Aquesta setmana ma mare em va preparar un tupper d'escalivada....Li queda tan bé! Per fer escalivada cal paciència i dedicació, i ma mare, d'això, en té reserva!!! I com que és una mica exagerada (això ens deu venir de família...) em va donar escalivada per un regiment. En vaig fer servir per fer els panets de pebrots que vaig publicar ahir, i també per fer una coca de recapte que va fer les delícies d'en Marc, quan va arribar a casa a sopar després d'una esgotadora classe a l'escola oficial d'idiomes!!! Aquesta coca, tan típica de casa nostra (li diuen la pizza catalana) és una mica entretinguda de preparar, perquè la massa necessita llevar, però un cop feta la base, s'enllesteix en un tres i no res...i es menja encara més ràpidament! A veure què us sembla!
INGREDIENTS (per a 3 coques de recapte)
550 grams de farina de força
30 ml d'oli d'oliva
300 ml d'aigua tèbia
2 sobres de llevat de forner
una culleradeta de sal
escalivada
anxoves
pebre
PREPARACIÓ
En el bol del batedor elèctric, col·loqueu la farina, la sal i l'oli.
Desfeu el llevat en l'aigua tèbia.
Afegiu l'aigua i el llevat a la farina, i comenceu a amassar amb l'accessori ganxo!
Amasseu uns minuts, fins que la massa no enganxi.
Feu una bola amb la massa i col·loqueu-la en un bol enfarinat.
Tapeu amb paper film, i deixeu llevar durant un parell d'hores.
Quan hagi doblat el seu volum, és hora de fer el següent pas!
Poseu la massa damunt una superfície enfarinada, i treballeu una mica amb les mans per treure-li l'aire.
Dividiu la massa en tres parts.
Amb l'ajuda d'un corró, estireu cada tros, fins obtenir una làmina ovalada ben prima.
Dipositeu damunt una safata de forn, folrada de paper.
Tapeu amb paper film i deixeu llevar una horeta més.
Ha de pujar una mica, però no excessivament, perquè volem aconseguir una base de la coca ben primeta.
Llavors agafeu l'escalivada! Mireu quin goig feia la de ma mare!!!
Repartiu-la per sobre la base, de la manera que més us agradi.
Empebreu generosament.
Repartiu unes anxoves (a poder ser de l'Escala), pel damunt!
I enforneu, a 180 graus, en opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 12-14 minuts! Un cop cuita (veureu que està perquè els marges queden dauradets), traieu del forn. El millor és servir-la tèbia.
I ja veureu com és queixalada divina!
Que vagi de gust!
Jo tambe ´disfrutaria com el Marc , és boníssima. Avui has de dividir les gràcies entre tu i la teva mare per la super escalivada. Petonets
ResponEliminaTot el mèrit era de l'escalivada...que ma mare la fa brutal! Petons!
EliminaMolt bé! T'ha quedat fantàstica!! I que bona que és! I així amb l'escalivada... mmmm!!
ResponEliminaMolts petons!
Gràcies Cristina! Una abraçada!
EliminaLa coca de recapte...... es tan i tan bona!!!!!
ResponEliminaPenso exactament igual! Petons Lolines!
EliminaUn sopar ben català I deliciós. Així dóna bo tornar a casa, si t'espera una coca com aquesta! Bon cap de setmana.
ResponEliminaEn Marc arriba tan esgotat a la nit, després de l'escola d'idiomes, que li hem de preparar plats consistents per recuperar forces!!! Petons Chus!
EliminaQue riquísima amiga, y que textura le diste huuuuu.Besos
ResponEliminaGràcies Doris! Una abraçada!
EliminaQue rico, apetecible, mmmm, te lo copio, besos
ResponEliminaGràcies Naroa! Una abraçada!
EliminaQue rica esta coca, con el hambre que tengo me la comía entera jejejeje
ResponEliminabesos
Amb aquestes coses comences a tallar i a menjar, i no saps com te l'has acabat! Petons Merchi!
EliminaEi!! Recepta salada, avui!! I que n'és de bona, la coca de recapte. I més si l'escalivada és feta per la mare, a poc a poc, i amb aquella olor de llenya. Tenim sort perquè a casa tinc llar de foc, i quan faig escalivada encara té aquell gust de socarrim que m'encanta!! I la coca, boníssima! Me'n podria menjar tothora! Molt bé, Mònica.
ResponEliminaQuina enveja Marina! Tenir llar de foc és un dels meus somnis! Petons!
EliminaM'encanta la coca de recapte!!
ResponEliminaPetons!
A mi també! I l'escalivada! Una abraçada Pilar!
EliminaQuina gana que m' està venint veient aquesta coca tan bona...
ResponEliminaAixò és el mal dels blocs de cuina...que sempre et fan obrir la gana! Petons!
EliminaYour dough fermented so nicely
ResponEliminaKeep in touch
www.beingbeautifulandpretty.com
Thanks Pooja! Someday you have to show me some indian sweet recipe! Kisses!
EliminaQuina coca t'ha quedat Mònica, i amb aquesta escalivada que tan bona pinta fa, un luxe!
ResponEliminaPetons!
Moltíssimes gràcies Víctor! Una abraçada!
Eliminawow! Quina pinta, felicitats! Ah! I gràcies ;)
ResponEliminaLes de l'Escala són les millors....aquesta coca s'ho mereixia!!! Petons!
Elimina