dimecres, 2 d’octubre de 2013

GALETES INTEGRALS DE FESTUCS

Fa dies volia acabar un deliciós praliné de festucs que corria per la nevera, i quina millor manera que preparant unes galetes d'aquelles que volen!!! He aprofitat l'avinentesa, per fer un experiment: fer galetes amb farina integral; i la veritat és que no serà la última vegada que l'empri! Les galetes tenen una mica més de textura que les fetes amb farina blanca, però són gustosíssimes! A veure què us semblen!


INGREDIENTS (per unes 30 galetes força grossetes)
225 grams de mantega
150 grams de sucre moreno
2 ous
3 cullerades de praliné de festucs (que és granellut, té trossets de festuc)
350 grams de farina integral
1/2 culleradeta de llevat químic tipus Royal
sprinkles de color verd per decorar

PREPARACIÓ
Primer de tot, barregeu la mantega (que haureu tret una estoneta abans, no molta, de la nevera) amb el sucre, fent servir l'accessori pala del batedor elèctric.


Heu de barrejar fins obtenir una crema més o menys d'aquesta textura.


Llavors hi afegim els ous, un a un.


Tot seguit el praliné de festucs...


...i quan estigui tot ben integrat, incorporem la farina integral prèviament barrejada amb el llevat.


Obtindreu una massa final consistent i un pèl enganxosa, però treballable.


Després us poseu una mica de farina a les mans, i aneu fent boletes i aixafant-les, tot col·locant-les en una safata folrada  de paper de forn.


Per decorar una mica les galetes, les he marcat amb un tallador de galetes quadrat, per allò de combinar formes geomètriques diferents.


I damunt de cada quadrat hi escampem uns sprinkles, en aquest cas verds per recordar els festucs, i els apretem una miqueta per evitar que caiguin.


Només us quedarà enfornar-les, a 180 graus, en opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 14-15 minuts.


Un cop cuites (veureu que ho estan perquè s'inflen i es dauren), traieu del forn i deixeu refredar.


I ja les teniu preparades per acompanyar un bon got de llet!!!






Que vagi de gust!

7 comentaris:

  1. Pues continúa experimentando con tus sobrantes, los resultados que has obtenido son muy positivos, besitos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltíssimes gràcies Naroa!!! Estaven molt bones!

      Elimina
  2. Mira que xules! I han de ser bones de debò, amb festucs! Saps que ara també es pot dir pistatxo...? Aquesta llengua és viva...!! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres, doncs em sembla que m'agrada més "festucs", ho trobo més exòtic!!! Una abraçada Marina!

      Elimina
  3. No et pots imaginar el que m'agraden els festucs, així que aquestes galetes segur que m'encanten! A més, una recepta d'aprofitament total!

    Petons!

    ResponElimina
  4. a casa les galetes volen! bé, tot vola, però el dolç una mica més... haurem de provar de fer-les amb farina integral

    ResponElimina