divendres, 28 de febrer del 2014

COQUETES DE GREIXONS AMB CREMA DE POMA

Tard...molt tard...faig aquesta publicació...Ja ha passat el dijous gras, però, per sort, aquestes coquetes són tan bones que segur que en gaudiu moltíssim si les prepareu un altre dia de Carnaval...i fins i tot, qualsevol altre dia de l'any. El greix dels greixons (o llardons com diu ma mare...que és sabadellenca) queda compensat per l'acidesa de la poma...i la combinació de gustos és molt encertada! Això de fer cremes amb sucs en comptes de llet, s'està convertint en un recurs molt útil per una pila de postres! A veure què us sembla!


INGREDIENTS (Per 8-10 coquetes)
1 placa de pasta de full
50 grams de greixons
500 ml de suc de poma
4 rovells d'ous
3 cullerades de sucre llustre
2 cullerades de midó
1 culleradeta de canyella
una mica més de sucre llustre per cremar la crema

Aquests són l'estrella de la recepta: els greixosn o llardons!

PREPARACIÓ
Agafem la placa de pasta de full, l'estirem, i repartim per sobre els greixons, ben trinxadets. Amb un corró, els pressionem perquè quedin ben enganxats a la massa, que també punxarem per evitar que s'infli.



Amb l'ajuda d'un tallador, donem a les coquetes la forma que desitgem.


Les col·loquem damunt una safata folrada de paper de forn, i enfornem, a 190 graus, opció rebosteria, durant uns 15-18 minuts. Si veieu que en els primer moments de cocció se us infla, malgrat haver-les punxat, pressioneu-les amb una forquilla per tal que no es formin bombolles ni creixin en excés.


Un cop cuites les desenfornem, i les deixem refredar.


Anem per la crema. Posem al foc el suc de poma.



Per altre costat, barregem molt bé els rovells, el sucre i la canyella, fins obtenir una crema espessa.




Quan el suc estigui a punt de bullir, hi aboquem la barreja anterior (abans, però, reservem mitja tasseta de suc de poma calent).



Dissolem el midó en el suc reservat, i també ho aboquem novament al caçó.


Remenem, remenem, remenem fins que espesseeixi bé (sense deixar que bulli) i llavors aboquem en una safata i deixem refredar primer a temperatura ambient i després a la nevera.




Un cop tot ben fred, disposem les coquetes en una safata, i hi repartim per sobre la crema, amb ajuda d'una mànega sense boca.




Tot seguit, repartim una mica de sucre pel damunt la crema, i cremem amb l'ajuda del "soplet" culinari.


I ja teniu unes coquetes delicioses per celebrar el dijous gras, el dimecres de cendra o un divendres qualsevol, això si, amb bona companyia i, a poder ser, amb una copeta de cava!




Que vagi de gust!

12 comentaris:

  1. Hay querida Monica, me encanta todo lo que me pones, me voy a tu casa pero yaaaa huuuu.Besos

    ResponElimina
  2. OOOOOhhhhh! Què originals!!!! Fer crema amb suc de maçana!!!!! Ha de ser una delícia!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. És molt i molt bona, i amb un gustet a poma deliciós! Petons Olga!

      Elimina
  3. Una deliciosa receta, sin duda la prepararé
    Saludos!!

    ResponElimina
  4. La combinació ha de ser boníssima Mònica i originals! Quina enveja que em feu tots amb els llardons aquests dies... :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja t'he dit al bloc que l'any que ve, si vols, amb temps, te n'envio un paquetet com el de la foto. Així envasats es conserven prou bé! Petons!

      Elimina
  5. Què bona aquesta crema amb mançana per acompanyar els llardons! Una idea genial, Mònica. Bones festes de carnaval. Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vaig pensar que aniria bé per contrarestar el greix dels llardons! I la mal estar que ho digui jo, però la vaig encertar! Va quedar una bona combinació! Petons!

      Elimina
  6. Amb lo bona que està la coca de llardons, a sobre ens la presentes en format individual, i amb aquesta crema, no pot semblar-me més original i sorprenent, a més que deu quedar de fàbula oi? I no importa gens que arribin tard!

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Víctor, com diuen, val més tard que mai! Petons!

      Elimina