divendres, 14 de març del 2014

GALETES DE PLÀTAN I GINGEBRE (SENSE OU)

Us aviso que aquestes galetes tenen un gust molt especial! El plàtan -que a mi m'agrada molt-, i el gingebre, li confereixen un gust dolcet però amb un punt picant, d'allò més original. Són unes galetes aptes pels al·lèrgics a l'ou, perquè no en porten gens ni mica. I, si hagués de descriure-les, diria que són molt gustoses, que  tenen una textura de pasta de te molt fina, i que la seva presentació, en forma de cargol, és prou elegant...En fi, que quedareu molt bé amb els convidats de compromís (que és com ma mare es refereix als comensals de la seva taula que pensa mereixen especial atenció), si les serviu per acompanyar el cafè de després de dinar, o una xocolata a mitja tarda!


INGREDIENTS (per unes 25 galetes)
140 grams de mantega
160 grams de sucre llustre
120 grams de plàtan triturat
el suc de mitja llimona
200 grams de farina de blat
100 grams de farina de blat de moro (tipus maizena)
1 culleradeta de gingebre mòlt
1 i 1/2 culleradetes de llevat químic tipus Royal
una mica més de sucre llustre per decorar

PREPARACIÓ
Primer de tot preparem el puré de plàtan, tallant-lo a trossets petits, afegint-li el suc de mitja llimona, i triturant-lo fins obtenir una textura ben fina. Reserveu.


Tot seguit, en el bol del batedor, aboqueu la mantega i el sucre llustre, i bateu, amb l'accessori pala, fins obtenir una massa cremosa.


Afegiu el puré de plàtan i continueu barrejant.


Un cop ben integrat, afegiu la barreja de farines, llevat i gingebre, prèviament tamisada.



Barregeu, a velocitat baixa, el mínim perquè tot plegat quedi ben homogeneïtzat.


Llavors col·loqueu aquesta massa en una mànega, amb boca grossa arrissada, oberta...


...i formeu els cargols de fora cap a dins, tallant la massa en acabar la galeta, amb tisores, per assegurar un centre ben bonic.



En acabat, enforneu, a 160 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 14-15 minuts. No les deixeu daurar gaire.



I ja només us queda empolsinar-les generosament amb sucre llustre...



...i clavar-los queixalada!



Que vagi de gust!

17 comentaris:

  1. Una recepta més del teu blog que afegeixo a la llista de "pendents"... No puc seguir el teu ritme! I el pitjor... Em posaré com una vaca!!! Muuuu! Bon cap de setmana!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Marta jo crec, de totes totes, que cal endolcir-nos la vida! Encara que això suposo algun quilet de més de tant en tant! Petons!

      Elimina
  2. Estic d'acord amb la Marta.... quin ritme que portes! Jo em menjaria totes les receptes que penges, però aquestes, amb el toc de gingebre, m'han robat el cor. El problema és que arriba el bon temps I cal començar a fer bondat, però amb receptes així sembla impossible! Aix, quin dilema! Bon cap de setmana.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres, doncs mira que a l'estiu hi ha tants ingredients irresistibles per fer dolços!!! És tot un problema!

      Elimina
  3. Jo també hi estic d'acord. Hei que arriba la primavera!!!!! I amb aquestes receptes irresistibles com ens ho farem per poder posar- nos el banyador????
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo crec que la solució és comprar-lo d'una talla més directament! Petons!

      Elimina
  4. Sí que han de tenir un gust especial, sí, però boníssim! A mi aquesta combinació em sembla que també m'agradaria molt! I amb aquesta forma queden molt boniques. Quines ganes d'agafar-ne un parell! ;)

    Petons Mònica i bon cap de setmana!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si pogués te les feia arribar i veuries que tenen tan gust com presència! Petons!

      Elimina
  5. Aquestes les faig segur, perquè a la meva parella li encanten els plàtans i el gingebre, quedaré com una reina!!! a més en forma d'espiral queden ben xules!! un petó i feliç finde!

    ResponElimina
  6. Que bones!!! Fan una fila estupenda!! a mi m'encanta el plàtan i tinc moltes ganes de fer unes galetes amb aquesta fruita, així que m'apunto la recepta!! A més a més amb la forma que els hi has donat semblen ensaïmades!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això de donar forma a les galetes ho he descobert fa poc, i aniré experimentant! Petons!

      Elimina
  7. Quina combinació més original!!! Directe a la carpeta de pendents.
    Petonets :-)

    ResponElimina
  8. Tal i com me les has descrit, em sembla que aquestes m'agradaran molt! El punt del gingebre deu ser molt interessant, oi?

    T'han quedat molt bé, amb una forma molt xula!

    Petons!

    ResponElimina
  9. Hola Mònica! He intentat fer les teves galetes i em sembla que he confós el 1 i 1/2 que poses en sobres del Royal en comptes d' 1gr i mig que és el que deu ser, no? És que tinc galetes monstres dins el forn!!!!!

    ResponElimina
  10. Però ho he pogut aprofitar! M'han quedat una espècie de melindros rodons a gust de plàtan ben bons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És 1 i 1/2 culleradetes...de les més petites...però aixó dels melindros s'ha de provar...mmmm!!!

      Elimina