Aquestes galetes fetes amb farina d'arròs es desfan a la boca....potser els trobareu una textura un pèl menys compacta que les fetes amb farina de blat, però són prou consistents i molt suaus al paladar...A més, el toc de canyella les converteix en irresistibles i quasi addictives... Quan comences a menjar-ne és molt difícil tenir aturador! A més penseu que, si el llevat el poseu sense gluten, és una recepta apta per a celíacs! La idea la vaig treure de la darrera revista "Postres" de Lecturas...que porta un munt d'idees rebosteres molt fàcils de portar a bon port! A veure què us semblen...
INGREDIENTS (per unes 30 galetes)
170 grams de farina d'arròs
90 grams de maicena
60 grams de sucre moreno
200 grams de mantega a temperatura ambient
1 culleradeta de llevat (si esteu cuinant per celíacs, sense gluten)
30 grams de mel
1 ou
un pessiguet de sal
1 i 1/2 de canyella mòlta
sucre a la canyella per empolsinar
PREPARACIÓ
En un bol barregem la farina d'arròs, la maicena, el llevat, el pessic de sal i la canyella.
En un altre hi aboquem la mantega (a temperatura ambient), el sucre, la mel i l'ou, i ho barregem bé amb l'ajuda d'un batedor elèctric equipat amb l'accessori pala.
Un cop obtinguda una pasta, densa i consistent però homogènia, l'afegim a la barreja de farines.
Pastem bé, altre cop amb l'ajuda de l'accessori pala del batedor elèctric, fins obtenir una massa suau i uniforme.
En fem una bola i la dividim en dues parts.
De cada part en fem un caneló, que embolicarem amb paper film i posarem a la nevera un parell d'hores com a mínim (així enduriran).
Un cop passada l'estona, traieu de la nevera, desemboliqueu i talleu a rodanxes d'un centímetre de gruix aproximadament.
Damunt cada rodanxa, i amb l'ajuda d'un ganivet afilat, feu unes incisions en forma de quadrícula.
Enforneu, a 180 graus, opció rebosteria (baix, dalt i ventilador), durant uns 13-14 minuts, o fins que estiguin ben dauradetes.
Abans que s'acabin de refredar, ensucreu-les generosament. En aquest cas, jo ho vaig fer amb sucre a la canyella, que les va acabar d'endolcir i de donar-los sabor!
Oi que feien molt de goig?
Serà molt difícil que ningú els clavi queixalada abans de servir a taula!
Que vagi de gust!
No he fet mai res amb farina d'arròs I tinc curiositat per veure quina textura li dóna a les galetes. Jo, amb la canyella, t'asseguro que els clavava queixalada ben abans de dur-les a taula, amb aquesta pinta tan rebona que tenen. Petons.
ResponEliminaLa textura és menys compacta...però van quedar boníssimes! Petons!
EliminaM'agrada la idea! No n'he fet mai de galetes d'arròs i aquestes fan molt bona pinta. Ho provaré!
ResponElimina:)
Segur que t'agraden...petons!
EliminaNo he fet servir mai la farina d'arròs per fer galetes. Però si tu dius que son bones és prou garantia per probar de fer-les.
ResponEliminaA casa ens agraden molt les galetes i aquestes tenen molt bona pinta!!
I si teniu convidats celíacs els podeu fer més que contents! Petons!
EliminaSemblen molt bones, Mònica!! Jo tinc un pot de farina d'arròs, que només he fet servir per una recepta. De la resta no sabia què fer-ne i ara... potser ja tindré solució! petons!
ResponEliminaJo vull experimentar una mica amb la farina d'arròs...ja us aniré explicant! Petons!
EliminaAlgun cop he fet servir la farina d’arròs, però no hagués imaginat mai per unes galetes.
ResponEliminaEs veuen molt bones.
Petons
Moltes gràcies! Ho eren prou! Petons!
EliminaNo només fan goig, no, fan una pinta excel·lent...! i s'han de provar!
ResponEliminaSón diferents però igualment molt bones! Petons!
EliminaUmmm! que bones que han de ser aquestes galetes, de veritat que fan venir ganes de clavar queixalada! Una abraçada maca.
ResponEliminahttp://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/
El toc del sucre de canyella les converteix en força irresistibles! Petons!
EliminaI tant que fan goig Mònica, i són una molt bona opció per als alèrgics i intolerants, que normalment tenen poques alternatives dolces!
ResponEliminaPetons!
També vull provar unes postres dolces amb sèmola d'arròs...us ensenyo el resultat quan l'obtingui! Petons!
EliminaTinc aquesta revista i és un autèntic vici!! ja havia clitxat aquestes galetes perquè treballo amb una celíaca i de tant en tan li faig alguna cosa, i ja que m'assegures que estan ben bones, les provaré!! un petó!
ResponEliminaAquesta revista sempre ve farcida de molt bones idees!! Petons!
EliminaÉs increïble la de coses que es poden arribar a fer amb petites modificacions, oi? Jo sóc una enamorada de la farina d'arròs i la canyella així que aquestes galetes han de ser realment "de vici".
ResponEliminaPetons
Ja en som dos...Ja et dic sempre que tenim un munt de coses en comú! PEtons!
Elimina
ResponEliminaMònica; Aquestes, crec que cauran aviat, tant per a la facilitat, com per el sabor de la canyella. Realment, tenen un aspecta de mossegada.
Salutacions Mònica¡¡ :O)
Gràcies Josep! Una abraçada!
EliminaTenen molt bona pinta i el toc canyella fa que en vinguin ganes, al menys en el meu cas! No he treball mai amb farina d'arroç a les galetes...però mai es tard.
ResponEliminaPetons!
Ja veuràs com t'agradaran! Petons!
EliminaDoncs tenen una pinta impressionant, m'encanten i les penso provar!
ResponElimina*Pilar*
Gràcies Pilar! Petons!
EliminaMonica, me he apuntado la receta y mañana la preparo, ya te diré como me quedaron, se ven deliciosas.Besossss
ResponEliminaJa em diràs Doris! Una abraçada!
Elimina