dijous, 16 de gener del 2014

ROTLLES DE CANYELLA AMB TOC INTEGRAL

Ja us vaig explicar que ahir em vaig quedar amb les ganes de fer els rotlles de canyella que l'Alma Obregón va preparar el diumenge al seu programa de la cadena Divinity Cupcakes Maniacs, així que, avui, només arribar a casa, m'hi he posat, per tal que ens els poguéssim cruspir per sopar! És una recepta una mica entretinguda però segons els de casa és "hipersupermegabona". Per dir-vos que n'han menjat de primer, de segon i de postres! Si la Dinke aquesta nit no té mal de panxa, d'empatx de rotlles, serà un miracle! S'ha de dir que he fet alguna variació, com fer servir part de la farina integral, i que estic molt contenta perquè el resultat, tant a nivell de gust com d'aspecte, ha sigut molt bo. A veure què us semblen!


INGREDIENTS (per dos coques de rotlles)
Per la massa
400 grams de farina blanca
275 grams de farina integral
7 grams de llevat sec de flequer
250 ml de llet
75 grams de mantega
75 grams de sucre blanc
un pessic de sal
3 ous
5 o 6 cullerades de nata líquida per pintar-la

Pel farcit
150 grams de sucre moreno
35 grams de farina
120 grams de mantega tallada a trossets
4 o 5 culleradetes de canyella

Pel glacejat
100 grams de sucre llustre
4 cullerades de nata líquida
4 cullerades d'aigua

PREPARACIÓ
Mesclem la farina blanca i la farina integral. En col·loquem la meitat al bol del batedor, juntament amb el llevat, i barregem bé.


En un caçó escalfem la nata, amb la mantega, el sucre i la sal, fins que la mantega estigui ben desfeta, i sense deixar que en cap moment bulli.


Incorporem la barreja de llet, mantega, sal i sucre a la meitat de les farines i el llevat, poc a poc, i remenant a velocitat baixeta (fent servir l'accessori pala).


Després incorporem els ous, un a un.


Un cop ben integrats, batem la barreja, a velocitat alta, durant uns tres minuts.


Tot seguit, canviem l'accessori para del batedor per l'accessori ganxo.


Afegim la resta de les farines, poc a poc, barrejant a velocitat no massa alta.



Un cop obtinguda una massa homogència, amassem uns cinc minuts, fins obtenir un resultat elàstic i no massa enganxós.


Dipositem la massa en un bol, prèviament ruixat d'spray antiadherent, tapem amb paper film, i deixem que llevi, en una part càlida de la casa, durant un parell d'hores.




Passada l'estona, la massa haurà, com a mínim, duplicat el seu volum.


Llavors, aboquem la massa sobre una superfície enfarinada.


Aplanem una mica amb les mans, i deixem reposar uns minuts.


Mentrestant, preparem el farcit. En un recipient, col·loquem la farina, el sucre moreno, la mantega  i la canyella, i amb una forquilla, aixafem bé, fins homogeneitzar tots els ingredients. Reservem.




Tornem a la massa, que estirarem fins obtenir un rectangle, mida DIN A3 aproximadament (hem de procurar que la superfície sobre la que treballem estigui sempre una mica enfarinada).



Per sobre la placa obtinguda, estenem molt bé el farcit que havíem reservat.


I enrotllem la placa sobre si mateixa.


Ruixem amb spray antiadherent un parell de safates, de parets altes, d'anar al forn...


...tallem el rotlle obtingut en rodanxes de 2cm aprox....


I les anem col·locant a les safates, una ben al costat de l'altra.


Un cop la safata ben plena, la tapem amb paper film, i la deixem reposar una hora més.



Veureu que els rotlles, en aquest temps, tornaran a créixer, doblant el seu volum.


És hora de destapar, pintar amb nata líquida i enfornar, a 180 graus, opció rebosteria, durant uns 20-25 minuts, fins que estiguin ben daurats.





 Aprofitem el temps que els rotlles estan al forn per preparar el glacejat. Ho farem barrejant el sucre llustre, la nata i l'aigua (que anirem incorporant poc a poc, fins obtenir el punt líquid desitjat) i barrejant molt i molt bé amb una cullera.






Només queda desenformar els rotlles, deixar-los refredar un pelet, i repartir per sobre el glacejat, de manera desenfadada.





Com podeu comprovar, queden molt vistosos...


I, quan el talles, queda una porció flonja, amb un intens gust a canyella, que esdevé una alegria pels sentits.



Un parell de rotlles d'aquests acompanyats de llet, cacau o cafè, poden esdevenir quasi bé un àpat sencer!


Que vagi de gust!

18 comentaris:

  1. Uffff Mònica quina delicia, haig de treure temps d'on sigui i fer-los!
    Una abraçada

    ResponElimina
  2. Uau!! Ha de ser boníssim, sí!! Jo vull un rotlle!! Perquè ens fas patir d'aquesta manera a primera hora del matí? nooooo! Jo en vull! Bé, ja paro. Intentaré fer-ne a casa. Sembla deliciós, els de casa teva ho han ratificat.
    ;-) Bon cap de setmana, guapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per esmorzar o per berenar...si comences a menjar-ne ja no pots parar! Petons!

      Elimina
  3. Tenen una pinta espectacular aquests rotlles de canyella, és una de les pastes que més m'agraden i tinc ganes de fer-ne a casa, ja que sempre les acabo comprant....i això no pot ser jeje! T'agafo la recepta que segur les provo! Petons

    ResponElimina
  4. Jo també em vaig quedar amb ganes de provar-ho al veure el programa! jejejj T'ha quedat genial, quina pinta mare meva!!! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Són entretinguts però gens difícils de fer! Una abraçada Roser!

      Elimina
  5. Ooohhh!! Aquest programa casualitat també el vaig veure, t'han quedat genials Mònica! Ja m'estic imaginant l'aroma de canyella a la cuina, mmm!!!

    Petons, i bon cap de setmana!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si que és veritat que la casa va quedar amb una oloreta!!! Petons!

      Elimina
  6. Mònica!!!!

    Si que tenies raó si!!!!, Tant la Carme (cuinera Tast de cuina) com tú devíeu d'haver vist el mateix programa... jajajajaja.. perquè fer-los al mateix temps ja és casualitat ja....
    Sincerament els nostres van sortir bons però els teus tenen una pinta espectaculars... i segur que boníssims també!!!!!

    No m'en donaries pas un???

    Petonets i bon cap de setmana!!!!
    :)

    ResponElimina
  7. Monica, si dices que para algunos de la casa fueron primero, segundo y postre..creo que no debería prepararlos..no quiero tener que pecar y luego arrepentirme!! ;)
    Me encantan los rollos de canela..con ese toque integral seguro que más..adoro ese tipo de harinas y la textura que otorgan a las masas :)
    Que tal comenzaste el año??..espero que bien!!!!
    feliz fin de semana preciosa!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Juana, prepara'ls i peca una miqueta...mereixen la penitència que hagis de fer després! Petons!

      Elimina
  8. Tinc pendent de fer aquests rotlles, en pastís o individuals, són uns dels meus pastissos preferits. Els teus tenen un aspect tan apetitós I han quedat tan bonics que m'has fet venir ganes de posar-m'hi. Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi em queda pendent fer un dia els individuals! Una abraçada Chus!

      Elimina
  9. M'has fet venir gana......gana d'aquests rotlles teus!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina