diumenge, 5 de gener del 2014

TORTELL DE REIS DE XOCOLATA I MASSAPÀ

Com que demà anem a dinar fora amb la família, avui he preparat i ens hem menjat el Tortell de Reis. Aquest any de xocolata!!! He utilitzat una farina de brioix de la que vaig comprar a França, i el resultat ha sigut genial! Un tortell altíssim, i molt esponjós! Imagineu si ha quedat alt que a dins hi ha cabut una sorpresa (un clauer xulíssim) i un rei, però dels de pessebre!!! A veure què us sembla...i BONA NIT DE REIS...A DORMIR AVIAT QUE JA SENTO ELS CAMELLS!!!


INGREDIENTS
1 paquet de farina de "brioche au chocolat"
250 ml d'aigua freda
100 grams de mantega tallada a trossets petits
2 ous més mig per pintar el tortell
sucre en perles
massapà
kiwi confitat
figuretes de sucre

Aquesta és la farina que he utilitzat, que ja porta el llevat incorporat i uns entrebancs de xocolata negra deliciosos!

PREPARACIÓ
Aboquem la farina en el bol del batedor elèctric.


Hi afegim els ous...


...la mantega i l'aigua.


Amassem amb l'accessori pala duran 5 o 6 minuts. A mitja amassada, escureu les parets amb una espàtula, per assegurar que no queden ingredients sense integrar.


Un cop ben amassada, poseu en un altre bol, tapeu amb un drap humit, i deixeu llevar, en un lloc càlid, durant 30 minuts.


Aquest serà l'aspecte que presentarà passat el temps de la primer llevada.


Enfarineu la superfície de treball, i treballeu una mica a mà la massa.


Feu un cilindre llarg i l'aplaneu una mica. Al mig hi dipositeu el massapà. Com que volia anar ràpid, aquesta vegada l'he fet servir del comprat fet, però si voleu preparar-lo vosaltres, podreu trobar els ingredients i les explicacions per fer-lo clicant aquí. També és en aquest pas on heu d'incorporar la fava, la sorpresa i/o rei amb els que volgueu sorprendre als vostres comensals, sempre embolicats molt i molt bé amb paper film.




Llavors, emboliqueu amb la massa el massapà.


I ajunteu una punta i l'altra del cilindre.


Per aconseguir un forat de tortell ben rodó, poseu-hi un tallador gros de galetes rodones, que haureu untat amb mantega.


Tapeu altre cop amb un drap (molt lleuger, que no pesi) humit, i deixeu llevar una segona vegada, en un lloc càlid, durant, aproximadament, 70-80 minuts. Veureu que el tortell s'inflarà ostentosament.


Un cop feta la segona llevada, pinteu amb ou, i empolsineu amb sucre perlat.


Afegiu la fruita confitada que vulgueu (en aquest cas, kiwi)...


...i enforneu, a 180 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant aproximadament 25-30 minuts. Fins que estigui ben inflat i daurat. En aquest cas, el daurat és marronós, perquè no podem oblidar que la massa és de xocolata!!!


Quan el traieu del foc, tindrà aquest esplèndid aspecte (després de traure-li el tallador del mig, que veureu que surt fàcilment). Vigileu amb les fruites, que se us poden torrar una miqueta. Jo les he tapat amb un trosset de paper de plata.



Llavors només us quedarà engalanar-lo. En aquest cas, he utilitzat unes marietes i unes floretes de sucre, que vaig comprar fa uns dies, bo i preparades, perquè vaig trobar moníssimes (en Marc ja tremola quan passem per davant algun lloc on vénen qualsevol cosa relacionada amb pastisseria, i utilitzo aquest adjectiu respecte d'algun producte!!!).



Això si, si feu el tortell a casa, també haureu de preparar una corona a l'alçada de les circumstàncies.


Ben daurada i amb molts gomets de colors simulant magnífiques pedres precioses!!!



I enrotllar-la, i col·locar-la al bell mig del tortell, quan l'aneu a presentar. I se l'haurà de posar qui trobi el rei/sorpresa.


Mireu quin interior més esponjós que tenia aquest tortell.


Acabo la recepta amb la foto d'una de les reines de casa, que encara que no ha trobat el rei en el seu tros, l'hem deixada coronar igualment!!!


Petons i bona nit de Reis! Que espero que aquest any, en els seus sarrons màgics, portin una mica de justícia social a les nostres contrades! Que vagi de gust!

8 comentaris:

  1. oh that is one yummy recipe! lovely post.

    Two on-going giveaway on my blog. hope you can check it out and be part of it.

    xx
    ellie
    http://chasingculprit.blogspot.com/

    ResponElimina
  2. Mai havia vist un tortell de xocolata, tampoc m'havia passat pel cap! Segur que estava deliciós! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. És que a casa en som fanàtics...i em sembla que hi tornaré ben aviat a preparar-lo, encara que no siguin Reis! Petons!

      Elimina
  3. A mí que em perd la xocolata, aquest és el tortell dels meus somnis, i tan esponjós! No te n'haurá sobrat un trosset? Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Chus, va sobrar, però si mai passes per Girona, te'n preparo un expressament! PEtons!!!

      Elimina
  4. Molt original i molt bo fer-lo de xocolata. Bona diada de Reis

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies i jo també espero que passéssiu un bon dia! PEtons!

      Elimina