dimarts, 6 de maig de 2014

PA NAAN

El pa naan és típic del centre i sur d'Àsia. És un pa força pla (tipus coca), semblant al pa de pita. És un pa molt flonjo i suau i, acabat de fer, és espectacularment bo!!! El podeu farcir, o també l'he vist untat amb alguna crema de formatge i trossos de fruita, i gratinat...En fi...que se us presenten un ventall de possibilitats per cruspir-vos-els...ara que, sol, sense cap tipus d'acompanyament, també és deliciós! A veure què us sembla!


INGREDIENTS (Per sis peces individuals)
300 grams de farina de blat
100 ml de llet
1 iogurt
1 cullerada d'oli d'oliva
1 culleradeta de sal
1 sobre de llevat de flequer 
mantega fosa per pintar-los

PREPARACIÓ
Poseu tots els ingredients en un bol, mirant sempre que no es toqui la sal i el llevat.


Amasseu bé durant uns 8-10 minuts. Jo ho vaig fer amb l'ajuda de la batedora manual, equipada amb els ganxos d'amassar.


Quan tingueu una massa homogènia i elàstica, que es desenganxi del bol, ja la teniu llesta.


Tapeu-la amb paper film i deixeu-la llevar en un lloc càlid durant un parell d'hores.


Un cop hagi duplicat el seu volum, està llesta.


Dipositeu damunt una superfície enfarinada i amasseu una mica per treure l'aire de la massa.


Dividiu la massa en sis porcions.


Aixafeu cada porció amb els dits, fins formar coquetes.


Deixeu llevar durant una horeta més.


Un cop hagin llevat (veureu que s'inflaran), pinteu amb una mica de mantega fosa i enforneu, a 180 graus, amb l'opció rebosteria, durant uns 12-14 minuts.


I ja tindreu llest el pa per degustar.


Farcit de dolç o de salat, no el deixeu de tastar...



Que vagi de gust!

18 comentaris:

  1. Amb aquests ingredients, la llet I el iogurt, ha de ser bo per força I ben tendre. D'aquells pans que comences I no pots parar, encara que sigui sol. Tan de bo en tingués un parell per l'esmorzar de demà! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. A casa Chus...no en van quedar per esmorzar...van volar a l'hora de sopar...I és que, com t'imagines...són super flonjos i suaus! Petons!

      Elimina
  2. Ai, aquest pa!! Quin èxit tindrà a casa meva!!!!!
    Petons, Mònica!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs ja saps...a doblar les quantitats...Petons Olga!!!

      Elimina
  3. A mi m'encanta també! El faig similar, però sempre hi poso llavors a dins, ja siguin de sèsam, de ceba, de remolatxa... petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'apunto la idea Marina per la pròxima vegada! Petons!

      Elimina
  4. Molt bo. Ideal per un bon esmorzar

    ResponElimina
  5. Té molt bona pinta! em sembla que m'animaré a fer-lo que ja fa dies que no faig pa... Una abraçada guapa!

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això de fer pa és un vici...quan fa dies que no en fas t'entra el síndrome "panarra" !!! Petons!

      Elimina
  6. No coneixo aquest pa però me.n fas venir ganes.

    Has escrit ''és un pla força pla'' enlloc de ''és un pa força pla''. per si ho vols corregir.

    M'enduc la recepta.

    *Pilar*

    ResponElimina
  7. Que estupendo te quedó, con miel y mantequilla, delicioso.Besossss

    ResponElimina
  8. M'encanta fer pa!! Crec que tinc tot el que cal per fer-lo ..
    Mònica té molt bona pinta!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És una recepta amb pocs i comuns ingredients, però que donen un resultat genial! Petons!

      Elimina
  9. Doncs em sembla que t'ha quedat de fàbula, i és que és tan bo aquest pa, oi?

    Petons!

    ResponElimina