divendres, 4 d’octubre de 2013

MOSSEGADES DE MONIATO

Comença la temporada del moniato, i a casa en són uns fanàtics. Jo els trio tots de mida semblant, els rento ben rentats, els embolico amb paper d'alumini (això és el que voldria canviar però no he trobat encara cap alternativa igual d'efectiva) i els poso al forn (mode rebosteria: dalt, baix i ventilador), a uns 190 graus, durant uns 90 minuts (el temps exacte dependrà de la mida), i ja els teniu llests! Aquesta vegada però,de  la primera cuita de la temporada en vaig reservar un parell per fer aquestes mossegades, que van quedar molt i molt bones. Veureu que les vaig fer amb papers de magdalena, perquè volia fer un dolç de bon repartir, però la textura no és de magdalena, és més densa, com de pastís, però molt i molt suau, i tendra, i amb un gustet a moniato deliciós! A veure què us semblen!


INGREDIENTS (per unes 15 mossegades)
2 moniatos mitjans cuits i pelats (aprox. 180 grams de moniato)
2 ous
160 grams de sucre moreno
180 grams de farina
80 ml d'oli d'oliva suau
1 culleradeta de canyella
1 culleradeta de llevat químic tipus Royal
la ratlladura i el suc d'una llimona petita
3 cullerades generoses de formatge tipus Philadelphia

Aquests són els dos moniatos que vaig salvar de les urpes de la meva família...

PREPARACIÓ
Batem els ous i el sucre, amb l'accessori globus del batedor elèctric, a velocitat alta, fins que els ingredients doblin el volum i tinguin una textura cremosa.



Després hi afegim el moniato, que haurem ben aixafat amb una forquilla, i ho barregem tot amb l'accessori pala del batedor, a velocitat baixa.



Un cop tot ben integrat, anem afegint la farina, prèviament barrejada amb el llevat i la canyella (jo em vaig oblidar de barrejar la canyella i la vaig afegir espolvorejant-la), a tongades, alternant una mica de farin, una mica d'oli, fins acabar ambdós ingredients, i sense para de barrejar.


Al final afegim el formatge...


...i quan estigui ben incorporat, la ratlladura de pela de llimona i el suc, i fem una darrera barrejada.


Veureu que us queda una massa força densa, que podeu repartir fàcilment en papers de magdalena, o col·locar en un motlle únic per fer un pastís.


Llavors, ensucreu generosament pel damunt i enforneu, a uns 180 graus, i opció rebosteria (dalt, baix i ventilador).


Quinze minuts després tindreu aquestes fabuloses mossegades de moniatos enllestides. Només cal deixar desemmotllar-les, deixar-les acabar de refredar, i servir.


Ja veureu que exitoses que seran!!!



Que vagi de gust!

20 comentaris:

  1. M'apunto la idea! Trobo que és excelent! Fa temps que espero amb candeletes que arribi la tardor per poder menjar moniatos!
    A mi m'encanten els que estan cuits al forn, són tan dolcets que per a mi no els falta res... Però tenia ganes de trobar-ne alguna recepta dolça per variar una miqueta ^^
    Petons :D

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracies Laia! A casa els moniatos estan al top ten de preferències dolces!

      Elimina
  2. Fabulosas!!, me gusta como te han quedado tienen un color precioso y seguro que estaban deliciosas, no hay más que verlas.

    besines

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Merchi! Ja he visitat el teu bloc i em sembla espectacular....ja et segueixo!!!

      Elimina
  3. Hola Mónica, parecen magdalenas y tienen muy buena pinta.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, si, de forma són com magdalenes, però de textura ja veureu que difereixen una miqueta de les tradicionals!

      Elimina
  4. Muy ricas a mi me gusta mucho el moniato pero hace tiempo que no lo compro.Besoss

    ResponElimina
  5. Boníssimes, Mònica! A casa també som uns fanàtics dels moniatos. De moment, n'he vist al mercat però encara no m'ha atrevit a comprar-ne perquè em pensava que no serien prou dolços.... aviat m'hi poso, aquestes magdalenes fan salivera!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els que he fet jo, segons els de casa, eren molt i molt bons!!! Deu ser com els bolets, que n'és bona temporada!

      Elimina
  6. Ostres... que bones.... jo encara no n' he vist, o potser no m' hi he fixat, a casa nostra també ens agraden, i haurem de provar aquesta recepta.

    ResponElimina
  7. Genials Mònica! A mi també m'encanta el moniato i tinc la sort que a aquí en trobem TOT l'any! A més, ara amb això del Paleo doncs resulta que és una de les coses permeses i me'n faig un tip :) Em sembla que faré un invent amb les teves magdalenes, ja et diré com surt! Petons!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quan s'acabin aquí haurem de venir-ne a buscar a les teves contrades!!!

      Elimina
  8. Una opció per no utilitzar el paper de plata és el vaporitzador de la Lekue, no sé si el coneixes. L'única pega que hi veig és que potser no t'hi caben els boniatos a dins, però és ben bé com una papillote.
    Per la resta, un 10, com sempre!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja en tinc un, però tot i ser el gros, els moniatos no hi caben... n'hauran de fabricar un de familiar!

      Elimina
  9. Qui pinta!! ara que comencen els moniatos, una recepta que segur que farem!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Época de castanyes i moniatos, i, a Girona, de fires!

      Elimina