divendres, 28 de març del 2014

WHOOPIE PIES DE XOCOLATA AMB CREMA CRUIXENT DE CACAUET

Ja sabeu que sóc fan de l'Alma Obregon i de la seva dèria per versionar la pastisseria americana. Molts diuen que la rebosteria dels ianquis és massa feixuga, però jo crec que tot es pot versionar, i adaptar a productes locals, i que, a més, com dirien les meves filles, és hipermegadivertida! Avui he provat de fer -i el que és més important, m'han sortit- uns whoopie pies....Mira que fins i tot vaig fer un curset, i no ho veia clar, perquè al profe li van sortir força "xurros", però seguint les instruccions d'un dels darrers programes de l'Alma, ha sigut bufar i fer ampolles! Aquí doncs us deixo un berenar que els de casa vostra, sens dubte, alabaran! A veure què us sembla!


INGREDIENTS (per 9 peces de mida grosseta)
Per la massa
140 grams de farina
30 grams de cacau
1 culleradeta de bicarbonat
125 ml de llet
75 grams de mantega a temperatura ambient
1 culleradeta de vainilla bourbon en pasta
1 ou (també a temperatura ambient)
100 grams de sucre llustre

Per la crema
110 grams de mantega a temperatura ambient
300 grams de sucre llustre
260 grams de mantega de cacauet cruixent
90 ml de nata

PREPARACIÓ
Primer anem per la massa. Posem al bol del batedor elèctric la mantega a temperatura ambient i el sucre llustre.


Batem, amb l'accessori pala, a velocitat alta, fins obtenir una crema blanquinosa.


Afegim un ou, també a temperatura ambient, i batem, a velocitat mitjana, fins que s'integri.


Llavors afegim els ingredients secs (la farina, el cacau i el bicarbonat), prèviament tamisats.



I de seguida la llet.


Batem, a velocitat mitjana, fins que tot s'integri. Hi afegim la vainilla en pasta abans de fer les últimes remenades.


Us ha de quedar una massa cremosa però densa, més o menys com aquesta.


Llavors folreu una safata amb paper de forn, que ruixareu amb spray antiadherent.


Amb l'ajuda d'una cullera de gelat, disposeu la massa en boletes, tan rodones i iguals com pugueu, i ben separades, perquè creixen.




Enforneu, a 180 graus, amb opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant 10 minuts. Per saber si són cuits, feu com els cupcakes, quan la massa és flonja, i retorna si la premeu, estan llestos!


Deixeu refredar.


Mentre les masses es refreden, anem pel farcit. Posem la mantega a temperatura ambient i el sucre llustre en un bol, i bateu a velocitat alta, fins obtenir una crema blanquinosa.



És l'hora d'afegir la mantega de cacauet, en aquest cas, cruixent, perquè porta trossets de cacauet.




I la nata.


Llavors només cal batre, a velocitat alta, durant uns minuts, fins obtenir una crema amb textura de gelat.


Poseu la crema dins una mànega, amb boca rodona.


Aparelleu les masses, triant les que siguin més igual...


...i les farciu amb l'ajuda de la mànega. Només cal que disposeu la boca al mig i premeu deixant anar un bon piló de crema. No cal que arribi ben bé a la vora.


Tapeu amb l'altra meitat de massa, i amb molt de compte, pressioneu per allisar la crema i fer que sobresurti una mica per les vores.


I ja teniu els whoopie pies preparats!


Si voleu, els podeu decorar amb un pilonet de crema al damunt, i alguna floreta o sprinkles.



I afanyeu-vos a fer les fotos perquè, si algú els tasta, ja no hi sereu a temps!



Que vagi de gust!

10 comentaris:

  1. Què rodonets han quedat I què rebons han d'estar! M'agrada molt aquest farcit amb crema de cacahuet, queda molt bé amb la xocolata dels whoopies. Per cert, són 30 grams de cacau? Bon cap de setmana.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres Chus....sort de tu, ara ho corregeixo. Efectivament són 30 grams! La veritat és que estic molt contenta que m'hagin quedat bé...tant de bo siguin el pas definitiu per aconseguir el macaron perfecte!

      Elimina
  2. Irresistibles!!! Aquest farcit ha d'estar d'allò més bo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Chus! Això de la mantega de cacauet diu l'Alma que ho s'odia o agrada amb bogeria...i jo sóc de les segones! Petons!

      Elimina
  3. Que ricas y esponjosa te quedaron cielo.Besossss

    ResponElimina
  4. Tenen una pinta increïble, t'han quedat perfecte! Els tinc pendents des de fa massa temps... Tinc molta curiositat per aquests pastissets-galeta
    Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs al final no han resultat ser massa difícils de fer...en una horeta en vaig tenir per berenar tots els de casa! Petons!

      Elimina
  5. T'han quedat perfectes!! i amb aquest farciment... deu ser difícil controlar-se i no repetir, oi?? un petó i feliç finde!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja ho pots ben dir...però aquests atipaven força perquè els vaig fer de mida mitjana! Petons!

      Elimina