divendres, 23 de maig de 2014

CORONA DE PLÀTAN I XOCOLATA

Aquesta corona de plàtan i xocolata és tan flonja i saborosa com fàcil de menjar...i penseu que d'això darrer n'és un bon tros perquè en un tres i no res només en van quedar les engrunes....Així que, si teniu algun plàtan avorrit per la nevera...aquesta és una molt bona opció de fer-ne quelcom divertit i gustós!

INGREDIENTS
4 plàtans madurs
150 grams de sucre blanc
100 grams de sucre "muscovado"
100 grams de farina blanca de blat
100 grams de farina integral
 80 grams d'oli de girasol
4 ous
1 sobre de llevat químic tipus Royal
1 pessiguet de sal
1 culleradeta de canyella
1 tassa de trossets de xocolata negra
sucre llustre per empolsinar
Ja us ho he ensenyat alguna altra vegada, però ho torno a fer: aquest
és el fantàstic sucre de canya molt poc refinat que he fet servir...el conegut
com "muscovado", que dóna un gust intens i a xocolata, espectacular!
PREPARACIÓ
Col·loquem en el bol del batedor, el sucre blanc i el sucre poc refinat (el "muscovado").


Pelem i tallem a rodanxes els plàtans, que han de ser madurets, i els afegim.



Batem bé, amb l'accessori pala, fins obtenir una massa líquida.


Batem una mica els ous i també els afegim a la massa.




Tot seguit, aboqueu les farines, prèviament barrejades amb el llevat i la canyella, i tamisades, i barregeu amb l'accessori pala.



Quan ja estiguin les farines integrades, afegiu l'oli, molt a poc a poc, i sense deixar de batre.


Feu unes últimes remenades i, ja a mà, incorporeu la xocolata en trossets ben petitois.



Unteu el motlle de corona amb spray antiadherent....


...i repartiu la massa pel seu interior. A mi me'n va sobrar una miqueta i vaig decidir fer dues porcions individuals...que ja veureu qué precioses que també van quedar. Tot seguit, enforneu, en opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), a 150-160 graus, durant uns 40 minuts, o fins que veieu que està daurat i en punxar-lo l'estri surt net (el temps dependrà de la fondària de la corona...en el meu cas, no ho era gaire).


Un cop cuit, desenforneu i deixeu refredar.


Un cop ben freda la corona, desemmotlleu-la i empolsineu-la generosament de sucre llustre....Oi que fa goig?



I els pastissets individuals també van quedar preciosos...i el que és més importants, molt i molt bons!




Que vagi de gust!

11 comentaris:

  1. Buff, quin tall que té aquesta corona, Mònica, no m'estranya que només quedessin les engrunes... si hagués estat aquí, ni les engrunes quedaven. Bon cap de setmana.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Trobo que les virtuts del plàtan en els pastissos tipus pa de pessic són infinites! Petons!

      Elimina
  2. Quina corona més bona. Quest tipus de pa de pessic és lo que triomfa a casa per esmorzar.
    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. A casa també, per esmorzar o per berenar...en aquesta ocasió, n'hi va haver un tallet per tooooots!!! Petons!

      Elimina
  3. Fa molt goig aquesta corona!!! Xocolata i plàtan!!! Mmmmmm......
    Petons, Mònica!!!
    Olga

    ResponElimina
  4. Un manjar de diosesss.Gracias reina.Besosss

    ResponElimina
  5. Quin esmorzar més energètic, m'encanta, ha d'estar boníssim, t'ha quedat molt bé.

    *Pilar*

    ResponElimina
  6. Els pans de pessic amb plàtan i xocolata están de vici!!! Molt bona Mònica!

    ResponElimina
  7. Osti què bons Mònica! Ja sé que no ets gaire de beure, però jo el sucre moscovado l'utilitzo sobretot per fer uns combinats de rom 'que te mueres', i no l'he fet servir mai per cuinar!!

    Petons!

    ResponElimina