dijous, 13 de febrer de 2014

PANETS DE PEBROTS I TOMÀQUETS

El repte Memòries d'una cuinera d'aquest mes ens proposa preparar pa...una de les coses que més m'agrada del món. Panets, pans, brioixos; amb panificadora, amb la KA, a mà...fer pa sempre és un plaer. El que més m'apassiona és provar gustos nous, i barrejar a la massa ingredients que, de bon principi, no són propis de l'aliment bàsic per excel·lència! I aquest és el cas d'aquests panets que us presento avui. Uns panets de pebrots vermells escalivats i tomàquets deshidratats que fan perdre l'oremus. Per cert, la idea de la forma -com una mena de nus- la vaig treure del bloc de l'Eva Cuinant entre llibres  que va preparar uns panets imperials sublims! A veure què us semblem aquests meu tan enrojolats!


INGREDIENTS (per una dotzena de panets)
600 grams de farina de força
300 ml d'aigua tèbia
2 sobres de llevat de flequer
1 culleradeta de sal
un pebrot vermell, mitjà, escalivat i triturat
4 o 5 tomàquets deshidratats

PREPARACIÓ
En el bol del batedor elèctric posem la farina de força i la sal.


Desfem el llevat en l'aigua tèbia.


Afegim l'aigua, i el llevat desfet en ella, a la farina.


Tallem els tomàquets deshidratats a trossets petits, i triturem el pebrot escalivat.





Afegim a la massa, que ja haurem començat a barrejar amb l'accessori ganxo, els tomàquets i el pebrot tirturat.



Hem d'amassar, amb l'acessori ganxo, fins que la massa no enganxi.


La tapem i la deixem llevar durant unes dues o tres hores. Ha de doblar el seu volum.




Un cop feta la primera llevada, la treballem una mica, sobre una superfície enfarinada, per treure-li l'aire...


...partim la massa en trossets...


...i estirem cada trosset convertint-lo en un "xurro" allargat.


Fem, literalment un nus amb cada "xurro".



Els dipositem en una safata folrada de paper de forn...


..els tapem...

...i els deixem llevar dues hores més.


Quan hagin tornat a doblar el seu volum, els pintem amb una milla de llet.


I els posem per sobre un polsim de llavors de rosella.



I cap al forn s'ha dit! Uns 14 o 15 minuts, a 180 graus, i en opció rebosteria (-dalt, baix i ventilador-), i ja els tindreu enllestits!.


Deixeu refredar una estona damunt una reixa...i a taula!


Mireu quin goig que fan!


I per dins, mireu quina molla més deliciosa! I amb un gustet a pebrots i tomàquets irresistible!


Que vagi de gust! Ah! i per cert...aquesta és la meva aportació al panarra Memòries d'aquest mes!


16 comentaris:

  1. Ohh quina il.lusió que m'esmentis al teu súper blog!! mil gràcies!! quan he vist la fotografia he pensat "mira, també ha fet nusets" ;). M'encanten aquests panets, i la idea de mesclar-hi pebrots i tomàquest és genial, han de tenir un gust boníssim!! un petó!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a tu! En el teu bloc sempre aprenc coses noves! Petons!

      Elimina
  2. Aquest pa deu ser boníssim!!!! Amb pebrot!!! L'haurem de tastar......
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  3. Oh, quin sabor han de tenir aquests panets! Amb oli i unes anxoves i uns trossets d'oliva deuen estar per no deixar-ne ni les engrunes! Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo el vaig untar amb crema de formatge, i també estava deliciós! Petons Chus!

      Elimina
  4. Que booo!!!! Quins entrepans tan bons que deuen sortir...per sucar pa!
    Petons

    ResponElimina
  5. Ei!! que bons, Mònica!! I que xulos, amb aquesta forma!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I, a sobre, els vaig congelar i també van admetre aquesta tècnica de conservació perfectament! Petons Marina!

      Elimina
  6. Quins panets mes bons!!
    Mels apuntu, a veure si m'animo a fer-los un dia.
    Petons.

    ResponElimina
  7. Totalment d'acord amb tu: uns panets de pebrots! M'agrada el color, la forma, les llavors que hi has posat a sobre i la molla que es veu.
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  8. crec que amb pebrots no n'he menjat mai!! ara ja no tinc excusa. moltes gràcies per participar. petonets

    ResponElimina