dimarts, 29 d’abril de 2014

TARTELETTES DE PINYA I FRUITES VERMELLES

Ja us vaig explicar fa uns dies que vaig descobrir unes tartalettes, de pa de pessic, del LIDL, que em van encantar. Són una passada farcides de quasi tot. Així que el cap de setmana passat, que havíem d'anar a dinar a casa uns amics, vaig decidir preparar-ne unes quantes amb crema de pinya i fruites vermelles (que a hores d'ara ja us deveu haver adonat que són una de les meves perdicions...). Estaven delicioses...això la part que vam poder tastar, perquè la meitat d'elles van patir un tràgic accident intraautomobilístic, quan el tupper on viatjaven va sortir pels aires en una frenada del Marc, i va anar parar al terra del vehicle, obert i amb tot el seu contingut ben empastifat. Sort que l'altre tupper es va salvar de l'incident, i va poder delectar a la colla que ens vam reunir al voltant d'una taula per xerrar, riure, i compartir una jornada distesa de descans!!!



INGREDIENTS
12 tartalettes
1/2 litre de suc de pinya
3 o 4 rovells d'ous
150 grams de sucre
1 sobre de sucre de vainilla
2 cullerades de midó
12 culleradetes de melmelada de groselles
12 móres
12 gerds
12 nabius
12 maduixes petites amb cua i tot

PREPARACIÓ
Comencem preparant la crema de pinya, una bona estona abans de muntar les tarlalettes, perquè l'haurem de deixar refredar. Per fer-ho, posem el suc de pinya, en un caçó, al foc.



Batem els rovells amb el sucre i el sucre de vainilla, fins obtenir una crema.






Reservem una tasseta de suc de pinya i aboquem la barreja a la resta, que haurà d'estar ben calentó.


A la tasseta de suc reservada hi dissolem el midó, que també incorporarem al caçó.



Remenem, remenem i remenem, a foc baix, fins que la crema espesseeixi. Retirem just abans que arrenqui el bull, i fem les darreres remenades fora del foc.



Colem (per evitar qualsevol grumoll) i deixem refredar en una safata (primer a temperatura ambient i després a la nevera).



Untem al fons de cada tartaletta amb una culleradeta de melmelada de groselles.



Amb l'ajuda d'una mànega, repartim la crema pel damunt de la melmelada.



Rentem i assequem bé les fruites vermelles.


I repartim per sobre les tartalettes...una fruita de cada sobre cada tartaletta.


I ja estan preparades per alegrar i endolcir qualsevol taula!!!





Trobo que aquestes tartalettes són B&B...boníssimes a més de molt boniques!
Que vagi de gust!

32 comentaris:

  1. Que bocado más rico y que lucido y vistoso, me gusta mucho reina. Creo que con la pintaza que tienen, sería imposible probarlas y no repetir dos o tres veces más jejejeje

    Besinesss

    ResponElimina
  2. Quina pintassa, semblen de pastisseria!! i la combinació m'encanta, aquesta crema de pinya l'he de provar, ha d'estar deliciosa!! un petó!!

    ResponElimina
  3. Hola preciosa!!!!!
    Estas tartaletas me han seducido..son super practicas para hacer postres preciosos sin complicarse la vida en absoluto!..eso si, además son resistentes a los vuelcos ;) al menos algunas de ellas :) jaja
    Mañana eres la callejera en Babel, espero que te guste la entrada que te he preparado ..a nosotros tus frankfurts nos volvieron locos!!! gracias mil por todo guapa!! y en fin, suerte con el concurso!!!
    cariños y buenas noches!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja ho pots ben dir Juana!!! Ja estic desitjant veure demà el teu post!!! Quina il·lusió!!! Una abraçada i gràcies per tot! Petonarros!

      Elimina
  4. Les buscaré al Lidl... poden solventar moments d'aquells que no tens ganes d'engegar el forn!
    La propera vegada les hauras de lligar amb el cinturó de seguretat!!! ;-D
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Seguiré el consell i les ben fermaré la pròxima vegada que me les emporti de viatge!!! Petons!

      Elimina
  5. Uooo espectacular!! QUina pena l'incident del cotxe, però sort que en vau poder gaudir d'unes quantes encara. peotns

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això de produir en quantitat té els seus avantatges! Petons!

      Elimina
  6. Quina llàstima de tartaletes, les que van caure pel cotxe! A casa també van tenir molt èxit i, amb aquesta crema de pinya i la base sucadeta de melmelada, segur que havien de ser súper bones. I què boniques queden amb els fruits rojos pel damunt! Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Trobo que la crema i fruits vermells van qualsevol cosa irresistible! Petons Chus!

      Elimina
  7. Ets un crack! Aquestes tartaletes són un vici! M'encanta el detall de fer servir suc de pinya per a la crema, el toc que li deu donar és de chapeau! Buscaré aquestes tartaletes al lidl...
    Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Em sembla que són un producte que no el tenen sempre...però cal aprofitar quan en tenen perquè et salven unes postres en pocs minuts! Petons!

      Elimina
  8. Jo també ho provaré!!! Tenen molt bona pinta!!!

    ResponElimina
  9. La reina de los dulces amiga,Que ganitas me están entrando.Besosss

    ResponElimina
  10. Ha de ser deliciosa, aquesta crema de pinya! Continuo posant en dubte això de les móres fresques per primavera... deuen venir de lluny, perquè aquí no n'hi ha, encara....!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Marina...diria que són andaluses, em sembla que a la safata diu que són de Huelva...a casa Ametller n'hi ha sempre i força bé de preu...les últimes em van costar a 1,50 euros la safata...oi que està bé!! I són prou gustoses! Petons!

      Elimina
  11. Doncs si, Mónica no solsament la pinta sino que el sabor s'intueix que estarà fantàstic!!!!
    i aquesta cremeta de pinya...mmm delicisosa!

    ResponElimina
  12. que maques! No coneixia aquestes tartaletes del Lidl, ja les buscaré perquè es veuren ben bones. Una recepta genial, petons!

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  13. Què bo i què bonics t'han quedat!!! M'encanten amb aquest fruits del bosc.
    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Móres, gerds, maduixes, grosselles i nabius són les meves fruites preferides! Petons!

      Elimina
  14. Tens tota la raó Mònica, són B&B!! A mi les postres així en versió mossegade m'encanten, i aquesta proposta que ens ofereixes avui no podia ser menys, són una passada!

    Petons!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Víctor..però el mèrit és d'aquestes fruites tan genials, refrescants i vistoses! PEtons!

      Elimina
  15. M'encanta la combinació, ha d'estar boníssima!!!! I una presentació molt bonica.

    ResponElimina