dimarts, 1 d’octubre del 2013

PUSH POPS DE GERDS EN DIFERENTS TEXTURES

Ahir, per mail, vaig rebre les novetats de Can Berdala, i resulta que acabaven de rebre els recipients per fer push pops que portava dies i dies buscant!!! Aixi que, a la tarda, vaig anar-hi amb la Mitu i me'n vaig agenciar una caixa (l'Eduard em va dir que era la primera que venia). Tenia moltes ganes de provar aquestes postres, que feia temps veia per internet i en una botiga de Blanes, però fins avui no he comptat amb el material necessari per preparar-les a casa. No cal dir que a les nenes els push pops els han entusiasmat i s'han cruspit el que els pertocava sense quasi respirar. Això si, cal anar una mica en compte, perquè la Zewde, el primer que s'ha volgut menjar, l'ha fet sortir amb massa força, i ha acabat convertint-se en un projectil que ha anat a espetegar a terra, uns metres enllà, i que ha acabat fent les delícies de la Lluna, la nostra gossa. No us vull enganyar, són una mica entretinguts de fer si, com jo, voleu fer a casa tots els components, i barrejar textures, però el resultat paga la pena! Mireu quina presència!


INGREDIENTS (per 6-8 push pops)
Per la gelatina de gerds
1 tassa generosa de gerds congelats
2 cullerades de sucre moreno
1 sobre de gelatina en pols neutra
Pel pa de pessic
3 ous
125 grams de sucre
125 grams de farina
1/2 cullerada de llevat químic
Per la crema de  de formatge fresc)
60 grams de mantega
150 grams d'icing sugar (o sucre llustre en el seu defecte)
65 grams de formatge crema tipus Philadelphia
1 culleradeta de llet sencera
unes gotes d'aroma de gerds
colorant vermell
Per la decoració
un grapat més de gerds congelats

Aquest són els recipients que vaig comprar ahir a Can Berdala!

PREPARACIÓ
Primer de tot comencem preparant la gelatina de gerds. Posem a foc lent la tassa de gerds congelats i el sucre moreno.



Anem barrejant. Veureu que la barreja, poc a poc, va quedant líquida.


Un cop líquida, hi afegim el sobre de gelatina en pols neutra, i continuem barrejant.




Quan arrenqui el bull, retirem del foc hi aboquem en un recipient. Cal que quedi ben primeta, o sigui que haureu de vigilar amb la mida del recipient.



Deixeu refredar, primer a temperatura ambient, i després una horeta a la nevera, i ja la podeu desemmotllar i reservar.



Mentre la gelatina es pren a la nevera, passem al pa de pessic. Cal que bateu, amb l'accessori globus, a velocitat alta, el sucre i els ous.


Cal que quedi una barreja cremosa i que, com a mínim, dobli el volum inicial.


Llavors afegirem, tamisada, la farina i el llevat, i incorporarem, a mà, amb moviments de dalt a baix.


Tot seguit, estenem damunt una safata rectangular folrada de paper de forn (que haureu untat amb una mica de mantega o spray antiadherent). Tampoc ha de quedar massa gruixuda.


Enforneu a 170 graus, amb opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 8-10 minuts. Llavors només cal que desenforneu i deixeu refredar.


Pel que fa la crema de formatge, amb el batedor elèctric (accessori globus) barregeu, a velocitat alta, la mantega, l'icing sugar (o sucre llustre si no en teniu d'aquest), i la culleradeta de llet, fins que tot quedi integrat. Llavors afegiu l'aroma de gerds i el colorant, i acabeu de barrejar fins obtenir una crema suau però consistent.


Col·loqueu en una mànega per repartir-la millor dins els push pops.


Quan ho tingueu tot preparat, és el moment de muntar-los.


Amb un tallador de galetes, de la mida del push pop, talleu el pa de pessic i la gelatina en rodanxes.



Aneu-les col·locant, alternativament, al push pop.


També feu-hi alguna capa de crema de formatge, sobretot la del capdamunt.


Acabeu d'adornar la part superior amb gerds que haureu descongelat i eixugat una estona abans.


I ja el teniu preparat!

Xulíssim, no??? Sobretot, guardeu a la nevera fins al moment de servir!


Que vagi de gust!!!

16 comentaris:

  1. Hola Mònica!!!!
    Noia quina feinada!!!! je je!!! Però ha merescut la pena; quina cosa més bona, i qué original!!!! Als meus fills els hi encantará... però els demanaré ajuda!!!!
    Gràcies per ensenyar-nos tant be com es fan!!! Jo m'hauría perdut a mig camí!!!
    Molts petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els nens són els millors ajudants del món per postres així!!!

      Elimina
  2. Espectaculars!!! Si és que amb els push ups queden unes presetnacions molt originals.
    Petonets

    ResponElimina
  3. Ooooh que bonics!! Jo tambe els hi tinc ganes a aquests push pops! M'encanten!!! Em tinc de comprar el motlles, perque em sembla una recepta molt original! T'ha quedat super bé! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo els vaig fer l'endemà de comprar-los, i feia temps que els anava al darrera!!! Segur que et quedaran genials...i hi ha tantes possibilitats!

      Elimina
  4. A part de molt vistosos... han d'estar tremendos!!

    ResponElimina
  5. Sí que es veuen entretinguts, però són ben bonics!! I veig que són prou sans, incorporen fruita triturada i tot! Com ho devien disfrutar, les nenes!! I les no tan nenes segur que també! he he he. Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hi pots posar quasi de tot! Això si, prenen una mica de temps en la preparació, però també t'ho passes d'allò més bé fent-los!

      Elimina
  6. Entretinguts, però molt originals i xulos!
    T'han quedat ben macos, i molt apetitosos!

    Petons!

    ResponElimina
  7. Dius...xulíssim???? Espectacular!!! Quina passada!!! NO ho havia vist mai....
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres Olga, moltíssimes gràcies, però per la xarxa en corren de molt més vistosos que aquests!!! Encara haig de perfeccionar-los!

      Elimina