dimarts, 24 de desembre del 2013

HOJALDRINAS

Aquests dies han estat una bogeria....no he tingut temps de res....celebracions prenadalenques, activitats i cuina han ocupat tot el meu temps. Això sí, mentre esperava es coguessin les coses, o mentre remenava olles i cassoles, he tingut temps de visitar tots els fantàstics blocs que segueixo! A tots els haig d'agrair les múltiples idees que, durant aquest darrer any, m'han regalat, i el munt de coses que m'han ensenyat!!! Precisament fent la ronda habitual, he vist la recepta d'aquestes pastetes tan nadalenques (que no sé com es diuen en català...i per tant, opto per conservar el nom en castellà) a dos blocs que m'encanten: Lo cupcake de la Neus, i Con sabor a Canela de la Merchi, i no me n'he pogut estar de preparar-les. El problema és que, quan m'hi he posat, ben entrat el vespre, després de fer els torrons, no tenia tots els ingredients, i he hagut de fer una adaptació, que, tot s'ha de dir, ha resultat prou bona! A casa els han agradat molt, i jo he recordat Nadals de la meva infantesa, quan en menjàvem, de comprades bo i fetes, a les llargues sobretaules! Amb aquesta recepta us desitjo unes Bones i ensucrades Festes!



INGREDIENTS (per unes 20-25 hojaldrines)
400 grams de farina
200 grams de llard
la pela ratllada de dues taronges petites
50 ml de suc de taronja
50 ml de conyac
sucre llustre

PREPARACIÓ
Comencem ratllant la pela de les taronges i exprimint-les.



Tot seguit, col·loquem la farina en el bol del batedor elèctric.


Fem un forat al mig i afegim la llard, la ratlladura de pela de taronja, el suc de taronja i el conyac.


Amb l'accessori pala del batedor, amassem fins obtenir una massa homogènia i no massa enganxosa.


Emboliquem amb paper film i deixem reposar unes 8 hores, com a mínim, a la nevera.


Traiem de la nevera, desemboliquem i col·loquem sobre un paper de forn.


Estirem fins aconseguir una placa d'uns dos centímetres de gruix.


Amb un ganivet que talli bé, en fem quadradets, o rectangles....això queda a gust del consumidor.


Les posem totes damunt una plata folrada de paper de forn, les tapem en paper film, i les deixem reposar una hora a la nevera.


Passat el temps, les traiem de la nevera, les destapem i enfornem, a 200 graus (opció rebosteria: dalt, baix i ventilador) durant uns 40 minuts. Heu de comprovar que estiguin cuites obrint-ne una i mirant que el centre no sigui cru.


Deixem refredar completament, i llavors arrebossem, generosament, amb sucre llustre.


I ja les teniu llestes per servir a taula!!!



Que vagi de gust i Bon Nadal!

4 comentaris:

  1. Ei! Doncs molt bona l'adaptació i el conyac li deu donar un toc ben bo! Tota una artista!
    Bon Nadal guapíssima!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Neus! A casa han agradat molt, i ja els he explicat que és inspiració directe del teu bloc!!! Petons i Bones Festes! Per cert, la felicitació d'en Coulant...preciosa!!!

      Elimina
  2. Doncs amb adaptació i tot, t'han quedat per mossegar la pantalla directament, Mònica. Bon Nadal!

    ResponElimina