dissabte, 7 de setembre de 2013

PASTÍS DE NÚVOLS I OREOS

La meva filla petita s'alimentaria, únicament, de tres aliments, si se'n pot dir així: oreos, "xuxes" i salami. És evident que haig d'intervenir a diari per fer que la seva dieta sigui una mica més sana i una mica més variada, però, de tant en tant, no em puc estar de preparar-li alguna cosa que li entusiasmi com aquest pastís! En realitat, el que va passar és que es va menjar mig paquet d'oreos mentre el preparava, pel que la seva dèria ja va quedar més que satisfeta i llavors no va tenir gana per tastar-lo! Se'l van cruspir, sencer, tots els seus amics que el van trobar molt bo! Fins i tot, un nen em va dir que era "el millor pastís que havia menjat mai". Jo penso que el nen, fan absolut dels núvols, estava totalment condicionat, a l'emetre aquest judici, per l'eufòria conferida per la sobredosi de sucre ingerit, però, també haig de dir que, jo en vaig tastar un trosset, i estava prou bo, i no massa "empalagós"!!! La idea la vaig treure d'un bloc que es diu "La mirada de Luci" (http://www.lamiradadeluci.blogspot.com.es), però en vaig acabar fent una versió moooolt lliure. Avui us l'ensenyo per si, a casa vostra, també hi ha algun fan dels núvols i les oreos!


INGREDIENTS
250 grams de núvols
50 ml de llet sencera
una miqueta de colorant vermell (opcional)
400 ml de nata per muntar
2 paquets d'oreos
2 cullerades de mantega
nuvolets per decorar

A mi m'agrada més anomenar-los núvols, però el nom tècnic serien Marsh Mallows!

PREPARACIÓ
Poseu a foc baix els núvols amb els 50 ml de llet. I aneu remenant.


Com que els meus núvols no eren roses, i jo volia que els pastís tingués aquest color, hi vaig afegir una mica de colorant vermell.


Heu de remenar i remenar fins que tots els núvols estiguin ben desfets.


Un cop obtinguda aquesta mena de crema, retireu del foc i deixeu refredar una mica.


Llavors aneu per la base. Tritureu dos paquets d'oreos.



Afegiu dues cullerades de mantega i barregeu bé, amb l'ajuda d'una forquilla.


Amb la massa resultant formeu una capa en el cul d'un motlle de parets desmuntables. Premeu bé perquè quedi ben compacta.


Reserveu a la nevera.


Finalment, anem per l'últim pas del farcit... Munteu la nata amb un batedor elèctric amb l'accessori globus.


Afegiu-hi, a poc a poc, els núvols desfets, que haureu deixat refredar una miqueta (no molt, perquè si no queda molt dens i enganxós) i bateu una mica més amb el batedor elèctric. Obtindreu una massa rosa, una mica més densa que la nata, que podreu col·locar en una mànega. Concretament, jo vaig posar-la en una mànega amb boca rodona llisa.


Llavors es tracta de fer pilonets per sobre de tota la base d'oreo.


Deixeu refredar i prendre a la nevera durant, com a mínim, un parell d'hores.


Abans de servir, engalaneu amb uns nuvolets de diferents colors.


Oi que queda bonic?




I aquesta és la prova que els amics de les meves filles no en van deixar ni les engrunes!!!


Que vagi de gust!

26 comentaris:

  1. Mare meva Mònica!!! Després d'acabar el pastís vau anar directe a l'hospital a que us posessin una dosi d'insulina, no? ;-)
    T'ha quedat genial, com tot el que fas!
    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sort que els nens i nenes que se'l van cruspir no paren ni un segon, i estic segura que, al vespre, ja ho havien cremat!!!

      Elimina
  2. Con los dulces tan ricos que le pones ...menuda madre tiene tu niña.Se ve riquísimo. hay si pudiera

    ResponElimina
    Respostes
    1. Crec que és exclusiu per nens, però ja he confessat que jo també en vaig tastar un trosset!!! Una abraçada Doris!

      Elimina
  3. Monica,que bonic t'ha quedat.
    per a mi massa dolç ............ però per als petits, genial.

    ResponElimina
  4. T'ha queda súper!! Jo no soc fan dels núvols, pero per probar agafaria un bocinet petit :)
    petons

    ResponElimina
  5. que buena pinta tiene todo lo que he encontrado en este blog, seguro que te cojo recetas y las hago cuando tenga tiempo, un abrazo , chao chao gracias por seguirme.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a tu Manuel! El teu va ser un dels primer blocs que vaig conèixer! I ja t'he dit moltes vegades que és mooolt original!

      Elimina
  6. que buena pinta tiene todo lo que he encontrado en este blog, seguro que te cojo recetas y las hago cuando tenga tiempo, un abrazo , chao chao gracias por seguirme.

    ResponElimina
  7. les meves filles han agafat nota. Segur que abans que se'ls acabin les vacances el provarem.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja veig que deuen ser fans dels núvols com les meves!!! Una abraçada!

      Elimina
  8. Que bueno te ha quedado esta receta, besitos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Naroa...és una recepta dirigida especialment al públic infantil!!!

      Elimina
  9. Que si queda bonic? Queda preciòs, quin pastís més maco has fet, i què bo devia estar!

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Víctor...fa honor al nom del meu bloc!!!

      Elimina
  10. CON TU PERMISO ME LLEVO ESTA RECETA ME HA ENCANTADO.BSSSS

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens tot el meu permís i és un honor que t'hagi agradat! Una abraçada!

      Elimina
  11. els blogs ja ens estem enllaçant per la independencia i ens falta la vostra aportació
    no espereu a l'ultim moment...
    no trenqueu la cadena !!
    us hi volem a tots !!

    blog via cap a la independecia

    ResponElimina
  12. els blogs ja ens estem enllaçant per la independencia i ens falta la vostra aportació
    no espereu a l'ultim moment...
    no trenqueu la cadena !!
    us hi volem a tots !!

    blog via cap a la independecia

    ResponElimina
  13. Quin pastís més super original!!! No m'estranya que als nens els agrades tan i tan! Segur que només veure'l ja se'ls feia la boca aigua!

    ResponElimina