diumenge, 2 de març de 2014

CUPCAKES DE CARNAVAL

Aquest cap de setmana ha sigut de bojos....disfresses amunt, disfresses avall!!! La gran i les seves amigues van anar de Minnies...i malgrat ser la primera vegada que cosia una peça tota sola...les faldilles de topos van aguantar tota la tarda!!! La Tisge al matí de xinesa i a la tarda, amb la Dinke i amb mi, i amb mig barri,  de llapis... Com si estiguéssim ben bé a Rio, vam fer rua, ball i una gran xocolatada. No us podeu imaginar com vaig quedar de xocolata després de servir, junt amb la Maite, una companya de l'Associació de veïns, unes 400 xocolates!!! Avui tinc el braç una mica encarcarat! En fi...un dia complet! Però no podia deixar passar aquestes diades, que a la canalla agraden tant i tant, sense fer una recepta commemorativa...així que aquí us deixo aquests cupcakes, amb lemon curd, tan melosos com carnavaleros, que volen imitar els barrets dels bufons! Espero que us agradin!



INGREDIENTS (per a 12 cupcakes)
Per la base
115 grams de mantega (a temperatura ambient)
200 grams de sucre
3 ous
220 grams de farina (amb llevat incorporat)
120 ml de llet
1 llimona (pela ratllada i suc)
lemon curd

Pel frosting (crema de formatge)
120 grams de mantega (a temperatura ambient)
300 grams de sucre llustre
2 cullerades de llet
2 cullerades de suc de llimona
125 grams de formatge crema tipus philadelphia
colorants
perles de sucre

PREPARACIÓ
Primer de tot anem per fer els cupcakes. Batem, amb el batedor elèctric i l'accessori pala, el sucre i la mantega fins obtenir una crema.


Hi afegim els ous, un a un, i continuem batent. Millor si estan a temperatura ambient.


Ara és el torn d'incorporar la pela de la llimona, ben ratllada. Mireu quin ratllador més xulo i pràctic que em va portar el tió de la meva sogra...Va millor que bé!




També el suc de la llimona, i remenem perquè tot quedi ben integrat.


Finalment afegim la llet i la farina, alternativament, i sense deixar de remenar (però a velocitat baixeta), fins obtenir una massa homogènia. No cal remenar massa, el just per tal que la farina quedi ben incorporada.



Repartim en els paperets, i enfornem, a 180 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 12-14 minuts. Per saber si són cuits, els toqueu amb el dit, i si la massa retorna (és a dir, si no queda enfonsada), és que estan al punt!


Un cop cuits, desenforneu i deixeu refredar (millor sobre una reixa).


Quan ja estiguin ben freds, amb l'ajuda d'un buidador, es hi feu un bon forat.


I l'ompliu generosament amb lemon curd (crema de llimona). A mi m'encanta i aquesta angles que fa poc que vaig descobrir és deliciosa.



Arribats a aquest punt, ens hem de posar per la crema. També amb el batedor elèctric, però amb l'accessori globus, batem el sucre llustre i la mantega, amb les cullerades de llet i de suc de llimona. Primer a velocitat baixa (per evitar que tota la cuina quedi emblanquinada), i després al màxim, uns 3-4 minuts.


Quan veieu que la barreja es torna més blanquinosa, és l'hora d'afegir-hi el formatge.



Cal continuar batent 3-4 minuts més, fins que tot plegat agafi consistència. Us ha de quedar més o menys així. Llavors, la dividiu en tantes parts com colors volgueu obtenir, i afegiu a cada part el colorant desitjat, fent una última batuda per tal d'obtenir un color homogeni.




Llavors cada color s'ha de posar dins una mànega amb boca llisa rodona.


I repartir, fent aquesta mena de gotes, per damunt els cupcakes. No cal que quedin perfectes, i heu d'intentar que us quedin una mica inclinades (aquesta mena de gotes vull dir), per simular la caiguda de les puntes del barret dels bufons, que són el que representen.


L'últim toc és decorar cada punta amb una perla de sucre, com si del cascabell típic d'aquests barrets es tractés!


Oi que queden vistosos?


I, a més, són molt tendres, i amb un toc àcid deliciós!


Que vagi de gust! I bon Carnaval!

14 comentaris:

  1. A mi el Carnaval m'encanta i tots els preparatius també i si a sobre de postres hi ha cupcakes fantàstic!!!
    Que xulos que et van quedar!!! I segur que estan boníssims.
    Què acabeu de gaudir el Carnaval, petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Neus! Sort que la quaresma també ens porta un munt de dolçós per preparar! Petons!

      Elimina
  2. Què divertits i xulos aquests cupcakes! El que no entenc és com et queda temps per fer cupcakes després d'anar de rua i repartir xocolata a tot el barri! Ets una crack, Mònica! Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat és que ha sigut un cap de setmana ben mogut, però també molt divertit! Petons!

      Elimina
  3. Que chulos te han quedado, el carnaval es muy divertido y todo lo que le rodea.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens tota la raó Montser, i la cuina també s'encomana d'aquest esperit! Petons!

      Elimina
  4. Ets una artista!!! Tens idees per tot!!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Exagerada Olga! De totes maneres, gràcies i petons!

      Elimina
  5. Quina xulada !!!
    T'han quedat de cine, Mònica... Ptns i Salut!!!

    ResponElimina
  6. Aix Mònica, jo aquest any he vist les rues de carnestoltes des de casa, veient com passaven per davant, però no em queda gaire perquè el petit de casa ens demani anar, jeje!
    Aquests cupcakes t'han quedat genials, ja només amb el lemon curd m'han encantat, però amb la decoració final, són una passada!

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És veritat Víctor, només amb el lemon curd ja feien goig! I tens raó, a casa les peques gaudeixen d'allò més aquests dies disfressant-se i fent el "loco"! Petons!

      Elimina
  7. Ostres qué bonics que t' han quedat!

    ResponElimina