dimecres, 5 de març de 2014

FINANCIERS DE FRUITES DEL BOSC

La meva inspiració culinària d'avui, dolça, com quasi sempre, m'ha vingut en visitar un bloc que, fins fa poc, no coneixia: El món de Jujú. Trobo que és un bloc esplèndid, on s'expliquen molt bé les receptes, i amb un tractament de la imatge molt acurat. Així, que, a partir d'ara, hi estaré connectada! Doncs bé, com us deia, la Judith, avui ha preparat financiers de gerds...i jo, que feia mesos que en volia fer, en veure'ls, he decidit adaptar la recepta al que tenia al congelador: mitja bossa de fruites del bosc. Gràcies Judith per haver provocat que preparés aquests financiers de fruites del bosc, que han resultat ser una mossegada divina!


INGREDIENTS (per a uns 12 financiers mitjans)
150 grams de mantega
50 grams de llard
100 grams de farina d'ametlla
60 grams de farina
160 grams de sucre blanc
1 culleradeta de vainilla bourbon en pasta
4 clares d'ou
una tassa de fruites del bosc congelades
sucre llustre per decorar

PREPARACIÓ
Primer de tot posem en un caçó a desfer la llard i la mantega. Un cop desfeta, deixarem coure uns minuts més, fins que la barreja tingui un color torradet. Llavors traieu del foc i reserveu.




En un bol a part, barregeu les farines i el sucre.




I, paral·lelament, bateu les clares fins aconseguir agafin cos i volum.



És el moment d'incorporar la vainilla...i...


...anar afegint, mica en mica, les clares quasi a punt de neu, que aconseguirem incorporar sempre amb moviments molt suaus de baix a dalt.



Per acabar aquesta base, hem d'anar incorporant a la massa la mantega i el llard fosos, reservats des del principi de la recepta.


No cal remenar molt la massa, només el just perquè tot quedi integrat...i....voilà, ja teniu la massa llesta per posar a coure.


Per fer els financiers he triat uns motlles de silicona, de diferents formes, que tenia per casa, i els he ben ruixat amb spray antiadherent.


A cada motlle li ha posat una cullerada de gelat de massa.


I per sobre hi he repartit les fruites del bosc, bo i congelades.



Llavors, al forn, a 170 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 30 minuts...i ja els teniu llestos.


Deixeu refredar sobre una reixeta, i ja teniu uns magnífics financiers, amb el toc àcid de les fruites del bosc, a punt per degustar!


Abans però, per fer-los més atractius (si això és possible), empolsineu-los amb sucre llustre.


Cruixents per fora i molt tovets per dins, aquests financiers són tot un descobriment!


I, com que no porten càpsula de paper, són queixalada segura!


Que vagi de gust!

20 comentaris:

  1. Que pinta mas deliciosa, y que bien hechos te han quedado impecables, me han encantado. Besicos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Maria! Són molt senzills de preparar! Petons!

      Elimina
  2. Que bons!!!
    Amb els fruits vermells .....Mmmmm!!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els fruits vermells els donen un toc d'acidesa genial! Petons!

      Elimina
  3. Caram! Sí que has anat ràpid a fer els financiers de la Judith!! T'han quedat molt bonics, també!

    ResponElimina
  4. Ahir vaig veure aquesta recepta al blog de la Judith! hehehe que bons eh!! T'han quedat fantàstics Mònica!

    Petonets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Cristina! Ja veuràs com si t'animes a seguir la recepta de la Judith en quedes encantada! Petons!

      Elimina
  5. Què ràpida!!!! Què bé t'han quedat!!!
    Jo també sóc seguidora del Món de Juju!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  6. El vaig veure al bloc de la Judit, i ara el teus, t’han quedat fantàstics.
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, és cosa de la recepta, que és molt senzilla i bona! Petons!

      Elimina
  7. El bloc de la Judith és una passada oi Mònica? I no m'estranya que hagis volgut fer els seus financiers, perquè quina pinta feien! Apa que els teus també es veuen espectaculars!

    Petons, i bon cap de setmana!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres Víctor, hi ha tants blocs genials! Per cert, que ja saps que el teu és un dels meus preferits! A veure si demà m'animo amb una versió del pa de vi! Petons!

      Elimina
  8. Vistos sencers són molt apetitosos, però la fotografia final, amb la mossegada i tal com queda per dins, és irresistible. Quin esmorzar/berenar/caprici tan deliciós! Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vaig haver de "picar" carinyosament unes quantes mans de personetes que volien fer més mossegades de prova...! Petons!

      Elimina
  9. M'encanten els financiers!!! Potser et diria que són els meus pans de pessic preferits. Amb fruites del bosc han de ser irresisitibles!!!
    Petonets :-)

    ResponElimina
  10. Hola Mònica. Crec que has estat la primera en fer-los!!!! T'han quedat genial i accepten mil combinacions, són realment senzills i quedes com una reina!!!!! Gràcies per l'enllaç. Després els penjo a la pàgina del FB! ;) petonets i bon cap de setmana

    ResponElimina