Diumenge per dinar volia fer una pastísset refrescant i no massa complicat...i, a més, volia provar el "Meringue Powder" o pols de merenga, que em vaig decidir a comprar com a substitut de les clares d'ou, que sempre m'acaben caducant a la nevera. El resultat un pastís deliciós...jutgeu per vosaltres mateixos...si més no...visualment!
INGREDIENTS (per a un motlle de 18 cm)
Per la base
80 grams de mantega
150 grams de sucre blanc
2 ous
130 grams de farina
1/2 cullerades de llevat químic tipus Royal
40 ml de llet sencera
2 cullerades de pasta de llimona
Per l'almívar
30 ml d'aigua
50 ml de conyac
2 culleradetes de sucre
Pel farcit
1 pot de melmelada de taronja
3 fulles petites de gelatina
Per la merenga
9 grams de merenga en pols
60 ml d'aigua freda
65 grams de sucre llustre
1 cullerada de pasta de mandarina
PREPARACIÓ
En el bol del batedor elèctric, posem la mantega a temperatura ambient i el sucre, i batem, amb l'accessori pala, fins obtenir una crema.
Afegim els ous un a un, i anem batent fins que estiguin ben integrats.
Afegim la pasta de llimona i continuem remenant.
Hem d'obtenir una massa força líquida, similar a aquesta.
És el moment d'afegir la llet i la farina (prèviament barrejada amb el llevat químic i tamisada), en tongades, fins a acabar, i batre just fins que tot estigui integrat...si ens passem, ens quedaran massa espessos.
Llavors, aboquem la massa en el motlle, prèviament untat amb mantega o ruixat d'spray antiadherent, i enfornem, a 180 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 20-25 minuts, fins que estigui daurat i, en punxar-lo, l'estri surti net. És el moment de desenfornar i deixar refredar.
Mentrestant preparem el farcit. En un caçó, a foc lent, escalfem la melmelada.
Hi afegim tres fulles de gelatina que prèviament haurem hidratat durant cinc minuts, i ben escorregut.
Aboquem a un motlle d'idèntica mida al que hem fet la base i deixem refredar, primer a temperatura ambient, i després una estona (un parell d'horetes), a la nevera, fins que quedi ben presa.
Anem ara per l'almívar. També en un caçó escalfem l'aigua, el conyac i el sucre, deixant bullir un parell de minuts per tal que l'alcohol s'evapori, i sigui un pastís apte per tots els públics.
Dividim en dos parts la massa....
....i untem les dues meitats, generosament, amb l'almívar.
Sobre la part de baix, hi col·loquem la melmelada de taronja gelificada, un cop consistent.
I tapem amb l'altra part (que també haurem ben untat amb l'almívar).
Finalment, anem per la merenga que, ja us he avançat, l'he fet amb pols de merenga i no amb clares d'ou.
Posem la pols de merenga, l'aigua i la meitat del sucre i batem a velocitat alta fins que comenci a agafar consistència. Llavors afegiu la pasta de mandarina, i la resta del sucre, poc a poc. Bateu durant uns minuts fins obtenir una merenga ferma.
Poseu la merenga en una mànega amb boca arrissada, i repartiu per sobre el pastís.
Amb l'ajuda d'un "soplet" de cuina, cremeu les puntes de la merenga....I ja el teniu engalanat a punt per sortir a taula.
És un pastís molt amorós, suau i refrescant...del que us serà impossible menjar-ne només un tallet.
Que vagi de gust!
Uauu, quina passada de pastís, Mònica! Això de la pols de merenga em sembla genial, no cal patir per veure què faràs amb els rovells o vigilar que no et caduqui la botelleta de clares pasteuritzades. Me l'apunto a la llista de la compra! Petons.
ResponEliminaSort que no el volies massa complicat, tela la feinada que porta. Això si, bo ho ha d'estar per força.
ResponEliminaPetons.
Ha de ser boníssim! Una abraçada maca.
ResponEliminahttp://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/
I love this!))
ResponEliminaДобро пожаловать>Baby’s On Fire Blog
Quina obra d'art!!! MMMMM!!!
ResponEliminaQue maco que t'ha quedat el pastís!! M'encanta la capa de gelatina cítrica que hi has posat, deu donar-li molt bon gustet, refrescant... boníssim!
ResponEliminaMarta
Jajaj...a mi me ocurre lo mismo Mónica!!!, siempre me acaban caducando las claras o bien me da pereza gastar huevos porque eso me obliga a hacer algo con las yemas ...y no siempre tengo ganas!
ResponEliminaProbaré con esos polvos..a la vista está que queda genial y seguro que delicioso!!!!!
eres una gran repostera guapa!!!!!!
miles de cariños preciosa, que tengas un preciosos casi fin de semana!!!!!!!!!!! <3
Puc arribar a imaginar-me l'aroma que desprèn!!! Mmmmm...quina delícia...
ResponEliminaPetons,
Olga