dijous, 28 de novembre del 2013

MAXI BRIOIX

M'estic convertint en una fanàtica de les farines...no me'n puc estar: cada vegada que entro a un establiment de queviures, he de mirar si en trobo alguna d'original. Penso que, a casa nostra, no en tenim massa varietat. Per això, de moment, i mentre la dèria per fer pa a casa no arreli una mica més en les nostres contrades, continuaré proveint-me a l'estat veí, i arriscant-me a que, un dia, a la frontera, em detinguin per tràfic il·legal de productes de rebosteria! Sort que el tema advocat em sortirà barat! Avui us ensenyo l'últim descobriment fet en aquest àmbit: la farina especial per fer brioix amb panificadora! Si un dia no sabeu què fer per sopar, i voleu sorprendre als de casa amb unes llescasses de maxi brioix, untades amb una mica de mantega i folrades de pernil dolç acabat de tallar; o ben empastifades de melmelada casolana; o fins i tot, si són molt llaminers, de nutella o nocilla, aquesta és la vostra entrada! Espero que us agradi!


INGREDIENTS
350 grams de farina per fer brioix
2 cullerades de sucre
1 culleradeta de sal
1 ou
175 ml de llet freda o a temperatura ambient
75 grams de mantega tallada a trossets ben petits
1 sobre de llevat de flequer

Aquesta és la farina de la que us he parlat. Va en paquets de 1,5 quilos, i dóna per fer 4 maxi brioixos...ara haig de mirar de trobar un llevat especial que he vist que també hi ha per fer brioixos!

PREPARACIÓ
En el recipient de la panificadora col·loquem la farina.


Afegim el sucre...


..la sal...


...i la mantega tallada a trossets molt petits, l'ou, la llet i el llevat (procurant sempre aquest últim no es toqui amb la sal, per evitar que perdi propietats).


Engeguem la panificadora en el programa de pa dolç, que en el meu cas és el número 5.


Veureu que, al cap de poc, la màquina ja ha aconseguit una massa força lleugera...


i cada vegada menys enganxosa.


Després de dues llevades, el brioix haurà triplicat el seu volum.


Finalment, i després de la cocció, tindreu un maxi brioix daurat, dolcet i mooooolt esponjós.


I mireu qué gran....oi que és amb raó això de maxi???



I la llesca, amb cotna torradeta i interior d'allò més flonjo, tampoc està gens malament!


Que vagi de gust!

22 comentaris:

  1. Vaja quina facilitat amb aquest trasto!! La massa dels briox és de les més complicades de fer a mà, per mi, i amb això és un moment! Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens tota la raó Cinta... per mi la panificadora és una passada!!! Petons!

      Elimina
  2. Doncs si que és maxi aquest briox!! i genial poder fer la recepta amb la panficadora, perquè a tu no et cal fer gairebé res, oi? a veure si haurem d'anar de vacances a França per aconseguir farines!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La panificadora és un enginy màgic, que converteix uns quants ingredients en un brioix deliciós, sense pràcticament fer res de res!!! Petons!

      Elimina
  3. Maxi, maxi!!!! i segur que boníssim.
    Sense panificadora também va bé aquenta farina???? Perquè surto sovina a la Cerdanya francesa i m'és força senil provier-me. Així quan ens detinguin podrem compartir cel·la, heheh

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo crec que si M Glòria. Per mi que si respectes les dues llevades de la massa i el cous amb compte, ha de donar igual resultat! Això si, s'ha d'amassar amb mooolt carinyo, com tots els brioxos, fent que s'integri bé la mantega tallada a trossets a la resta de massa! Petons!

      Elimina
  4. Em sembla que ja. t'ho vaig comentar que vaig sovint a La Cerdanya i anem a Frsnça on també baixo ben carregada de farines. D'aquesta marca n'he fet moltes, brioix, pa de campagne, pa de mie.... I tsmbé el llevat. Realment la teva panificadora treu fum. Boníssim el teu superbrioix

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo estic designant anar-hi per provar totes aquestes que dius, i que he vist en el revers del paquet....a veure quan em puc escapar. Ja t'explicaré. Petons!

      Elimina
  5. Amazing recipe ;) I mus't to try it ;)

    ResponElimina
  6. Una receta exquisita, te ha quedado espectacular, besis

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Naroa...a casa els brioxos ens fan perdre el nord! M'alegra que tu també hagis trobat interessant la recepta! Petons!

      Elimina
  7. maxi però maxi de veritat i......quina bona pinta

    ResponElimina
  8. Maxi...no!!!! Gegant!!!!! Quina passada!!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  9. M'he rigut molt amb el que expliques que esperes que no et detinguin jajajaja, molt bo! Veig que a França tenen moltes més farines. Una amiga meva escocesa diu que allà també hi ha moltíssimes més, i de sucres ja ni en parlem...
    T'ha quedat un super brioix!! Quina delicia! I per acompanyar tot el que vulguis! Que xulo
    Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Dons perquè ja hem visitat Escòcia (i encara queden molts altres destins inèdits per descobrir), perquè si no ja em veia planificant una escapada per aconseguir noves varietats!!! Petons Núria!

      Elimina
  10. Mònica, hauríem de fletar un autocar de blocaires cap Andorra per comprar aquests productes tan bons. Mira que si ens paressin a la frontera...! Bromes apart, un brioix deliciós. És una meravella trobar una farina que faciliti la feina i doni tan bons resultats. Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs quan volgueu! De moment, jo us aniré explicant totes les novetats que vagi aconseguint! Petons!

      Elimina
  11. Que estupendo este brioch, que color mas bueno.Besossss amiga

    ResponElimina