dimarts, 10 de setembre del 2013

BUNYOLS D'ARRÒS AMB LLET AL CACAU

L'origen d'aquesta recepta és un desastre...Resulta que aquest cap de setmana em vaig decidir a provar, altra vegada, de fer arròs amb llet, aquest cop al cacau...però està clar que no acabo de trobar les mesures (i això que he fet diversos intents!)...o em queda massa clar, o massa espès. Total, que em va tornar a quedar massa espès, i malgrat que de gust era molt bo, no era agradable de menjar...Per això vaig haver de reciclar la recepta, i convertir l'arròs en llet al cacau espès obtingut, en un ingredient per una altra menja, que va resultar deliciosa i va ser molt alabada a les postres de l'àpat diumenge: bunyols d'arròs amb llet al cacau! Jo continuaré intentant aconseguir l'arròs amb llet al punt, però, mentrestant, a veure què us semblen aquests bunyols!



INGREDIENTS (per uns 30 bunyols)
Per la base d'arròs amb llet al cacau
2 tasses i mitja d'arròs bomba
aigua amb tres o quatre cullerades de sucre per bullir l'arròs
1 litre de llet
4 cullerades de cacau pur
4 cullerades de sucre
1 culleradeta de canyella
Per formar els bunyols
ous
farina
oli per fregir
sucre
canyella

PREPARACIÓ
Primer de tot, us ensenyo la mida de la tassa (got) que vaig fer servir per aquesta recepta, mida cafè amb llet.


Posem a bullir l'arròs amb l'aigua ensucrada, i el deixem bullir uns 10 minuts.


Tot seguit (l'arròs ha de quedar, com diu la meva mare "grenyal") l'escorrem i reservem.


Posem al foc la llet, amb el sucre, el cacau i la culleradeta de canyella, i barregem bé.


Afegim l'arròs que hem reservat, i remenem contínuament.


Mantenim a foc baix fins que l'arròs hagi absorvit la llet amb cacau, i tot plegat s'espesseeixi.


Retirem del foc i deixem refredar, primer a temperatura ambient i, després, unes hores, a la nevera.


Ha de quedar més o menys amb aquesta consistència.


Llavors, agafeu cullerades i formeu una mena de croquetes aplanades.


Passeu per ou...


després per farina...


i altre cop per ou.


I poseu a fregir amb l'oli ben calent.



Mentrestant prepareu una barreja de sucre i canyella (amb més o menys quantitat segons us agradi).



Traieu els bunyols del foc i deixeu reposar sobre un paper absorvent.


Finalment, i mentre encara siguin calents, arrebosseu amb la barreja de sucre i canyella i serviu!


Ja veureu que són deliciosos i molt melosos per dins, i que, malgrat atipen força, no en podreu menjar només un!



Que vagi de gust!

24 comentaris:

  1. Vols que et passi una recepta d'arros en llet que em queda bé?

    ResponElimina
  2. Doncs d'un arròs amb llet que no et convencia... n'ha sortit una súper recepta! m'agraden molt aquests bunyols, han d'estar molt gustosos!

    ResponElimina
  3. nice blog, mmmm
    http://www.we-heart-fashion.com
    facebook/bloglovin
    greetings from Holland

    ResponElimina
  4. Aquests bunyols han de ser viciosos de debò!! Quins dolços que prepares, Mònica, irresistibles. Petons i bona diada!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si que eren bons...ens en vam fer un bon tip! Bona Diada per tu també!

      Elimina
  5. A mi em passa alguna cosa semblant amb l'arrós, no li tinc agafat el punt! Així que tot sovint li demanem a l'àvia de la meva parella que ens en faci perquè ella si que li té el punt agafat!! Així en bunyols debia ser tot un descobriment!!! Semblen boníssims!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Així si l'arròs amb llet no t'acaba de quedar al punt, el pots reconvertir en unes altres postres boníssimes! Una abraçada Neus!

      Elimina
  6. Ostres quins bunyols més originals Mònica!
    I la veritat és que fan una pinta boníssima!

    Petons!

    ResponElimina
  7. A mi l'arros amb llet no m'agrada gaire però aquests bunyols tenen una pinta... Uis quina gana, me'n vaig a esmorzar!

    Blanca
    http://acalablanca.blogspot.com.es/

    ResponElimina
    Respostes
    1. I a més trobo que fan per qualsevol hora del dia (esmorzar inclòs!). Una abraçada!

      Elimina
  8. Huummmm!!!

    Anem a veure: m'encanta l'arròs, adoro la xocolata i em torna boja la canyella.

    Aquests bunyols semblen fet a mida per al meu paladar.

    Una abraçada,

    Janet

    ResponElimina