dilluns, 26 de maig del 2014

PASTISSETS DE TRUITES DOLCES I GERDS

Avui he anat al fisio...un fisio amb mans d'or que ha fet que sortís de la consulta amb mooolt menys dolor, i, per tant, molt més animada que aquests darrers dies! Mireu si n'ha sigut de miraculosa la sessió, que fins i tot em veig en cor de publicar la recepta que tocava avui, la del Reto Tía Alia, que aquest mes es trasllada al bloc http://rossgastronomica.blogspot.com.es/, i ...que anava de truites dolces!!! Quan vaig sentir això de les truites dolces, o "tortillas con dulce" com recull el receptari de la Tía Alia...vaig tenir clar que ho havia de provar! I dit i fet!...Prenent com a base la recepta proposada, vaig preparar aquests pastissets de truita dolça i gerds que van ser qualificats de deliciosos per tots els tastadors! A veure què us semblen!



INGREDIENTS (per dos pastissets...prou contundents com per compartir amb la parella)
Per les truites
4 ous
60 ml de llet de coco
2 culleradetes de sucre a la canyella

Per la salsa de gerds
1 bol de gerds congelats
2 o 3 cullerades de sucre moreno
un rajoli de conyac

PREPARACIÓ
Trenquem els ous en un bol, i hi afegim la llet de coco.



Incorporem el sucre a la canyella (jo el compro així, però, si no el trobeu, el podeu aromatitzar barrejant el sucre amb un pessic, al gust, de canyella), i batem amb el batedor manual (no s'ha de batre en excés ja que no ens interessa una massa excessivament escumosa).




Posem una paella al foc, amb oli, i un cercle dels que es van servir per aconseguir que els ous ferrats siguin ben rodons.


Aboquem mig cullerot de massa dins el cercle, i esperem que es cogui bé d'un costat.



Després traiem la truita ja mig quallada del cercle, la girem, i l'acabem de coure per l'altre costat.


Reservem totes les truites que hàgim preparat.


Paral·lelament podem preparar la salsa. Posem a foc lent els gerds congelats, el sucre i el conyac.



Remenem bé, i deixem coure durant uns deu minuts, o fins que espesseeixi una mica.


Reservem fins al moment de muntar el plat. Millor si encara està una mica tèbia quan la fem servir.


Un cop tot llest, anem disposant capes de truita dolça i capes de salsa fins obtenir una petita torres (de 4 o 5 truitetes).


Banyem generosament amb la mateixa salsa la superfície de la torres de truitetes...i ja tenim el pastisset de truites llest per ser degustat!




Mireu quin goig de capes dolces i sucoses!!!


En fi, una recepta per repetir sovint! Gràcies a la Carmen i al receptari de la seva tieta per tan gran idea...que incorporem a la nostra cuina com a recepta bàsica!


Que vagi de gust!

14 comentaris:

  1. Hola.
    Que buena idea poner leche de coco a las tortillas, seguro que le da un toque muy exótico, me gusta la idea.
    Te han quedado perfectas en forma, ese aro es super útil, otra o cosa que no dejare de comprarme.
    Gracias por tu receta, un beso.

    ResponElimina
  2. Vaya! qué giro le has dado a la receta. Me gusta mucho ese toque de coco. Seguro que lo has disfrutado muchísimo. La foto muy chula!

    Petonets

    ResponElimina
  3. T'han quedat genial aquestes truites, jo ho vaig intentar però la truita no em sortir gens bé i al final em vaig decantar per la recepta salada, les teves es veuen delicioses, ficaria cullerada ara mateix, amb un bon cafetó! Em recorden aquelles piles de tortites que es veuen a les pelis americanes, amb aquelles super cuines, quina enveja! sempre em fan venir ganes de fer torties com una boja, doncs la teva foto em provoca el mateix desig! jejeje sort que soc a la feina, si no ja em tens intentant emular-te! Un petó maca!

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  4. Òstres, quins invents, a aquest repte... quina bona pinta. En especial, la salseta m'ha semblat molt molt llaminera. M'alegro que estiguis una mica millor. Petonets!
    Marta

    ResponElimina
  5. Mónica, menudo giro le has dado a la receta y que extraordinaria me ha parecido. El toque de la leche de coco le debe aportar un sabor muy rico. Lo dicho, me ha encantado tu versión.

    Besos,

    ResponElimina
  6. uuuffff Mònica, que bo!!!!
    Però això són postres per a un dia de menjar lleuger heheh
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  7. Uauuuu quina súper pinta més bona!! i les truites amb el toc de la llet de coco han d'estar tremendes, oi???? un postre de luxe, com sempre!! un petó!!

    ResponElimina
  8. Me encanta el molde que has usado para que salgan perfectas.

    Bss

    Elena

    ResponElimina
  9. Una passada, Mònica, quina delícia de postres, amb aquesta salseta i l'aroma del coco i la canyella a les truitetes, tot un luxe. Me n'alegro que et trobis millor, ànims.

    ResponElimina
  10. Todo lo que lleve frambuesa a mí me vuelve loca.
    Genial. Un besazo.

    ResponElimina
  11. Ostres m'han semblat molt originals les truitetes fetes amb llet de coco, m'apunto la recepta, han de ser molt suaus! I quins pastissets!! Petonets

    ResponElimina
  12. Carai amb el fisio, quina sort que tens, fa anys anava a massatges i em deixaven baldada! I a més t'inspira i tot, qué bé! La recepta m'encanta, uns contrastos molt atractius, deuen estar boníssimes.

    *Pilar*

    ResponElimina
  13. Se me hace la boca agua viendo tus fotos

    ResponElimina