divendres, 14 de febrer de 2014

COCA DE RECAPTE

Aquesta setmana ma mare em va preparar un tupper d'escalivada....Li queda tan bé! Per fer escalivada cal paciència i dedicació, i ma mare, d'això, en té reserva!!! I com que és una mica exagerada (això ens deu venir de família...) em va donar escalivada per un regiment. En vaig fer servir per fer els panets de pebrots que vaig publicar ahir, i també per fer una coca de recapte que va fer les delícies d'en Marc, quan va arribar a casa a sopar després d'una esgotadora classe a l'escola oficial d'idiomes!!! Aquesta coca, tan típica de casa nostra (li diuen la pizza catalana) és una mica entretinguda de preparar, perquè la massa necessita llevar, però un cop feta la base, s'enllesteix en un tres i no res...i es menja encara més ràpidament! A veure què us sembla!


INGREDIENTS (per a 3 coques de recapte)
550 grams de farina de força
30 ml d'oli d'oliva
300 ml d'aigua tèbia
2 sobres de llevat de forner
una culleradeta de sal
escalivada
anxoves
pebre

PREPARACIÓ
En el bol del batedor elèctric, col·loqueu la farina, la sal i l'oli.


Desfeu el llevat en l'aigua tèbia.


Afegiu l'aigua i el llevat a la farina, i comenceu a amassar amb l'accessori ganxo!


Amasseu uns minuts, fins que la massa no enganxi.


Feu una bola amb la massa i col·loqueu-la en un bol enfarinat.


Tapeu amb paper film, i deixeu llevar durant un parell d'hores.


Quan hagi doblat el seu volum, és hora de fer el següent pas!


Poseu la massa damunt una superfície enfarinada, i treballeu una mica amb les mans per treure-li l'aire.


Dividiu la massa en tres parts.


Amb l'ajuda d'un corró, estireu cada tros, fins obtenir una làmina ovalada ben prima.


Dipositeu damunt una safata de forn, folrada de paper.


Tapeu amb paper film i deixeu llevar una horeta més.


Ha de pujar una mica, però no excessivament, perquè volem aconseguir una base de la coca ben primeta.


Llavors agafeu l'escalivada! Mireu quin goig feia la de ma mare!!!


Repartiu-la per sobre la base, de la manera que més us agradi.


Empebreu generosament.


Repartiu unes anxoves (a poder ser de l'Escala), pel damunt!


I enforneu, a 180 graus, en opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 12-14 minuts! Un cop cuita (veureu que està perquè els marges queden dauradets), traieu del forn. El millor és servir-la tèbia.


I ja veureu com és queixalada divina!


Que vagi de gust!

26 comentaris:

  1. Jo tambe ´disfrutaria com el Marc , és boníssima. Avui has de dividir les gràcies entre tu i la teva mare per la super escalivada. Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tot el mèrit era de l'escalivada...que ma mare la fa brutal! Petons!

      Elimina
  2. Molt bé! T'ha quedat fantàstica!! I que bona que és! I així amb l'escalivada... mmmm!!

    Molts petons!

    ResponElimina
  3. La coca de recapte...... es tan i tan bona!!!!!

    ResponElimina
  4. Un sopar ben català I deliciós. Així dóna bo tornar a casa, si t'espera una coca com aquesta! Bon cap de setmana.

    ResponElimina
    Respostes
    1. En Marc arriba tan esgotat a la nit, després de l'escola d'idiomes, que li hem de preparar plats consistents per recuperar forces!!! Petons Chus!

      Elimina
  5. Que riquísima amiga, y que textura le diste huuuuu.Besos

    ResponElimina
  6. Que rico, apetecible, mmmm, te lo copio, besos

    ResponElimina
  7. Que rica esta coca, con el hambre que tengo me la comía entera jejejeje

    besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amb aquestes coses comences a tallar i a menjar, i no saps com te l'has acabat! Petons Merchi!

      Elimina
  8. Ei!! Recepta salada, avui!! I que n'és de bona, la coca de recapte. I més si l'escalivada és feta per la mare, a poc a poc, i amb aquella olor de llenya. Tenim sort perquè a casa tinc llar de foc, i quan faig escalivada encara té aquell gust de socarrim que m'encanta!! I la coca, boníssima! Me'n podria menjar tothora! Molt bé, Mònica.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quina enveja Marina! Tenir llar de foc és un dels meus somnis! Petons!

      Elimina
  9. Respostes
    1. A mi també! I l'escalivada! Una abraçada Pilar!

      Elimina
  10. Quina gana que m' està venint veient aquesta coca tan bona...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això és el mal dels blocs de cuina...que sempre et fan obrir la gana! Petons!

      Elimina
  11. Your dough fermented so nicely
    Keep in touch
    www.beingbeautifulandpretty.com

    ResponElimina
    Respostes
    1. Thanks Pooja! Someday you have to show me some indian sweet recipe! Kisses!

      Elimina
  12. Quina coca t'ha quedat Mònica, i amb aquesta escalivada que tan bona pinta fa, un luxe!

    Petons!

    ResponElimina
  13. wow! Quina pinta, felicitats! Ah! I gràcies ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Les de l'Escala són les millors....aquesta coca s'ho mereixia!!! Petons!

      Elimina