Els pèsols ens agraden molt a casa, sobretot a la Zewde i a mi. I si són cuinats amb ceba i una mica de pernil, encara més. Doncs bé, avui he fusionat aquest plat que apreciem tant, amb la fòrmula "quiche", que tan bon resultat dóna sempre. El resultat, una plat deliciós, que podeu deixar preparat amb antel·lació, i que, a més, és molt complet! A veure què us sembla...
INGREDIENTS
Una placa de pasta brisa
1 pot de crema fresca
3 ous
150 grams de ceba ben fregida
200 grams de pèsols cuits
80 grams de pernil (dolç o salat)
sal i pebre
PREPARACIÓ
Agafem un motlle rodó, amb parets desmuntable, i el ruixem amb spray antiadherent.
Disposem al seu interior la placa de pasta brisa (millor si ja és rodona), prement bé els laterals.
Enfornem, amb opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), a 180 graus, durant uns 12-14 minuts. Col·loquem algun pes al cul (cigrons...etc), per evitar que s'infli. Un cop una mica cuita, traiem del forn i reservem.
Tallem la ceba i la ben fregim. Escorrem l'oli sobrer.
Llavors, afegim el pernil. Pot ser dolç o salat. En aquest cas, he fet servir dolç. Si feu servir salat, penseu que us quedarà més fort de gust, i que no caldrà que, pràcticament, afegiu sal a la preparació.
Finalment afegiu per sofregir una miqueta els pèsols, prèviament bullits.
Fregiu tots els ingredients durant 3 o 4 minuts, mirant que tot prengui sabor. Traieu del foc i reserveu.
Finalment, poseu en el bol del batedor elèctric la crema.
Afegiu els ous.
Salpebreu...
...i bateu ben batut.
Com a colofó, afegiu-hi la barreja de pèsols, ceba i pernil.
Recupereu la massa mig cuita, i aboqueu-hi el farcit.
Enforneu, també en opció rebosteria, i a 180 graus, durant uns 25 minuts. Cal que el farcit quedi ben quallat, i la superfície dauradeta.
Un cop observeu aquestes característiques a la quiche, desenforneu i deixeu refredar una mica dins el mateix motlle.
Llavors desemmotlleu, i ja podeu servir!
Oi que queda vistosa? I, a més, molt i molt bona!
Que vagi de gust!
Una Quiche boníssima i perfecte per casa perquè sempre haig de deixar el dinar fet per l'endemà. Petons
ResponEliminaPrecisament jo el vaig deixar preparat al matí per l'hora de dinar! Es tracta d'empescar-se-les totes per tal que els de casi mengin sa i variat! Petons!
Eliminaem sembla un plat original, nou i molt bo
ResponEliminaGràcies Lolines! Petons!
EliminaMMmmmm....m'agrada!!! Una quiche molt bona!!!! Queden molt bé els pèsols!!!
ResponEliminaPetons,
Olga
Els pèsols són un ingredient molt "resultón"!! Petons Olga!
EliminaBona fusió, els pèsols amb la quiche. A casa també ens agraden molt amb pernil. Una molt bona idea per deixar el primer plat fet I gaudir d'un bon dinar a l'arribar de la feina. Me l'apunto. Petons.
ResponEliminaÉs un goig arribar a casa després d'un matí esgotador, i trobar un bon plat per dinar! Petons Chus!
Elimina¡Uhmmm!¡Que pinta tan rica! Seguro que está deliciosa. Bss.
ResponEliminaGràcies Mavie!
Eliminaté molt bona pinta, sí senyora! de fet, una quiche ve a ser una pizza, en format diferent, on hi pots posar tot allò que puguis tenir per la nevera i fer-ne mil i una opcions!
ResponEliminaPer mi les quiche són un recurs culinari fantàstic...i tens raó... hi ha tantes varietats possibles!!! Només cal fer servir la imaginació! Petons!
EliminaOsti, això de fer una quiche amb pèsols... mola!
ResponEliminaSegur que va quedar ben bona, oi?
Petons!
Molt i molt bona Víctor! Petons!
EliminaA mi també m'agraden molt!! i no em ve al cap cap manera millor que menjar-los en un quiche!! un petó!
ResponEliminaJa veig que molts compartiu la passió pels pèsols d'alguns membres de la meva família! Petons!
EliminaM'està fent venir una gana! mmm! T'ha quedat molt bé :)
ResponEliminaMoltes gràcies Marta! Petons!
EliminaPer mi també són un recurs ràpid i versatil!! m'encanta com queden!!
ResponEliminaTrobo que són una de les reines de la rebosteria salada! Petons!
Elimina