diumenge, 16 de febrer de 2014

PASTÍS DE PINYA

Avui volia unes postres lleugeres i ràpides...i com que tenia una pinya a la nevera, m'he decidit per fer d'aquesta fruita, amb tantes propietats, la seva protagonista principal. Les postres d'avui volía que fossin lleugeres perquè teníem una tarda plena d'activitats organitzada pel Banc del Temps del nostre barri, i no era qüestió d'anar-hi tan tips que no ens poguéssim moure! Això sí, un bon tall d'aquest pastís ens ha donat força per fer tallers, cantar una quina i aprendre a ballar un ball que es veu està molt de moda (em sembla que m'han dit que es diu indi). A més, aquestes postres tenen l'avantage que: a)són molt poc dolces i, b)són aptes per intolerants a la lactosa, perquè malgrat portar crema, no porten llet!!! I de veritat que no la trobareu a faltar gens ni mica! I la presentació, amb molt poc esforç, queda molt semblant a la professional de pastisser! A veure què us sembla!


INGREDIENTS
Una placa de pasta de full
ou per pintar-la
1/2 litre de suc de pinya (a poder ser natural)
2 o 3 cullerades de sucre blanc
4 rovells d'ou
3 culleradetes de midó
1/2 pinya natural tallada a trossets
sucre blanc per cremar
una maduixa per decorar

PREPARACIÓ
Agafem un motlle rodó, el ruixem amb spray antiadherent, i el cobrim amb la placa de pasta de full.



En punxem el cul amb una forquilla.


Enfornem, a 180 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), amb un pes al damunt (jo he fet servir un motlle més petit) durant uns 15 minuts, fins que veiem que comença a daurar-se.


Llavors el traiem, pintem amb ou, i tornem a enformar uns 5 minuts més.


Quan estigui ben daurat i cruixent, desenfornem i deixem refredar.


Mentrestant, anem per la crema. Barregem molt bé, amb un batedor manual, els rovells d'ou i el sucre.


Posem al foc el 1/2 litre de suc de pinya.


En una tasseta del suc, ja escalfat, barregem el midó.


Quan el suc de pinya arrenqui el bull, incorporem la barreja de sucre i rovells d'ous, i comencem a remoure sense parar.


Afegim el midó dissolt en la miqueta de suc, i continuem remenant.


Veureu que aviat la massa s'espesseeix.


Quan tingui textura de crema (sense deixar que bulli), traiem del foc, donem les darreres remogudes, i aboquem en una safata, on la deixarem refredar, primer a temperatura ambient, i després a la nevera.


Una vegada ben freda la base i la crema, repartim la crema per dins la base.



Llavors agafem la pinya, la tallem -primer a rondanxes, i després a trossets-, i l'assequem bé amb paper de cuina.



Repartim la pinya pel damunt la crema, començant pels marges i fent cercles cap al centre.



Quan estigui tota la crema coberta, i posem sucre pel damunt, i el cremem amb un "soplet" de cuina.



Amb el sucre cremat fa un goig!!!


Només us queda decorar amb una maduixa, al centre del pastís, i servir!




Ja veureu que, a més de preciós, és molt bo, i suau i digestiu!!! No es pot demanar més!



Que vagi de gust!

17 comentaris:

  1. Sí que són bones aquestes postres! La combinació crema-pinya- sucre cremat és deliciosa. I veig que va bé per ballar! Petons.

    ResponElimina
  2. Osti quina bona pinta fa aquest pastís Mònica! No soc jo gaire de fruita al forn, així que aquest amb la pinya tal qual, una mica cremada, em sembla perfecte!

    I si a sobre et dona energia per sortir a ballar, millor, jeje!

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. D'aquesta manera trobo que conserva més el sabor original! I com que la crema també era de pinya...pinya a dojo! Petons!

      Elimina
  3. Ets una "machine" Mònica sens dubte!, aquestes postres amb la pinya torradeta han d'estar delicioses. Ja ens explicaras que tal el ball....

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pots comptar! Mira qui parla! I pel que fa el ball, només dir-te que se'm dóna força millor això de la rebosteria casolana! Petons!

      Elimina
  4. Els pastissos de crema i fruita m'encanten. I aprofitant que ara tenim pinyes ben bones i madures... mmm!! l'intentaré! Una delícia.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo també vull fer alguna altra cosa amb pinya aquests dies! És tan refrescant! Petons!

      Elimina
  5. Ostres doncs sí que sembla sortit de pastisseria Mònica! I quina delícia que ha de ser ;) M'agrada molt la pinya i així amb la pasta de full... molt més!! ;P

    Una abraçada!!

    ResponElimina
  6. Boníssim! I com tu dius lleuger, que a vegades es necesita una digestió fácil per a fer quelcom jeje.Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Després d'un dinar de diumenge de ma mare, que fa menjar per un regiment, cal alguna cosa lleugera! Petons!

      Elimina
  7. Pasta de full, crema i pinya natural = una autèntica delícia!! m'encanta i me l'emporto ja mateix! Un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Segur que en fas una versió millorada! Petons Eva!

      Elimina
  8. Uauuuu....quina bona pinta te aixo.......i quina oloreta deu fer....
    Petonets

    ResponElimina