dimecres, 19 de març del 2014

BUNDT CAKE DE SOPA DE TOMÀQUET

Ja us he dit altres vegades que la lectura, des de petita, ha sigut una de les meves grans passions (encara que si li pregunteu a ma mare us parlarà més aviat d'obsessió). Quan anava al cole, a primària, em vaig acostumar a dur a la motxilla sempre el llibre que estava llegint, per si sorgia l'oportunitat d'avançar unes quantes pàgines. I aquesta pràctica continua a hores d'ara. Si obriu la motxilla que porto a diari (perquè això de la motxilla també és un dels meus trets identificadors) sempre hi trobareu una novel·la. Res de llibres electrònics lleugers...ara mateix hi porto un exemplar que, a més de ser voluminós, deu pesar ben bé més d'un quilo...Sort que és molt interessant i que paga la pena el sacrifici! I és que si la novel·la de torn la sumem al meu estimat Codi Penal, i als expedients que, per imperatiu professional, haig de carretejar amunt i avall, sovint pateixo el síndrome de "mula de càrrega"! Ostres...perquè us ho deia tot això....aishhhhh si!....perquè una de les primeres lectures que recordo, de quan era no aixecava quatre pams de terra, és la col·lecció dels Cinc...m'encantaven les històries d'aquells vailets...sobretot la Georgina -...oi que és deia així?...-que era molt intrèpida...i a qui em volia assemblar en fer-me gran! Doncs bé, el cinc sempre sopaven sopa de tomàquets, i per això avui, el meu bundt cake -que és una versió d'un que he trobat al fantàstic llibre de receptes de la Bea Roque, del meu estimadíssim bloc el Rincón de Bea-, va dedicat a ells, als Cinc, que tan bones estones em van fer passar!



INGREDIENTS
125 grams de mantega
250 grams de sucre
1 ou gros
225 grams de farina
1/2 culleradeta de canyella
1/2 culleradeta de nou moscada
1/2 culleradeta de llevat químic tipus Royal
1 culleradeta de bicarbonat sòdic
1 pot de 295 grams de sopa de tomàquet concentrada
120 ml de buttermilk
sucre llustre per decorar

Aquest és l'ingredient estrella d'aquest pastís!
PREPARACIÓ
Agafem el sucre i la mantega, i ho batem, amb l'accessori globus del batedor elèctric, fins a obtenir una mena de crema, que blanquegi.


 Afegim l'ou, lleugerament batut, i continuem batent, a velocitat més baixa.


Ha arribat l'hora de tamisar la farina, el llevat, el bicarbonat, la nou moscada i la canyella.




Llavors afegim a la barreja, la farina, la sopa de tomàquet concentrada i la buttermilk, a tongades i alternativament, fins a acabar-los, mentre els anem incorporant amb el batedor manual, amb moviments suaus.



Us ha de quedar una massa lluent i espessa.


Per acabar, hi aboqueu les nous talladetes a trossets, i fem una última batuda amb el batedor manual.



Tot seguit, ruixeu amb spray antiadherent un motlle de bundt. Les mides de massa són per un motlle de bundt petit (18 cm), o per un de 22 cm però dels no massa fondos, com el que he fet servir jo.


Hi aboquem la massa...


...l'aplanem la superfície...


...i l'enfornem, a 180 graus, en opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 40 minuts. Si veieu que se us torra massa de la superfície, el tapeu amb un paper de plata els darrers minuts de la cocció.



Deixem refredar el pastís una miqueta dins el motlle, i després l'acabem de deixar refredar, desemmotllat, damunt una reixa.



Per acabar, l'empolsinem amb sucre llustre...Mireu quin "ensucrador" més mono que em vaig agenciar l'altre dia! El vaig veure en una botiga i no m'hi vaig poder resistir!!! Vintage total!!!




I ja el teniu preparat per servir...


Té un gust tan peculiar com encisador!


Per cert, avui és Sant Josep...i tocava fer crema...però no he tingut temps. De totes maneres, per si us hi voleu posar, avui o qualsevol dia, us deixo aquí l'enllaç a la recepta de la Crema de Sant Josep, que vaig publicar fa un temps, i on hi trobareu un tutorial en video del que són protagonistes la meva filla gran i una seva amiga: http://galetesimescosesdolces.blogspot.com.es/2013/03/crema-catalana.html
Que vagi de gust!

16 comentaris:

  1. Doncs jo, amb la lectura, estic llegint de gran tot el que no vaig llegir de petita. No m agradava gens!! I ara no puc adormir-me sense llegir, encara que siguin dues ratlles. Això si, amb llibre electrònic, la meva vista ho agraeix des de fa temps. Quin rotllo!!!!
    Pel que fa al pastí em sembla d'allò més original. M'enduc la recepta.
    Petonets bonica

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo sempre vaig amb el llibre sota el braç...i si fos electrònic em pesaria menys!!! Petons!

      Elimina
  2. M'encanten els llibres i les tomaques, combinació perfecta! Segur que té un gust peculiar, gràcies per compartir!

    ResponElimina
  3. Doncs compartim l'obsessió per la lectura Mònica, perquè jo faig igual! Això si, jo m'he digitalitzat i vaig amb un electrònic... Els cinc no els he llegit mai, i tampoc sé benbé perquè, la veritat.
    Aquest bundt és d'allò més original, i segur que boníssim, no se m'hagués acudit mai fer-lo de sopa de tomàquet, i mira que a casa sempre em diuen que tinc idees de bomber!

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja et veig llegint les aventures del cinc de gran...! I pel que fa al bundt...malgrat la combinació estranya...queda molt i molt bo! Petons!

      Elimina
  4. Quin record els llibres "dels cinco" M'he quedat ben sorpresa amb aquest cake!

    ResponElimina
  5. Una altra amb qui comparteixis afició!! m'encanta la lectura, és més, la necessito!! [i també necessito la 3a part de la trilogia del Ken Follett, a què espera aquest home!!!???]. Amb aquest bundt m'has tornat a deixar parada!! de sopa de tomàquet, súper original!! i l'ensucrador m'encanta!! un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo també Eva....necessito ja la tercera part....!!! Sembla que està prevista per aquest any....a veure si s'espavila l'home!!! I pel que fa l'ensucrador....no m'hi vaig poder resistir...i això que tenia un preu no gaire ajustat!!! Petons!

      Elimina
  6. Vaig descobrint que tenim més coses en comú!!! La lectura!!! Un gran plaer que, quan tens a les mans un llibre que t'enganxa ,es converteix en...obsessió!!!
    L'ensucrador és preciós i el bundt.......molt original i sorprenent!!!!
    Petons, Mònica!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. JA ho pots ben dir...això de llegir, com el cuinar...enganxa! Moltíssimes gràcies Olga! Petonarros!

      Elimina
  7. Quina recepta tant original!! Petons

    ResponElimina
  8. A mi també m'encantaven Els Cinc! Bé, de fet, llavors eren Los Cinco, tenia tots els llibres. M'agradava molt llegir els esmorzars i berenars que es cruspien, i sempre em sentia encuriosida per aquell estrany ingredient que es deia "jengibre" i que encara no coneixia. Quins records! I quin bundt! Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres si...hi ha molt llibres que recordo pels menjars que s'hi descriuen...no sé si llegeixes la Donna Leon, però el seu personatge, en Brunetti, és un gran menjador, i m'encanta quan descriu el que prepara la Paola, la seva dona! Cuina italiana pura...en aquests llibres vaig conèixer la polenta! Petons!

      Elimina