L'origen d'aquesta recepta és un desastre...Resulta que aquest cap de setmana em vaig decidir a provar, altra vegada, de fer arròs amb llet, aquest cop al cacau...però està clar que no acabo de trobar les mesures (i això que he fet diversos intents!)...o em queda massa clar, o massa espès. Total, que em va tornar a quedar massa espès, i malgrat que de gust era molt bo, no era agradable de menjar...Per això vaig haver de reciclar la recepta, i convertir l'arròs en llet al cacau espès obtingut, en un ingredient per una altra menja, que va resultar deliciosa i va ser molt alabada a les postres de l'àpat diumenge: bunyols d'arròs amb llet al cacau! Jo continuaré intentant aconseguir l'arròs amb llet al punt, però, mentrestant, a veure què us semblen aquests bunyols!
INGREDIENTS (per uns 30 bunyols)
Per la base d'arròs amb llet al cacau
2 tasses i mitja d'arròs bomba
aigua amb tres o quatre cullerades de sucre per bullir l'arròs
1 litre de llet
4 cullerades de cacau pur
4 cullerades de sucre
1 culleradeta de canyella
1 culleradeta de canyella
Per formar els bunyols
ous
farina
oli per fregir
sucre
canyella
PREPARACIÓ
Primer de tot, us ensenyo la mida de la tassa (got) que vaig fer servir per aquesta recepta, mida cafè amb llet.
Posem a bullir l'arròs amb l'aigua ensucrada, i el deixem bullir uns 10 minuts.
Tot seguit (l'arròs ha de quedar, com diu la meva mare "grenyal") l'escorrem i reservem.
Posem al foc la llet, amb el sucre, el cacau i la culleradeta de canyella, i barregem bé.
Afegim l'arròs que hem reservat, i remenem contínuament.
Mantenim a foc baix fins que l'arròs hagi absorvit la llet amb cacau, i tot plegat s'espesseeixi.
Retirem del foc i deixem refredar, primer a temperatura ambient i, després, unes hores, a la nevera.
Ha de quedar més o menys amb aquesta consistència.
Llavors, agafeu cullerades i formeu una mena de croquetes aplanades.
Passeu per ou...
després per farina...
i altre cop per ou.
I poseu a fregir amb l'oli ben calent.
Mentrestant prepareu una barreja de sucre i canyella (amb més o menys quantitat segons us agradi).
Traieu els bunyols del foc i deixeu reposar sobre un paper absorvent.
Finalment, i mentre encara siguin calents, arrebosseu amb la barreja de sucre i canyella i serviu!
Ja veureu que són deliciosos i molt melosos per dins, i que, malgrat atipen força, no en podreu menjar només un!
Que vagi de gust!
Vols que et passi una recepta d'arros en llet que em queda bé?
ResponEliminaOstres Núria, i tant...jo no defalleixo mai en rebosteria!
EliminaDons a mi m'agraden aquets bunyols
ResponEliminaMoltes gràcies Lolines!
EliminaDoncs d'un arròs amb llet que no et convencia... n'ha sortit una súper recepta! m'agraden molt aquests bunyols, han d'estar molt gustosos!
ResponEliminaEs tracta de reiventar-se a cada moment!
EliminaUna receta muy buena y sana.Gracias guapa
ResponEliminaGràcies a tu Doris! Una abraçada!
Eliminanice blog, mmmm
ResponEliminahttp://www.we-heart-fashion.com
facebook/bloglovin
greetings from Holland
Thanks a lot! I'm going to visit your blog!
EliminaAquests bunyols han de ser viciosos de debò!! Quins dolços que prepares, Mònica, irresistibles. Petons i bona diada!!!
ResponEliminaSi que eren bons...ens en vam fer un bon tip! Bona Diada per tu també!
EliminaMónica........¡¡¡BONA DIADA!!!
ResponEliminaIgualment Lolines!
EliminaMónica........¡¡¡BONA DIADA!!!
ResponEliminaGràcies Lolines! Espero que també t'anés molt bé a tu!
EliminaA mi em passa alguna cosa semblant amb l'arrós, no li tinc agafat el punt! Així que tot sovint li demanem a l'àvia de la meva parella que ens en faci perquè ella si que li té el punt agafat!! Així en bunyols debia ser tot un descobriment!!! Semblen boníssims!
ResponEliminaAixí si l'arròs amb llet no t'acaba de quedar al punt, el pots reconvertir en unes altres postres boníssimes! Una abraçada Neus!
EliminaOstres quins bunyols més originals Mònica!
ResponEliminaI la veritat és que fan una pinta boníssima!
Petons!
Doncs de gust encara eren més bons Víctor! Una abraçada!
EliminaA mi l'arros amb llet no m'agrada gaire però aquests bunyols tenen una pinta... Uis quina gana, me'n vaig a esmorzar!
ResponEliminaBlanca
http://acalablanca.blogspot.com.es/
I a més trobo que fan per qualsevol hora del dia (esmorzar inclòs!). Una abraçada!
EliminaHuummmm!!!
ResponEliminaAnem a veure: m'encanta l'arròs, adoro la xocolata i em torna boja la canyella.
Aquests bunyols semblen fet a mida per al meu paladar.
Una abraçada,
Janet
Veig que tenim gustos molt semblants!!! Una abraçada Janet!
Elimina