dimarts, 22 d’octubre del 2013

PA DE TOMÀQUET I PERNIL

Si, si...heu entès bé....aquest és un pa de tomàquet i pernil...i no, com normalment estem acostumats, amb tomàquet i pernil. El tomàquet i el pernil no estan per sobre el pa sinó que en són ingredients essencials, i els porta incorporats!!! La gràcia estar en trobar una farina de tomàquet tan bona com la que em va portar ma germana de França aquest cap de setmana! Si ho aconseguiu, no deixeu de fer aquest pa....us el trauran de les mans, o de la panificadora...


 INGREDIENTS
500 grams de farina de tomàquet
1 sobre de llevat de flequer
300 ml d'aigua tèbia
3 cullerades d'oli d'oliva
1 culleradeta de sal
100 grams de pernil dolç tallat ben petit

Aquesta és la farina de tomàquet de la que us parlo...senzillament deliciosa!

PREPARACIÓ
Posem la farina i la sal en el recipient de la panificadora.


Afegim l'oli.


I el llevat, prèviament barrejat amb l'aigua tèbia (aquesta barreja la deixarem reposar uns 4 o 5 minuts abans d'incorporar-la a la farina).


És el moment d'encendre la panificadora. Jo he fet servir el programa 1, de pa bàsic.


Tot seguit, i quan ha començat a amassar, afegim el pernil dolç tallat ben petit.



Veureu que, en acabar la fase d'amassat, tot ha quedat ben integrat.


 Llavors la màquina deixa llevar la massa, torna a amassar-la i la deixar llevar una segona vegada.



Després comença la cocció. Penseu en treure el pa de seguida que s'acabi la cocció, per evitar que quedi humitejat.


En sortir de la panificadora, deixeu-lo airejar una bona estona sobre una reixeta. Així queda molt més bo! Veureu quin color vermellós més xulo que agafa!!!



I ja teniu el pa llest, i preparat per sorprendre als de casa...pa de tomàquet i pernil...per menjar sol o acompanyat!


Que vagi de gust!

6 comentaris:

  1. oh, Mònica! Avui sí que fas enveja, i d'aquella sanota de veritat! No sé pas si la trobaré, a casa, la farina de tomàquet. Sense dubte és sorprenent! Em temo que hauré de continuar posant farina de cereals a la panificadora... he he he. Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo també la buscaré per Girona...si no hi ha sort haurem de fer una excursió a terres nord catalanes! Una abraçada!

      Elimina
  2. uauuuuu Mònica no hi ha dia que no em sorprenguis, haig de trobar aquesta farina com sigui, fa una pinta espectacular, a més a més ha d'estar irresistible!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Sandra...si la trobo en algun establiment conegut t'ho dic! Petons!

      Elimina
  3. ah, què original! i menjant això ja no cal que mengis res més? o s'hi ha de posar alguna cosa damunt del pa?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Homes, sol és prou bo...però jo el vaig acompanyar amb una mica de pernilet i estava espectacular!!!

      Elimina