dissabte, 16 de novembre del 2013

BUNDT CAKE D'AMETLLA I TARONJA

Ahir era dia internacional del bundt cake, i per commemorar la diada en vaig preparar un de petit i senzillet, però que va quedar molt bo i festiu. Sé que, per anar bé, hauria d'haver penjat la recepta ahir, però el dia no va donar per més! Així que comencem aquest dissabte, ara si d'hivern, amb un pastís d'allò més addient per acompanyar una tassa de cacau ben calent i de cafè amb llet ben carregat! 



INGREDIENTS (Per un bundt cake petit, si el voleu mida normal, dobleu les mesures)
Per la base
180 grams de mantega
175 grams de sucre
un pessic de sal
3 ous grossos
200 grams de farina
100 grams de farina d'ametlla
mig sobre de llevat tipus Royal
100 grams de taronja confitada

Pel glacejat
4 o 5 cullerades de sucre llustre
el suc de mitja taronja
sprinkles de colors


Aquest és el meu estimat motlle de bundt...oi que és bonic?

PREPARACIÓ
En el bol del batedor elèctric, disposeu la mantega, a temperatura ambient.


Hi barregeu el sucre i bateu uns minuts fins que quedi una massa ben cremosa.


Incorporeu els ous, un a un, tot batent a velocitat baixa.


Llavors barregeu la farina de blat, la d'ametlla, el llevat i la sal.





 I ho afegiu al bol (tot tamisant la barreja de farines).


Bateu una mica més, a velocitat baixa (jo he fet servir tota l'estona l'accessori pala del batedor), i, ja a mà, hi aboqueu i integreu la taronja confitada.


Ara només us queda untar o ruixar amb spray antiadherent, generosament, el motlle de bundt.


I omplir-lo amb la massa, que haureu d'anivellar. Veureu que és una massa força consistent, que haureu d'aplanar amb una espàtula per anivellar-la. Enforneu, amb opció rebosteria, a 180 graus, durant uns 35-40 minuts (si dobleu les mesures el temps de cocció també serà més llarg). La prova del nou per veure si està cuit és punxar-lo i mirar que el punxó surti ben net. Si en el darrer període de cocció veieu que se us torra massa del damunt, el podeu tapar amb una mica de paper d'alumini.


Mentre es cou, podeu prepara el glacejat. Només necessiteu el suc de mitja llimona....


....al que afegireu sucre llustre (això és una mica a ull), fins a obtenir un glacejat amb textura similar a la crema anglesa. Prepareu també uns sprinkles ben divertits per decorar.



Passat el temps de cocció, desenforneu el bundt cake, i deixeu-lo refredar, fora del forn, uns minuts, abans de desemmotllar.


Quan estigui una mica fred, desemmotlleu i disposeu sobre una reixa per tal que s'acabi de refredar!


Un cop totalment fred, aboqueu per sobre el glacejat. Jo ho vaig fer un mica a la brava, buscant l'efecte caiguda!


I abans que s'assequi, empolsineu amb sprinkles de coloraines ben vistoses!


Oi que queda xulo?


I és un berenar o un esmorzar deliciós!


Que vagi de gust!

14 comentaris:

  1. Que rico madre mía que deliciaaaa.Besitos y buenas noches.

    ResponElimina
  2. Bon dia Monica, tot un luxe de pastis.
    Que tinguis un bon diumenge ......pasat per aigua

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amb els pastissos Lolines, fins i tot el mal temps és més suportable!

      Elimina
  3. El dia internacional del bundt cake??? Noia jo no sé com amb el munt de coses que fas, encara et queda temps per seguir el calendari internacional de celebracions pastisseres!!??!? jajajaja Jo no en tenia ni idea d'aquesta "festivitat" T'ha quedat molt xulo i segur que boníssim! :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Dolors...de totes maneres, qualsevol excusa es bona per posar-se a enfornar alguna cosa! Ara que, a nosaltres, ara ens convindria una dia internacional dels macarons...per poder fer mooooltes pràctiques!

      Elimina
  4. M'encanta el teu motlle bundt!!! crec que en demanaré un als Reis XD. La combinació d'ametlla i taronja ha de quedar boníssima, i a més amb glasejat, nyam!!

    ResponElimina
  5. M'encanta!! L'ametlla deu fer que quedi una molla "humida" i gustosa, i el toc cítric li deu quedar com anell al dit!
    Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si que era tendre! Va ser un vist i no vist! Una abraçada Marta!

      Elimina
  6. El nom de "Bundt" fa referència només a la forma o també a alguna altra característica?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Isabel...et poso l'explicació que he trobat en un bloc molt il·lustrat: "Un Bundt Cake es un bizcocho de masa batida horneado en un molde denominado bundt, cuyas principales características son tener forma de corona, con un tubo central hueco por donde pasa el aire caliente durante el horneado y aristas muy marcadas que permiten obtener un bizcocho de formas atrayentes y encantadoras. Hoy en día los encontramos de mil formas y marcas diferentes pero la más famosa y la que cuenta con prestigio internacional es la creada por David H. Dalquist en 1950 y que están registrados por la empresa Nordic Ware, fundada en 1946". Jo no tinc cap motlle d'aquests tan bons, però amb els més senzills també surten deliciosos! Petons!

      Elimina
  7. molt xulu! pel color, al principi, creia que era de xocolata i m'he portat una grata sorpresa

    ResponElimina