divendres, 6 de setembre del 2013

PASTÍS DE GALETES DE CANYELLA I CREMA DE LLIMONA

Estic de vacances, i m'encanta poder dedicar estona a preparar dinars i postres pels de casa sense cap mena de pressa...bé, només la de baixar quan abans a la platja o a la piscina a refrescar-me!!! Doncs bé, aquest pastís el vaig preparar ahir. En realitat, vaig anar creant la recepta a mesura que el feia i a partir de la idea de fer un pastís amb la base de galetes de canyella, que eren una de les meves preferides quan era petita. Segur que a vosaltres també us agradaven les inoblidables "Napolitanes" de Cuétara...Bé, en aquest cas en vaig fer servir unes de la mateixa marca però amb un altre nom comercial ("Ricanelas"), que van contribuir a obtenir una base de pastís boníssima! 


INGREDIENTS
Per la base
2 paquest de galetes de canyella
2 cullerades de mantega
1 culleradeta de mel
una mica més de mantega per untar el motlle

Pel farcit de crema
300 ml de llet
2 ous sencers més dos rovells
50 grams de sucre
la pela de dues llimones ratllada
el suc de quatre llimones
4 culleradetes de midó

Aquestes són les galetes de canyella, similars a les "Napolitanes" de tota la vida, que vaig fer servir!

PREPARACIÓ
Primer de tot anem per la base del pastís. Agafem les galetes i, amb l'ajuda d'una trituradora, les ben esmicolem.



Llavors hi afegim la mantega i la mel, i barregem bé.



Repartim la massa resultant pel cul i les parets d'un motlle (dels de parets desmuntables) i la pressionem força amb el revers d'una cullera. Penseu que la gràcia és que la base tingui parets per contenir la crema. Enfornem, durant uns 5-7 minuts, a 180 graus, i després traiem del forn i deixem refredar.


Un cop feta la base, anem pel farcit. En un caçó posem a foc baix la llet, els ous i els rovells, la ratlladura de la llimona i batem bé.



Quan tot estigui ben integrat, afegim el midó (si volem prèviament barrejat amb un ditet de llet que haurem reservat, o amb una mica de la pròpia barreja que tenim al foc).


I tot seguit el suc de les llimones.


Continuem batent bé durant uns minuts (entre 10 i 12 minuts).


La crema de llimona estarà llesta quan espesseeixi. Penseu que no ha de quedar massa clara, perquè el pastís ha de tenir consistència.


Un cop feta la crema, retireu del foc i deixeur refredar un pelet (només uns 5 minuts), i ja podeu abocar-la a l'interior de la base que haureu reservat.


Llavors enforneu, amb opció rebosteria (dalt, baix i ventilador) durant aproximadament uns 14-16 minuts. Cal que quedi torradet per damunt, com si d'una crema catalana cremada es tractés!!!


Desenforneu, deixeu refredar i desemmotlleu.


I ja el tindreu llest per sorprendre als comensals de la vostra taula! Podeu servir-lo adornat amb una mica de pela de llimona!



Que vagi de gust!

14 comentaris:

  1. Mònica sí que estàs, ja, inscrita a la cadena de blogs per la independència.

    Jo també tinc un blog de cuina, i he programat un post d'un gelat (un polo) amb els clors de l'estelada... per aquesta cadena.
    tens el número 262 i hauràs de posar el número 263, que sabrem ara mateix quan apunti algú que acaba d'arribar rere teu.


    ResponElimina
    Respostes
    1. Perfecte!!! A veure quina recepta preparo per aquesta Diada tan especial!

      Elimina
  2. mmmmmm que bo aquest pastis!! amb la barreja de la crema de llimona i la canyella de les galetes ha de ser genial!! vols dir que no els han canviat el nom i prou a les galetes? perque si no son napolitanes s'hi assemblen molt i molt i molt! per mi les napolitanes son el record de casa dels meus avis paterns, on sempre hi havia un paquet a dins l'armari!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Suposo que si que només és un canvi de nom, perquè jo vaig trobar que tenien idèntic gust!!! A mi també em porten molts de records! Una abraçada Neus!

      Elimina
  3. MMMMM, Monica que maravilla de receta, besos

    ResponElimina
  4. Noia, ets la pastisserra oficial de blogger!!!!! Mare meva, quina pinta!!!!
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Olga per l'afalac...però tot just sóc una aprenent de tercera!!! Petons!

      Elimina
  5. Quin pastís tan bo. Amb tota la teva producció de postres que ens fas sempre, no m'imagino quines coses més bones ens faràs ara que estàs de vacances. A disfrutar

    ResponElimina
    Respostes
    1. No et pensis...tot i fer vacances em falten hores!!! Una abraçada!

      Elimina
  6. al meu marit li encanta tot el que tingui llimona. Ho haurem de provar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi també m'agrada molt la llimona, i aquest pastís em va entusiasmar perquè és molt refrescant! Una abraçada!

      Elimina
  7. Un pastís que fa una pinta genial!
    M'encanta aquesta combinació de llimona i canyella, deu ser molt bona!

    Petons!

    ResponElimina