dimarts, 8 d’octubre del 2013

PASTÍS DE FLOCS DE BLAT DE MORO I COCO

Ja sabeu que sempre que veig algun ingredient novedós, susceptible de ser convertit en unes postres ben dolcetes, no em puc estar de comprar-lo i començar a fer "experiments culinaris". Doncs bé, el darrer descobriment han sigut els flocs de blat de moro, que resulta que serveixen de base a un munt de receptes. En aquest cas us presento un senzillíssim pastís, inspirat en una recepta que portava el propi paquet, a la part del darrera. Us haig de dir que els de casa el van trobar molt i molt bo, i amb un gust molt original,  i que, per demostrar el seu entusiasme, no van deixar-ne ni una engruna! Personalment, en destacaria que queda molt flonjo i esponjós! En resum....que, en cuina, també s'ha d'innovar constantment!!!


INGREDIENTS
2 tasses de flocs de blat de moro
2 tasses de llet sencera
1 tassa i 1/2 de sucre blanc
1/2 tassa de mantega fosa
1 tassa de coco ratllat
3 rovells més 3 clares d'ou
1 culleradeta de llevat químic tipus Royal
una mica de xocolata negra de cobertura fosa i dues cullerades de coco ratllat per decorar

Aquests són els flocs que vaig fer servir!

PREPARACIÓ
Barregem els flocs, la llet, el sucre i la mantega en un caçó, que posarem a foc lent.






Mantindrem la barreja al foc, sense parar de remenar-la, durant uns 5 o 6 minuts.


Tot seguit, traiem del foc i deixem refredar.


Un cop refredada la massa inicial hi afegim el coco i els rovells d'ou, i mirem que tot quedi ben integrat.



Incorporem el llevat químic...


...i finalment, molt a poc a poc, les clares a punt de neu. Sempre amb moviments de baix a dat, i no circulars, per evitar que baixin.




Un cop obtinguda una massa homogènia, aboquem en un motlle de forn (aprox 24 cm), prèviament untat amb mantega o spray antiadherent, i allisem la superfície.



Enfornem, amb opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), a uns 160 graus, durant uns 45 minuts, i ja el tindreu cuit.


Retireu del forn, deixeu-lo refredar i desemmotlleu.


Veureu que té un color (groc pujat) i una textura (d'allò més esponjosa), molt original.


I que servit amb una mica de xocolata de cobertura fosa, i un pessic de coco ratllat, a més d'estar molt bo, queda amb molt bona presència.

Que vagi de gust!

16 comentaris:

  1. Monica esto te es un pecado, los ingredientes me gustan muchooooo, mil besos

    ResponElimina
  2. Lovely blog you have here :) I'm running two giveaways in my blog :) I'd love it if you enter :)
    http://www.bighairloudmouth.com/sammydress-giveaway.html
    http://www.bighairloudmouth.com/giveaway

    Love Nyt,
    from
    BIG hair LOUD mouth
    FACEBOOK
    BLOGLOVIN

    ResponElimina
  3. Ha ha ha! No pares mai, tu! Sempre fent invents! Que a més a més et surten bé! Carai, amb flocs de blat de moro...? Ha de ser ben gustós aquest pastís! Em guardo la recepta! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres Marina, és que la cuina també és invenció i innovació....si no, quin avorriment!

      Elimina
  4. Cada dia m'agraden més les teves creacions i els teus pas a pas Mònica!
    Si després de seguir-los algú es perd, millor que surti de la cuina, jajaja!

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Víctor. Tu sempre tan amable i encantador!!! Ets un sol!

      Elimina
  5. Tens tota la raó: a provar coses noves!!!!! Jo també vaig fer un pastís de ruibarbre la primavera passada (http://www.bruixesalacuina.blogspot.ch/2013/03/pastis-de-ruibarbre.html#more) que també porta una part de blat de moro i la veritat és que ens va sorprendre moltíssim la textura! Boníssima recepta la teva!
    Una abraçada!
    Dolors

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Dolors...miro aquest pastís teu per fer-lo en una propera ocasió, encara que això del ruibarbre aquí sigui més complicat de trobar!

      Elimina
  6. a part de fer aquesta exquisitesa cada dia et superes mes amb les fotos!

    ResponElimina
  7. MMMmmmmm....quina bona idea!!! Què bo ha de ser!!!! A més, apte per a celíacs!!! (si canviem el llevat per dos paperets de gaseosa). Me l'apunto!!!!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. És que la farina de blat ha de deixar de ser la única opció!!! Una abraçada Olga!

      Elimina
  8. :)
    Veig que ja comences a utilitzar les tasses com a mesura!!!
    Jo de la casa yoki compro el midó de iuca, tan l'agre com el dolç, ja que és una marca que utilitza tots els seus productes lliures de gluten.

    ResponElimina