dilluns, 3 de març de 2014

TRIANGLES DE PLÀTAN, CREMA DE CACAU I AMETLLES

Des d'ara, i per sempre més, em declaro fan de la pasta brick. La veritat és que n'havia menjat moltes vegades, però no l'havia utilitzat  mai en cap recepta, i ha resultat ser una base genial per un munt de dolços i postres; que admet infinitat farcits i formes, i que no presenta cap complicació a l'hora d'emprar-la ni de coure-la. La prova, aquests triangles cruixents preparats avui, en menys de 30 minuts, i amb la pressió de quatre afamats que reclamaven alguna cosa per endur-se a la boca a l'hora de berenar (això que només feia dues hores que havien dinat....en fi...que allò de "tenir sempre un budell buit" a casa és pràcticament literal!). A veure què us semblen!

INGREDIENTS (per uns 35-40 triangles)
Un rotlle de pasta brick
5 o 6 cullerades de crema de cacau
2 o 3 plàtans
100 grams d'ametlla filetejada
una nou de mantega fosa
sucre llustre i canyella

PREPARACIÓ
Preparem els ingredients, tallant el plàtan a rodanxetes.


Agafem la pasta brick -en aquest cas un rotlle-, i la tallem en tires de 10 cm d'ample.

En el marge inferiro dret, hi col·loquem una mica de crema de cacau.


Damunt la crema de cacau hi posem dues rodanxes de plàtan.


I, finalment, un pessic d'ametlla filetejada.


Fem un primer doblec.

Un segon i un tercer.


Us quedarà un farcellet així.


Només us queda tancar-los, introduint el marge de pasta sobrant a l'interior del triangle.


I ja el teniu llest!


Col·loqueu-los damunt una safata, folrada de paper de forn.



I els pinteu amb mantega fosa.


Enforneu, a 220 graus (opció rebosteria: dalt, baix i ventilador), durant uns 5-7 minuts.


Un cop ben dauradets, desenforneu, deixeu refredar una miqueta, i empolsineu amb sucre llustre i canyella (que haureu barrejat prèviament).


Aquests triangles són un dolç suau, cruixent i deliciós, que no pots parar de menjar!


I si els serviu tebis, encara molt millor!




Sort que són ràpids de preparar, perquè desapareixen en un tres i no res i són tornats a reclamar d'immediat!


Que vagi de gust!

24 comentaris:

  1. Genials, els teus triangles de brick. jo sí que tinc per costum fer-ne servir, sobretot quan tenim poc temps i cal fer algunes postres bones pels convidats! els ingredients que has triat, el plàtan, i la xocolata, són perfectes per posar-te a la butxaca aquell qui els tasti!! A mi m'agrada fer-ne de xocolata, i de poma, semblen com unes creppes cruixents! petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els provaré amb poma també! Gràcies per la idea! Petons!

      Elimina
  2. Quina idea tant fantàstica, m'ha encantat, segur que ho provo! petons

    ResponElimina
  3. Jo també sóc una fan de la pasta brick: permet fer un munt de receptes diferents, tant dolces com salades, i en poc temps. Fins ara l'he fet servir sobretot per fer cosetes d'aperitiu. Estic pendent de pujar-ne algunes al bloc...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Precisament l'altre dia vaig fer unes paperines de butifarra que no vaig tenir ni temps de fotografiar...tens raó que per aperitius dóna molt de joc! Una abraçada!

      Elimina
  4. Que ricura y encima super fáciles. Gracias cielo

    ResponElimina

  5. Unes postres amb fruites combinades, boníssims.

    Mónica, el formatge Exquisia, de nabius, el compro a El Corte Ingles, i també hi ha de vainilla i de maduixes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'ho apunto, a veure si a l'Hipercor de Girona n'hi ha! Petons!

      Elimina
  6. Mònica, quina classe de cuina!!! Moltes gràcies pel pas a pas per formar els triangles!!!! Què bons han de ser!!!!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Olga... quan miro una recepta m'agrada que m'expliquin els truquillos, així que procuro fer-ho jo també en el pas a pas! PEtons!

      Elimina
  7. Mónica, els teus tríangles són perfectes, boníssims!!!

    ResponElimina
  8. Soc un altre fan de la pasta brik, permet fer moltes preparacions, tan dolces com salades i sempre queden molt bones i vistoses. Aquests triangles t’han quedat fantàstics.
    Petons

    ResponElimina
  9. Uhua, que bons aquests facellets!!! m'encanta la idea de posar plàtan i xocolata dins!!!
    Si, estic d'acord amb tu la pasta break es una alegría!!!! Boníssims!!! m'apunto la idea!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I a sobre és força econòmica...o sigui que no es pot demanar més! Petons!

      Elimina
  10. Jo quins berenars prepares a casa Mònica! Reconec que fa poc que vaig descobrir la pasta brick, i també en soc fan, jeje!
    Aquests triangles són la bomba, la combinació plàtan-xocolata és genial!

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És que Víctor, del cole arriben afamades! Petons!

      Elimina
  11. No n'he utilitzat, d'aquesta pasta, però tenen un aspecte genial aquests pastissets. M'animaré a provar-los. Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Segur que t'agradarà, i que trobes un piló de farcits possibles! Petons Chus!

      Elimina
  12. Crec que vaig ara mateix a comprar un paquet de pasta brick... Certament, es poden fer mil i una coses diferents! Quina pinta que fan aquests pastissets!
    Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja veig que fas com jo, que quan veig quelcom que m'agrada, no paro fins a materialitzar-ho! Petons!

      Elimina