dimecres, 23 d’octubre del 2013

CREMA DE SUC DE POMA

Fa unes setmanes us vaig ensenyar que la Dolors del bloc http://bruixesalacuina.blogspot.com.es/, m'havia enviat, com a premi del fantàstic concurs que va organitzar aquest estiu, un magnífic llibre de cuina Suïssa. Ja me l'he ben mirat, i tinc un munt de receptes per fer...però, per començar, una de ben senzilla que, a casa, ha tingut un èxit aclaparador. S'han esgotat les existències d'immediat! És una recepta clàssica suïssa, de la zona de Thurgau, i tot i que n'he variat una mica la presentació (especialment pel que fa la temperatura), he seguit els passos d'elaboració al peu de la lletra...i això que està en anglès...!!! Bé, us l'ensenyo!


INGREDIENTS (per 5 racions)
400 ml de suc de poma (jo l'he fet servir dels refrigerats)
1 cullerada de suc de llimona
2 cullerades de farina de blat de moro (tipus maizena)
4 cullerades de sucre blanc
5 cullerades de iogurt grec
1 culleradeta de canyella

Aquest és el suc de poma refrigerat que he fet servir...és realment bo!
PREPARACIÓ
Primer us ensenyo la font de la recepta..."The swiss cook" de la Betty Bossi.


Fetes les presentacions, anem per la recepta...En un caçó posem el suc de poma i el sucre.


Hi afegim el suc de llimona i els ous.




Finalment hi incorporem la farina de blat de moro i ho posem tot plegat a foc baix, sense parar de remenar.



Ho mantenim a foc baix, remenant sense parar, durant uns 10 minuts, fins que la crema espesseeixi.




Llavors repartim la crema en els recipients en els que la vulguem servir. 


La recepta original diu que s'ha de deixar refredar la crema abans de servir, però a casa se l'han menjada tèbia, i acompanyada d'una cullerada de iogurt grec i una mica de canyella. Han dit que el contrast del tebi de la crema i la frescor del iogurt  els encantava...i deu ser veritat perquè les nenes grans n'han menjat dues racions per postres de sopar!



Que vagi de gust! I gràcies Dolors per permetre'm conèixer una mica la interessantíssima cuina suïssa!

14 comentaris:

  1. Quina recepta més bona!!! Te la furte!! :D

    ResponElimina
  2. M'ha semblat boníssima, Mònica. Jo en faig una que es prepara molt igual que aquesta, però que porta suc de taronja de base. I que acompanyo amb xocolata desfeta. Apunto la teva!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Noia, aquesta teva versió amb taronja i xocolata ha de ser espectacular...! La de poma és més suau però també molt gustosa!

      Elimina
  3. Aixo ha de estar bonnissim! l'he vist i he pensat de seguida en el suc de poma natural, está taaaan bo!!
    L'he de testar ja matexi
    un petonet

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Divka...és molt bona aquesta crema, i també es pot fer cremada, com la catalana!

      Elimina
  4. Els de Thurgau estarien ben orgullosos de tu!!!! :) Si totes les receptes et surten així de bé, al acabar el llibre et donaran el passaport automàticament jajaja Potser que m'hi posi jo també!! ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres Dolors, quina il·lusió que m'hagi quedat bé!!! Hi ha un munt de receptes de la cuina suïssa que no coneixia i que ara, després de mirar i remirar el llibre de la Betty, tinc a la llista de pendents de fer...ja les aniràs veient!!!

      Elimina