dimarts, 4 de març de 2014

COPA DE MADUIXES AL MOSCATELL

Les maduixes són bones amanides amb llimona o vinagre i sucre, amb suc de taronja i també amb moscatell. Ja us he dit alguna altra vegada que el moscatell em porta records d'infantesa, quan, ma mare -evidentment  en una altra època on no hi havia cinyents darrera el cotxe, els gronxadors no tenien mesures de seguretat, i els pots de pastilles s'obrien amb tota la facilitat del món-, em deixava sucar galetes de Ca l'Enric en un gotet d'aigua alegrada amb aquest vinet dolç tan deliciós. Per això l'altre dia, al super, en vaig comprar una ampolleta, i ràpidament vaig decidir fer-la servir en unes postres ben refrescants, amb la reina de la temporada: la maduixa. A més, aquesta presentació em va permetre aprofitar uns retalls de pa de pessic de xocolata que tenia al congelador...Jo sempre guardo al congelador els bocins dels cupcakes que trec per farcir-los, o els trossets de pa de pessic que em sobren després de donar-li formar o aplanar un pastís...així, sempre puc improvisar, en un obrir i tancar d'ulls, una base d'allò més flonja i gustosa! A veure què us sembla!


INGREDIENTS (per a 6 copes)
retalls de pa de pessic, magdalena...etc
un bol de maduixes
2 o 3 cullerades de sucre
un bon raig de moscatell
un pot de nata fresca extracremosa endolcida amb 2 cullerades més de sucre
pasta concentrada de maduixa

PREPARACIÓ
Primer de tot netegem les maduixes i les tallem a trossets.



Les ensucrem....,


les reguem amb un bon raig de moscatell, barregem bé i les deixem reposar a la nevera durant un parell d'hores.




A l'hora de muntar les copes, agafem els trossets de pa de pessic, en aquest cas de xocolata, i els esmicolem, col·locant-ne una capa al fons de cada copa.



Afegim una capa de les maduixes que hem deixat macerar amb el moscatell i el sucre, afegint a cada copa dues o tres cullerades del suc que hagin deixat anar.


Tot seguit, ensucrem la nata fresca extracremosa, i en posem dues cullerades damunt de les maduixes.




I, finalment, coronem amb una culleradeta de pasta de maduixa concentrada (que és un producte deliciós).


I ja veieu quina copa més vistosa i boníssima que teniu preparada en un instant...i amb un gustet de moscatell d'allò més atraient!


La veritat és que són unes postres ideals si voleu deixar bocabadats a convidats, i no disposeu de massa temps per estar a la cuina!




Que vagi de gust!

20 comentaris:

  1. Mónica, que bones aquestes maduixes i amb moscatell Pinord, ummm

    ResponElimina
  2. Per no parlar de pa amb vi i sucre per berenar... Ai, quins temps aquells! Aquestes postres ens hi transporten per moments! Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres, haig de fer alguna versió del pa amb vi i sucre....a mi m'encantava! Petons!

      Elimina
  3. Que delicia y muy refrescante, Besos corazón y buenas noches.

    ResponElimina
  4. oh!! Aquesta sí que és una gominola de les que m'agraden. Les maduixes són tan bones! I ara ja comencen a arribar, tot i que de moment siguin d'Almeria. ;-/ Aquesta copeta que has preparat sembla deliciosa, Mònica.

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi l'època maduixera em fascina...dona tan de joc aquest deliciós fruit vermell! Petons Marina!

      Elimina
  5. Osti quines postres que has preparat en un moment Mònica! Quins records m'has fet venir al cap amb els teus comentaris, mare meva!
    Guarda'm una copeta, que jo vaig a dinar però per postres em tens a taula!

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quan vulguis te'n faig una copeta o dues, perquè estaven molt bones! Ja veig que ets més o menys de la meva quinta! Petons!

      Elimina
  6. Una manera fantàstica d'aprofitar els retalls de pa de pessic, així acabes convertint unes postres -boníssimes- senzilles que són les maduixes en una delícia!
    Marta

    ResponElimina
  7. Com m'agraden les maduixes d'aquesta manera! I mica en mica, a mesura que va arribant el bon temps, sembla que encara vénen més de gust!

    Petonets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi em tornen boja...i ja veuràs com no paro d'utilitzar-les! Petons!

      Elimina
  8. Uauu quina copa! AMb aquesta combinació té que ser tota una delícia! petons

    ResponElimina
  9. Un clàssic que no ens deixa mai de sorprendre!! Quina pinta Mònica i la gent del Home Chef... perversió pura!! :D

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres si Dolors...aquestes pastes concentrades me les menjaria a cullerades! Petons!

      Elimina