimina
  4. Monica has preparat un pa de llet bonissim.
    Hem gaudit d'una DIADA, espectacular que ja ha fet història.

    ResponElimina
  5. Mònica,

    un pa espectacular, com ho ha estat la impressionant Via. Ha sigut MOLT emocinant. Un dia històric i que recordaré per sempre més.

    Jo també tinc el blog enllaçat. Al final han sigut més de 300!

    Fins aviat!

    Blanca
    http://acalablanca.blogspot.com.es/

    ResponElimina
    Respostes
    1. Trobo que ha sigut una iniciativa genial això d'enllaçar els blocs, com totes les altres del dia! Les circumstàncies ho mereixen!!! Una abraçada!

      Elimina
  6. Amb una miqueta de retard, però feliç Diada Mònica!

    T'ha quedat un pa deliciòs, i amb aquestes quatre barres, molt maco!
    Ahir vam fer, i continuarem fent, història!

    Un petonàs!

    ResponElimina
  7. L'11 de setembre de 2013 vam fer història! ara toca anar endavant!!! un pa boníssim!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És que la cuina també és un dels nostres grans trets identitaris!

      Elimina
  8. L'11 de setembre de 2013 vam fer història! ara toca anar endavant!!! un pa boníssim!

    ResponElimina
  9. Un bon pa per un bon moment històric!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  10. te pinta de senzill i en canvi es molt maco
    soc poc cuinetes jo..pero potser encara m'hi animo

    gracies per participar a la cadena de blogs !!

    ResponElimina