divendres, 24 de gener de 2014

COOKIES DE XOCOLATA AMB GOTES DE MANTEGA DE CACAUET

L'altre dia vaig anar a Barcelona per feina, i vaig aprofitar-ho per agenciar-me un ingredient que ha resultat ser boníssim: gotes de mantega de cacauet. Importades directament des d'Estats Units, vaig decidir, per ser-ne fidel al gust i l'ús original, fer la recepta de galetes (les típiques "cookies") que regalaven en la mateixa bossa del producte. Com la majoria de receptes americanes, les mides venien amb "cups", però gràcies a les taules de conversió de la Bea, que ja sabeu que és una de les meves blocaires de capçalera, adaptar-la a les nostres mesures va ser molt fàcil! Estaven espectaculars, i dic estaven perquè van ser vistes i no vistes! A veure que us semblen!


INGREDIENTS (per unes 25-30 cookies)
280 grams de farina
90 grams de cacau en pols
1 culleradeta de llevat tipus Royal
1/2 culleradeta de sal
275 grams de mantega
400 grams de sucre moreno (molt poc refinat)
2 ous
2 cullerada de vainilla bourbon en pasta
283 grams de gotes de mantega de cacauet (1 paquet)

PREPARACIÓ
Primer barregem en un bol la farina, el cacau, el llevat i la sal, i reservem.



En el bol del batedor elèctric, col·loquem la mantega (a temperatura ambient) i el sucre moreno. Vaig fer-ne servir un de boníssim, molt poc refinat.


Barregem, amb l'accessori pala, fins obtenir una massa amb textura cremosa. Afegim els ous...


...i la vainilla, i tornem a barrejar.


Quan ja estan tots els ingredients incorporats, afegim, poc a poc, i sense deixar de remenar,  la barreja de farina i cacau.



Finalment, arriba el moment, d'incorporar, ja a mà, amb una espàtula, les gotes de mantega de cacauet.





Amb les mans una mica enfarinades, anem fent boles.


Amb el revers d'una cullera, aixafem les boles per donar-los forma de cookie.



Enfornem, a 180 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 12 minuts. S'han de treure quan encara són flonges, perquè ja s'endureixen en refredar-se.


Un cop cuites, desenforneu i deixeu refredar...i vigileu quan les comenceu a provar, perquè, un cop iniciat el tast, ja no podreu parar d'endrapar-ne!!!



Que vaig de gust!

15 comentaris:

  1. Em penso que alguna que altra vegada t'ho he dit.....ETS LA REINA DE LES GALETES!!!!
    Petons, Mònica!!!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Olga pel "piropo" però no passo "d'aficionadilla"! Petons!

      Elimina
  2. Que delicia, ya me gustaría a mi prepararla con estos ingredientes.Se ven fantásticas.Besosss

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi m'encanta provar ingredients nous! Petons Doris!

      Elimina
  3. Amb gotes de mantega de cacauet! I cacau en pols! Si les fes a casa, seria un perill: no sé si podria parar de menjar-ne. Senzillament delicioses. Bon cap de setmana.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com ho saps, a casa, quan en Marc en va voler menjar una altra, ja no en quedaven! Petons!

      Elimina
  4. Monica que delicia.... me encantan los ingredientes mucho, besos

    ResponElimina
  5. Ummmm deliciosas Mónica, tienen que estar muy buenas con las gotas de cacahuete.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
    Respostes
    1. Les gotes de cacauet han resultat un ingredients sorprenentment bo! Petons!

      Elimina
  6. No coneixia aquestes gotes de mantega de cacauet però les galetes tenen una fila espectacular! Que boníssimes havien de ser, i la prova és que van ser vistes i no vistes!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La rebuda dels dolços entre els de casa és el millor control de qualitat del món mundial! Petons!

      Elimina
  7. Ostres, aquestes gotes de mantega de cacauet són tot un descobriment Mònica!! I les galetes debien quedar de luxe amb les gotes, segur!!
    Ens has de dir a quina botiga de Barcelona les vas comprar, no et quedis el secret per tu!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Al Taste of America del carrer Balmes. És un super de productes d'importació americans. Encara que avui acabo de descobrir que al LIDL també tenen productes originals importats per aquest botiga-empresa! Petons!

      Elimina
  8. M'encanta la mantega de cacauet però encara no l'he menjat mai combinada amb xocolata. Sé que no pot fallar. Quina pinta que fan!

    ResponElimina