diumenge, 6 d’octubre del 2013

PASTÍS RÀPID DE XOCOLATA I FRUITES DEL BOSC

Fa uns dies, en una de les meves expedicions al LIDL de torn, vaig comprar una barreja per fer pa de pessic de xocolata. Vaig pensar que el faria servir en una ocasió en la que el temps escassegés... i l'ocasió es va presentar la setmana passada. Volia preparar un pastís, per unes 10 persones, per l'aniversari de la meva sogra, la Montserrat, però volia enfornar alguns altres dolços, i, a més, tenia feina al despatx i al barri, així que vaig buscar la capsa de la marca Belbake al rebost, i vaig seguir els passos que marcava l'embolcall al peu de la lletra! I ostres, el resultat em va sorprendre. Em va quedar una base de pastís molt alta, molt flonja, molt suau i amb un gustet a xocolata molt bo...res del gust a medecina de les bases comprades fetes o dels pastissets prefabricats!!! Així que vaig decidir que, quan torni al LIDL compraré la barreja per fer una base de llimona, que també tenen, a veure si surt igual de bona!


INGREDIENTS
Una capsa de barreja per fer pastís de xocolata de la marca Belbake
3 ous
200 ml de nata líquida
melmelada de fruites del bosc
xocolata de cobertura negra
boletes de xocolata blanca i negra per decorar

Aquí teniu els tres ingredients estrella d'aquest pastís!
PREPARACIÓ
Primer de tot, agencieu-vos una capsa de la barreja per fer pastís de xocolata de la marca Belbake (aquests del LIDL al final m'hauran de pagar comissió...).


 Aboqueu el contingut en un bol i afegiu-hi tres ous i 200 ml de nata líquida; barregeu amb l'accessori globus del batedor elèctric, durant uns tres minuts, fins que quedi una massa cremosa.


Llavors, aboqueu en un motlle rodó (d'uns 24 cm de diàmetre), prèviament untat de mantega o ruixat amb spray antiadherent.



Alliseu la massa amb l'ajuda d'una espàtula...


i empolsineu amb una mica de sucre llustre del que ja va dins la caixa del preparat per fer la massa.


Enforneu, a 150 graus, amb opció rebosteria (dalt, baix i ventilador) durant uns 45 minuts. Punxeu el centre per assegurar-vos que està completament cuit i desenforneu.


Quan s'hagi refredat, desemmotlleu.


Llavors es tracta de partir aquesta formosa base per la meitat, per tal de poder-la farcir.


Unteu generosament amb melmelada de fruites del bosc, i torneu a tapar.


Per cobrir el pastís, desfeu al microones xocolata de cobertura negra...


...i aboqueu per sobre el pastís.


Repartiu bé la xocolata. Jo vaig voler cobrir la superfície, i deixar que caigués, una mica rústicament, pel costat.


Abans que la xocolata es prengui, decoreu a voluntat. En aquest cas, en el de la Montserrat, hi vaig repartir unes boles de xocolata blanca i negra (les blanques eres més grosses i farcides de crocant -realment delicioses-; i les negres eren de cereals per dins).


Oi que té presència??? Doncs al paladar també era molt bo! Que vagi de gust!

16 comentaris:

  1. aishhhhhhhhhhhhh peró quina cosa més bona!!! a veure si m´animo!! Gracies Mónica!!! neus

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja veuràs que és impossible que quedi malament! Petons Neus!

      Elimina
  2. Que maravilla, de buena gana me tomaba un cachin ahora mismo y eso que no son horas,pero la pinta que tiene es irresistible.

    besiness

    ResponElimina
  3. Que ricura como siempre me tienes acostumbrada.Besossss

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Doris pels teus sempre encantadors comentaris!

      Elimina
  4. Fa però que molt bona pinta aquest pastís, jo l'últim cop que vaig anar ja no els hi quedava d'aquest... el proper cop que en tinguin el compraré!

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Víctor, el de xocolata fondant també és deliciós! Una abraçada!

      Elimina
  5. UMM!!! nunca pensé que resultase con tan buen aspecto una mezcla para pasteles!!...a veces cuando tenemos prisa, encontramos sorpresas agradables, verdad guapa???? :)
    muchos besos :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si Juana, la veritat és que el resultat visual és sorprenent, i de gust també és molt bo!!

      Elimina
  6. Temps enrere també tastava cosetes de cal Lidl i he d'admetre que unes eren delicioses i altres no tant, però estic amb tu que s'ha de provar si en vols conèixer el resultat.
    Les melmelades de la marca Deluxe surten delicioses, de debò, i ara en tenen una de cirera que li quedaria la mar de bé a aquest pastís de xocolata

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja n'he provat alguna Marta...i tens raó, aquí una melmelada també hagués anat genial!

      Elimina
  7. Gràcies per explicar-ho!! Va molt bé conèixer productes que surten i funcionen bé!! Com bé tu dius...un dia ens poden treure "d'un apuro"!!!!!
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
  8. Pues si, te ha quedado chulísimo!!!! y tiene una pinta muy esponjosa!!!!!

    ResponElimina